وظیفه اصلی رسانه تبیین مباحث دینی و شعائر الهی است

خبرگزاری شبستان: ضرغامی با بیان این مطلب که رسانه ملی دانشگاه عظیم بوده و وظیفه هدایت‌گری افکار را در جامعه دارد، گفت: مهم‌ترین رسالت رسانه ملی تبیین مباحث دینی و شعائر الهی است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، عزت‌الله ضرغامی، رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران در همایش روحانیون رسانه ملی با بیان جایگاه رسانه در ترویج مضامین دینی گفت: رسانه ملی دانشگاه عظیم بوده و در نظام جمهوری اسلامی ایران وظیفه‌ای جز تبیین شعائر دینی به صورت مستقیم و بیان غیرمستقیم نداریم و وجود روحانیت در سازمان برای نیل به این هدف غنیمتی ارزشمند است و فعالیت آنها چه در جایگاه مشاوره و یا پشت صحنه فضایی سالم در محیط کار ایجاد می‌کند.

وی افزود: توصیه‌های رهبری در خصوص ایجاد فضایی مشابه با فضای کار دفتری در صدا و سیما بسیار مورد تأکید بود و برای دست‌یابی به چنین فضایی حضور بهترین و سالم‌ترین افراد یعنی روحانیون آن را تضمین می‌کند و اگر می‌خواهیم برنامه‌هایی تولید شود که هستی‌بخش بوده و تأثیرگذار در مخاطب باشد باید خود متخلق به آداب باشیم. روحانیون مهم‌ترین وظیفه تبلیغ دین را دارند و آشنایی مردم با دستورات دینی و کارکردهای آن از مهم‌ترین وظایف آنهاست.

ضرغامی عنوان کرد: یکی از کارکردهای دین آرامش‌بخشی است لذا خود مسئولان فرهنگی و بخصوص روحانیون باید به این نکته توجه داشته باشند. وقتی علت گرویدن افراد به دین مسیحیت را جویا شدیم ایجاد حس آرام‌بخشی در میان مروجان دین مسیحیت بسیار موج می‌زد و این در حالی است که متأسفانه در مقابل سران برجسته مذهبی کشور به جدال می‌پرداختند. همین عامل موجب اشتیاق افراد و گرویدن آنها به ادیان دیگر می‌شد.

رییس سازمان صدا و سیما با بیان این مطلب که باید ساختار رسانه را به خوبی شناخت، عنوان کرد: برخی از کارشناسان مخاطبان را به خوبی نمی‌شناسند و از ساختارهای تبلیغی مقتضی بهره‌مند نمی‌شوند. یکی از راهکارهای تبلیغ مضامین دینی روش‌های غیرمستقیم و تولید سریال‌های تلویزیونی است. متأسفانه برخی از کارشناسان مذهبی به علت اشراف‌نداشتن به ساختارهای رسانه‌ای با خط‌کش‌های دقیق مذهبی به اشکال‌گیری از فیلم‌ها و سریال‌های مذهبی می‌پردازند در حالی که گاهی این مضامین در چهارچوب درام آن مجموعه قابل توجیه است.

ضرغامی افزود: روحانیون رسانه ملی با دیگر مبلغان دینی جامعه تفاوت دارند و باید تولیدات سازمان را به سمت اسلامی‌شدن هدایت کنیم. وی افزود: امید، اخلاق، آگاهی و دین 4 شاخصه اصلی تولیدات رسانه‌ ملی است که همه باید در چهارچوب آن فعالیت کنیم.

ضرغامی با اشاره به ویژگی‌های تبلیغ دین از رسانه ملی عنوان کرد: روحانیون ضمن اشراف به مباحث مذهبی و دینی باید در قالب رسانه‌ای به تبلیغات دینی بپردازند و این گستره را در جهان اشاعه دهند. امروزه علی‌رغم ادعای آمریکایی‌ها که گوش فلک را کر کرده بسیاری از شبکه‌های تلویزیونی جمهوری اسلامی ایران مسدود شده آنها حتی تاب پخش شبکه آی‌فیلم که تنها به پخش سریال‌های ایرانی مبادرت می‌کند، ندارند زیرا علی‌رغم ادعاهای آنها که حجاب محدودیت‌آور است بازیگران زن ایرانی با رعایت حجاب به‌خوبی به ایفای نقش می‌پردازند.

وی خاطرنشان کرد: ایده‌پردازی مهم‌ترین مسئله در رسانه ملی است که می‌تواند از نظر پرداختن به یک موضوع و ورود به آن برای افزایش تأثیرگذاری فعالیت کرد.

رییس سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با بیان پیشنهادی در خصوص ایفای نقش روحانیون در سریال‌های تلویزیونی عنوان کرد: استفاده از روحانیون و طلاب حقیقی در سریال‌ها می‌تواند در تأثیرگذاری و القای مضامین سریال‌ها مؤثر واقع شود که امیدواریم روحانیون با حضور در صحنه‌های فیلم‌ها در این هدف کمک‌کننده باشند.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 331958

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha