به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، علی الله سلیمی، نویسنده مطرح کشور و عضو هیئت داوران نخستین جایزه ادبی "شهید ابراهیم اصغری" ظهر امروز (22 دی) در جمع خبرنگاران اظهار داشت: آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره از سطح کیفی بالایی برخوردار بود.
وی با بیان اینکه نخستین جایزه ادبی شهید ابراهیم اصغری جشنواره موفقی بود، افزود: با توجه به اینکه این جشنواره در سطح منطقه ای برگزار شده است اما آثار قابل تاملی از نویسندگان استانهای مختلف به دبیرخانه ارسال شده که می توانند در سطح کشور مطرح شوند.
این نویسنده زنجانی با اشاره به اینکه دو محور در این جشنواره ملاک اصلی هیئت داوران برای بررسی آثار بود، افزود: مضمون داستان که حول محور دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و شهدای هسته ای بود و همچنین ساختار و تکنیک های استفاده شده در داستان نیز از جمله مولفه های مهم داوری آثار بود.
وی با اشاره به آثار برگزیده در بخش داستانک این جشنواره، ابراز کرد: با توجه به اینکه داستانک یک قالب نوپایی در ادبیات معاصر کشور محسوب می شود لذا هنوز آنطور که باید در بین نویسندگان جا نیفتاده و از میان آثار ارسالی تعداد اندکی از آنها ساختار و ویژگی های اصلی این قالب هنری را داشتند.
سلیمی با بیان اینکه باید در داستانک نیز ویژگی های اصلی داستان کوتاه از جمله حس برانگیزی و شخصیت پردازی رعایت شود، ادامه داد: بیشتر آثار به سبک خاطره نویسی یا نقل قول نگارش شده بود.
وی در ادامه به آثار برگزیده در بخش داستان کوتاه اشاره کرد و بیان داشت: در این بخش داستان کوتاه "شناسنامه" با داشتن ویژگی های مهمی از جمله حس برانگیزی قوی و تکنیک بالا در کنار بهره گیری از مضامین قوی مانند شهدای غواص و مفقود الاثر یکی از آثار شاخص این جشنواره بود.
این نویسنده برجسته کشور همچنین با اشاره به زاویه دید متفاوت داستان کوتاه "تقدیم به گل های مریم" عنوان کرد: استفاده از زاویه دید متفاوت در داستان "تقدیم به گلهای مریم" از جمله نقاط قوت این داستان بوده و تعادل بین تکنیک و مضمون در این اثر به خوبی قابل درک است.
وی ادامه داد: از جمله عوامل موفقیت و جذابیت یک داستان در خدمت هم بودن تکنیک و مضمون است در حالی که در بعضی از آثار ارسالی به جشنواره یکی از این دو عامل مهم ضعیف ارائه شده بود.
سلیمی در ادامه به دلایل انتخاب نشدن رتبه های اول تا سوم در بخش داستان بلند اشاره کرد و بیان داشت: تعداد کم آثار و عدم تطبیق مضمون داستان ها با محورهای جشنواره از جمله دلایل این امر بود و همچنین سوژه و طرح برخی از آثار ظرفیت پرداختن در داستان بلند را نداشتند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه برگزاری کارگاه های داستان نویسی در طول سال و ارتباط مستمر با نفرات برگزیده این جشنواره تاثیر بسزایی در ارتقاء سطح دانش نویسندگان جوان استان دارد، افزود: دائمی شدن دبیرخانه جایزه ادبی شهید ابراهیم اصغری باعث جا افتادن محورها و مضامین اصلی جشنواره در ذهن نویسندگان شده و این امر بر سطح کیفی آن می افزاید.
پایان پیام/
نظر شما