آیا مجردهای سن بالا دچار افسردگی می‌گردند

خبرگزاری شبستان: افزایش سن ازدواج در بین جوانان در جامعه به راحتی مشهود است که علی‌رغم داشتن تبعاتی برای جامعه خود افراد را نیز با مشکلاتی درگیر کرده است.<BR> <BR>

مهرداد کاظم‌زاده عطوفی، دبیر انجمن روان‌شناسان بالینی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار شبستان با جدی برشمردن مسئله افزایش سن ازدواج در جوانان گفت: گرایش جامعه به ازدواج زودتر کاهش پیدا کرده است که بعضا صرف مشکلات اقتصادی نیست و باعث شکل‌گیری پدیده اجتماعی شده است که دید جوانان این است که ازدواج دیرتر بهتر است.

وی با اشاره به اینکه جوانان به ذهنیت خود گمان می‌کنند اگر دیرتر ازدواج کنند آزادتر هستند، اظهار کرد: این افراد فکر می‌کنند در این صورت می‌توانند تجربه‌های اجتماعی بیشتری داشته باشند و مسیر رشد آنها از لحاظ تحصیلی با ازدواج بسته می‌شود در حالی که بسیاری از فرهیختگان جامعه که دارای بالاترین مدارج هستند در سنین پایین ازدواج کرده‌اند.

وی افزود: اگر افراد ازدواج به موقع داشته باشند مسیر زندگی آنها زودتر شکل گرفته، هدفمند و شفاف‌تر می‌شود و راحت‌تر رشد پیدا می‌کنند.

وی با اشاره به تأثیرات خلقی طولانی‌شدن دوره تجرد گفت: طبیعتا وقتی ازدواج به تأخیر بیفتد افراد دیرتر به ثبات می‌رسند و بی‌ثباتی یکی از عوامل اضطراب و نگرانی مداوم آنها خواهد بود، آنها همیشه حس می‌کنند یک برنامه ناتمام دارند که باید انجام شود و چون این اتفاق نمی‌افتد حس عقب‌ماندگی ایجاد می‌شود.

وی ادامه داد: وقتی پدیده نگرانی و حس عقب‌ماندگی در ذهن افراد تکرار می‌شود به مرور سبب ایجاد اختلالات خلقی می‌شود.

عطوفی با بیان اینکه این تأثیرات در دختران بیشتر مشاهده می‌شود، گفت: وقتی سن خانم‌ها بالا می‌رود حس دیر شدن و به فکر کوتاه‌شدن دوران باروری می‌افتند. همچنین با افزایش سن دختران کاندیدای کمتری برای ازدواج دارند که سبب افزایش اضطراب، نگرانی و افسردگی این افراد می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه دوستی‌های دختران و پسران نمی‌تواند جبران‌کننده روابط عاطفی و روانی بین زوجین باشد، گفت: برخی نیازهای عاطفی و روانی صرفا در کانون خانواده برآورده می‌شود که بعضی از روابط نمی‌تواند جایگزین آنها باشد. دوستی‌ها نمی‌تواند جبران‌کننده این روابط باشد چرا که ما انسان‌ها به دنبال روابط پایدار عاطفی هستیم. وقتی بین طرفین روابط اطمینان‌بخشی وجود ندارد حتی در صمیمی‌ترین حالت در پس ذهن طرفین ترس از تمام‌شدن این رابطه وجود داشته و باعث می‌شود فرد دایما نگران بوده و اگر این موضوع رخ بدهد باعث ایجاد ضربه روحی به فرد می‌شود.

به گفته عطوفی، با افزایش سن ازدواج همچنین نیازهای جنسی افراد به تأخیر می‌افتد و طرفین برای ارضاشدن در محیط امن و سالم به تأخیر می‌افتد که باعث تحمل تنش‌های زیادی می‌شود.

دبیر انجمن روان‌شناسان بالینی گفت: در این حالت احتمال دارد افراد دچار سوءرفتارهای جنسی شوند که پیامدهای روانی جدی برای افرادی که تجربیاتی در این زمینه داشتند به دنبال دارد که در همان مقطع یا پس از ازدواج تأ‌ثیرات ناخوشایندی بر آنها دارد.

پایان پیام/
 

کد خبر 331755

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha