«فرهنگ سیاسی و رفتارهای انتخاباتی در ایران» سر از بازار نشر درآورد

خبرگزاری شبستان: کتاب فرهنگ سیاسی و رفتار انتخاباتی به قلم یوسف خان محمدی از سوی انتشارت خرسندی منتشر شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، این کتاب با مطالعه الگوهای رای‌دهی و رفتار انتخاباتی مردم ایران در انتخابات ریاست‌جمهوری، در پنج فصل با عناوین «کلیات و چارچوب نظری»، «نگاهی تاریخی بر انتخابات ریاست‌جمهوری، رقابت‌های انتخاباتی و رفتار انتخاباتی در جمهوری اسلامی ایران»، «فرهنگ سیاسی و رفتار انتخاباتی درانتخابات دهم ریاست‌جمهوری اسلامی ایران 22 خرداد 1388»، «تبیین رفتار سیاسی ایرانیان در انتخابات ریاست‌جمهوری دهم از منظر ایستار احساسی، ارزشی و عقلانی» و «نتیجه‌گیری و پیشنهاد» تنظیم شده است.

 

تبیین و تحلیل رفتار انتخاباتی و رای دهی در جوامع مختلف با توجه به اهمیت انتخابات در ریل گذاری برای سیات مداران ؛ از موضوعات مهم جامعه شناسی سیاسی است. محققان این حوزه از مناظر مختلفی سعی می کنند رازهای رفتار انتخاباتی جوامع خود را کشف و شاخص بندی کنند. فرهنگ سیاسی یکی از راههای ورود به چنین تحلیلی است. حتی اگر انتخابات را هم در نظر نگیریم نفس پرداختن به فرهنگ سیاسی ملتهای مختلف در تبیین رویدادهای سیاسی هماره جذاب بوده است.

 

از این رو تحلیل انتخابات از منظر فرهنگ سیاسی بصورت علمی و دانشگاهی در ایران که اولین بار در این کتاب صورت گرفته است نگاه جدید و افق تازه ای در اختیار ما قرار می دهد تا دریابیم چگونه رفتار انتخاباتی مردم ایران متاثر از داشته های طولانی فرهنگی و فرهنگ سیاسی است. عناصری مانند قهرمانگرایی ، عدالتخواهی ، ظلم ستیزی ؛ حمایت از مظلوم ، صداقت در فرهنگ ما ایرانیان جایگاه مهمی دارند از سویی نگاه مستشرقانه هم عناصری منفی نسبت به این فرهنگ بر می شمارد.

 

 

کتاب فرهنگ سیاسی و رفتار انتخاباتی در پنج فصل تنظیم شده و بصورت تحقیقی علمی ؛ ابتدا فرهنگ سیاسی و عناصر آن را با بهره گیری از نظرات این عرصه مورد مداقه قرار داده و سپس تاریخچه ای از انتخابات ریاست جمهوری در ایران ارایه می کند.

 

 

تحلیل دوره های مختلف ریاست جمهوری از افق فرهنگ سیاسی و در نهایت، انتخابات دهم که محل بروز یکی از پیچ های تاریخی کشورمان قرار می گیرد از ویژگیهای این کتاب است. در واقع اگر کسی بخواهد درباب فرهنگ سیاسی ایران تحقیق کند؛ مطالعه انتخاباتی داشته باشد یا بخواهد ورقی از تاریخ معاصر را در آینه انتخاباتی ببیند این کتاب کمک مناسبی خواهد بود؛ بخصوص که فضای سیاسی فرهنگی ما همچنان متاثر از وقایع سال هشتادوهشت و ما بعد آن است و انتخابات سال نودودو هم تحت تاثیر جو باقیمانده از آن برگزار شد.

 

 

از خصوصیات جالب این کتاب ؛ استنادات آن است که محقق کوشیده جزئیاتی از تحولات و دگرگونی بطئی فرهنگی پس از انقلاب و همچنین مسائلی را که در دوران تبلیغات انتخابات هشتادوهشت به شوخی و جدی درباره نامزدها مطرح می شد و اثرگذار بود در رشته تحقیق جای دهد. فضای دوقطبی شدید احمدی نژاد- هاشمی رفسنجانی، دروغگویی و راستگویی ، مظلوم دوستی ، قهرمان دوستی ، شخصیت خاص احمدی نژاد ، مناظرات داغ ، سازمان رای ، نقش رسانه ها در بررسی رفتار انتخاباتی از منظر فرهنگ سیاسی مورد توجه قرار گرفته است.

 

 

با این وصف ، گرچه به سبب مسائل خاصی که پیش و بعد از انتخابات هشتادوهشت رخ داد کتابهای متعددی نوشته شده و می شود و احیانا در آینده نیز نوشته خواهد شد کتاب «فرهنگ سیاسی و رفتار انتخاباتی» برای علاقمندان وقایع تاریخی؛ اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و حتی امنیتی؛ توجه و رجوع به چنین منبعی برای درک بهتری از روندهای سیاسی و انتخاباتی می تواند مفید باشد.

 

 

گفتنی است کتاب فرهنگ سیاسی و رفتار انتخاباتی در 280 صفحه و با قیمت پانزده هزار تومان از سوی انتشارات خرسندی روانه بازار نشر شده است.

 

پایان پیام/

کد خبر 332077

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha