به گزارش خبرگزاری شبستان، مستند "فرقه های سری" یکشنبه شب ها بعد از نماز مغرب و عشاء از شبکه یک سیما پخش می شود.
بنابراین گزارش، این هفته در ادامه بررسی تاریخچه فرقه های سری به این موضوع پرداخته می شود که کشفِ خط تصویری هیروگلیف در پاییز 1822سببِ توجهِ گستردهی غربیها به مفاهیم و نشانههای مصرِ باستان شد.
فراماسونها، از نظر اعتقادی، اشتراکات زیادی با مصریان دارند. فراماسونها، به خلقت موجودات، از عدم و نیستی، اعتقاد ندارند و به فرضیهی داروین، در مورد وجود ابدیِ ماده، معتقدند. آنها نظریهی خلقِ ماده از عدم را، که در ادیان توحیدی مطرح میشود، قبول ندارند.
بنیانگذار جریان شیطانگرایی امروزی، آنتُوان لاوی نیز، همچون آلیستر کِرالی، شیفتهی تمدن و مذهبِ مصرِ باستان بود امروزه نمادهای زیادی در بین فرقههای سرّی شایع هستند که ردپای آنها به تمدنهای باستانیِ گذشته، خصوصاً مصرِ باستان، برمیگردد.
نماد هرم، امروزه، به دلیلِ تداومِ نفوذ و تسلطِ عقایدِ فراماسونها ، در عموم کشورهای جهان، پراکنده شده است: از موزه لوورِ فرانسه و لاسوگاسِ آمریکا گرفته تا دُبی.نمادِ مصریِ دیگری که امروزه در بین فراماسونها رواج دارد، مجسمههای ابوالهول است..مصریان، فرعون را با بدنِ آدمی و ریش و به هیبتِ شیری خمیده نشان میدادند که نمادِ قدرتِ فوقِ بشریِ او بود. مصریان اعتقاد داشتند، به وسیلهی اوراد جادوگری، روحِ فرعون در این مجسمهها مجسم شده است و این مجسمهها محافظ اهرام هستند و کسانی را که قصدِ تجاوز به اهرام داشته باشند، مجازات خواهند کرد.
یکی دیگر از نمادهای پُرکاربردِ مصر باستان، چشمِ جهانبین است که فراماسونها بسیار از آن استفاده میکنند. چشمِ جهانبین به صورت یک هرم و یک چشم در راس آن است.
این چشم، در مصر باستان، به عنوانِ چشمِ هوروس یا خدای «راع»، که خدای خورشید بود، شناخته میشد.. یکی دیگر از نمادهای آنان، علامتِ «آنخ» است که علامتِ هیروگلیفیِ مصری برای زندگی جاودانه است.
این نماد نیز در فرهنگِ ماسونی کاربرد زیادی دارد و امروزه به عنوانِ سمبلِ جنسِ زن و نشانهی فِمِنیسم به کار میرود. این علامت شبیهِ صلیب مسیحیان است و به همین خاطر، بسیاری از کارشناسان، معتقدند که صلیب مسیحیت، برآمده از این صلیب است.
یکی دیگر از رفتارهای مصریان باستان، که در مسیحیت رواج یافت، ساخت مجسمه برای حضرت مسیح و قدیسان و تقدیس آنها بود. مصریها اعتقاد داشتند که روح میتواند در مجسمه حلول کند یا اینکه با وِرد و جادو، میشود مجسمه را زنده کرد و به آن روح بخشید.
نمادِ رایج دیگر در مصرِ باستان و در میانِ فراماسونها، ابلیسک است.
آیینهای وارد شدن اعضا در فراماسونری، شبیه آیینهای وارد شدن در جامعهی کاهنانِ مصرِ باستان است.
شیفتگی و وابستگیِ فراماسونها به تمدنِ مصرِ باستان، چنان زیاد است که نوشتههای هیروگلیف در سراسرِ معابد و نشریات ماسونی به چشم میخورد. دعاهایی که فراماسونها میخوانند، مملو از عبارتهای مصری است که در زمانِ فراعنه، از آنها استفاده میشده است. برای مثال، فراماسونها از عبارتِی مصری (mat nape anpatba) استفاده میکنند که بدین معناست: «بزرگ است استادِ فراماسونری، بزرگ است روحِ فراماسونری»
پایان پیام/
نظر شما