مدعیان دروغین مهدویت ادعای ماموریت با الهام در خواب دارند!

برخی مدعیان مهدویت ادعای ماموریت با استناد به الهام در خواب شان را دارند. درحالی که خواب و مکاشفه نشان‌دهنده صحت و عصمت فرد نیست.

به گزارش خبرنگار مهدویت خبرگزاری شبستان،‌ برنامه "شب آسمانی" به تهیه‌کنندگی "علیرضا قطبی" یک‌شنبه‌22دی با موضوع "مهدویت و عرفان" روی آنتن شبکه قرآن و معارف سیما رفت. در این برنامه حجت‌الاسلام "محمدصابر جعفری"، ‌پژوهشگر حوزه مهدوست طی سخنانی گفت:‌ مدعیان دروغین در هر عرصه‌ای حضور دارند و اساسا هر امر ارزشمندی نوع تقلبی و بدلی هم دارد.

وی با بیان اینکه امروز بشر نیازمند معنویت است، افزود:به همین دلیل است که بسیار با سوء‌اسفتاده از این مساله آمده‌اند و به اسم عرفان و معنویت فعالیت می‌کنند، درحالی که اهداف آنان متعدد است. ‌بنابراین در این میدان افراد مختلفی نقش دارند که هرکدام بسته به عوامل درونی و عوامل بیرونی دست به مدعایی می‌زنند.

حجت‌الاسلام جعفری تصریح کرد: برخی به خاطر منافع‌شان است که چنین ادعاهای دروغینی دارند، چراکه می‌خواهند بشر را آن‌گونه که میل دارند، پیش ببرند و به بیان دیگر منفعت‌طلبان به دنبال بازار فروش خوب هستن چراکه در فضای اومانیسم اصل بر سودگرایی است.

این پژوهشگر گفت: گاهی افراد به علت بیماری‌های روحی و روانی است که ادعاهای دروغین نسبت به برخی مسائل دارند، مثلا یک فرد ممکن است خود را در طول یک روز به عنوان رییس‌جمهوری یا یک بازیگر مشهور فرض کند، ‌گاهی نیز فرد می خواهد مرید داشته باشد که این موارد اخیر ازجمله عوامل بیرونی برای طرح ادعاهای دروغین است.

وی ادامه داد: گاهی نیز کج‌فهمی‌ها باعث می‌شود فرد برداشت غلطی داشته باشد و همین برداشت غلط سبب شود تا وی به فرقه‌سازی روی آورد، ‌همچنین اهداف اقتصادی نیز ازجمله عواملی است که برخی دست به این اقدامات می زنند.

حجت الاسلام جعفری در ادامه به برخی انحرافات این فرقه‌ها اشاره و تصریح کرد: این فرقه‌ها مشکلات و مفاسد اخلاقی متعددی دارند که باعث می‌شود فرد پیرو سریعا دچار اباحه‌گری شود که متاسفانه عدم وجود قانون مقتضی درباره برخورد با آنها کار را مشکل کرده است و خلا قانونی در این رابطه به صورتی جدی حس می شود.

وی افزود: برای مثال تمامی منزل یکی از این مدعیان در حوزه طلسمیات قرآن‌هایی به خون و نجاست آغشته شده وجود داشت و این تازه یک نمونه است و ما با انواع این مسائل و ازسوی دیگر ادعاها ناشی از مواردی که اشاره شد، مواجهیم.

این پژوهشگر ادامه داد: مثال دیگر اینکه فردی مدعی خدایی داشت، ‌این فرد خود و ادعایش یک طرف،‌ اطرافیان و مریدانش طرف دیگر. یعنی خود فرد مدعی بیمار است و مشکل روحی دارد، معلوم نیست که پیروانش چه طور آدم‌های عجیب و غریبی باشند.

 وی با بیان اینکه تمامی این فرقه‌ها و ادعاها سوء‌استفاده از یک عطش یعنی عش معنویت در وجود انسان‌هاست، ‌افزود: این افراد و مدعیان فرقه‌های نوظهور می‌آیند و اعتقادات فرد را نشانه می‌روند،‌ همچنین در سوی دیگر افرادی که به آنها جذب می شوند، برخی ناآگاهند و نسبت به همین عطش که به آن اشاره شد، فریب می‌خورند و برخی به خاطر انحرافات‌خود با آگاهی کامل به این فرقه‌ها می‌پیوندند تا دستاویزی برای اهداف‌شان باشد.

جعفری گفت: برخی به علت برداشت‌های غلط معرفتی است که جذب این فرقه‌ها می‌شوند،‌ مثلا وقتی فرد جایگاه امام را نداند و در این میان با فردی مواجه شود که قدرت تسخیر اجنه را دارد. او را در حد امام می‌داند، ‌رای مثال با فردی مواجه بودیم که می‌گفت با امام زمان(عج) ارتباط دارد و از ایشان پیام می‌گیرد،‌ وقتی علت را پرسیدیم گفت چند خواب دیدم و بعد فهمیدم که چنین ماموریتی دارم!

وی ادامه داد: عامل دیگر در بیان چنین مدعاهایی میل و علاقه به مطرح شدن در جامعه و جذب سوت و کف و صلوات و جمع کردن مرید است که این مساله یکی دیگر از علل طرح ادعاهای دروغین در حوزه معنویت است اما یک وقت هم شخصی که پیرو این فرقه‌ها شده است می‌ترسد.

جعفری افزود: فرد پیرو از تهدیدات می‌ترسد که مثلا اگر گروه را رها کنی بر سر خودت و خانواده‌ات بلا می‌آوریم و مواردی از این دست،‌ اما در حوزه مواردی چون مهدویت مدعاهایی بسیار وسیع تر وجود دارد مثلا فرد می‌گوید که می‌داند حضرت چه زمانی ظهور می‌کند یا می‌گوید که فرزند امام زمان(ع) است!

وی با بیان اینکه هیچ‌گونه خواب و مکاشفه‌ای عصمت نمی‌آورد، گفت: از آیت الله بهجت در مورد عارف شدن و راه‌های رسیدن به عرفان پرسیدند که ایشان پاسخ گفتند که به آنچه که می‌دانید عمل کنید.

‌این پژوهشگر اضافه کرد: رسانه‌ها و مجامع قانونی باید برای از بین بردن این جریانات آگاه باشند و نهادهای قانون‌گزار در رابطه با خلاء قانونی در مورد برخورد با این افراد تصمیمی بگیرند.


پایان پیام/‌

کد خبر 332112

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha