آلودگی40 درصد سبزیجات به فلزات خطرناک

معاون بهداشت وزیر بهداشت از آلودگی 35 تا 40 درصدی سبزیجات به فلزات سرب، کادمیم و نیترات موجود در میادین میوه و تره‌بار خبر داد.<BR> <BR>

به گزارش خبرنگار شبستان، علی‌اکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت در مراسم همایش تغذیه سالم با اشاره به اینکه تغذیه سالم آینه‌ای است از تولید، درآمد، توزیع و سواد تغذیه‌ای سلامت افراد گفت: دغدغه تغذیه سالم تنها نباید مربوط به بخش بهداشت باشد بلکه باید همه به آن توجه داشته باشند.

به گفته سیاری، 840 میلیون نفر در جهان به علت فقر دچار گرسنگی شده که 40 میلیون نفر از آنها جان خود را از دست می‌دهند.

وی با اشاره به اینکه 23 درصد مردم کشور کمبود مصرف انرژی دارند، گفت: 48 درصد مردم کشور زیاد و تنها 30 درصد مردم متعادل می‌خورند.

وی با اشاره به اینکه 90 درصد انرژی مصرفی مردم از غلات است، اظهار کرد: همچنین 70 درصد مردم ایران با کمبود مصرف پروتئین مواجه هستند که 70 درصد پروتئین مصرفی آنها از غلات تأمین می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر مجلس و دولت درصدد اصلاح یارانه‌‌ها هستند، گفت: 70 درصد خانوارهای کشور کمبود مصرف آهن دارند و 80 درصد مردم کشور در سن مدرسه با کمبود کلسیم مواجه هستند.

به گفته معاون بهداشتی وزیر بهداشت، 40 درصد مردم دنیا از کمبود ریزمغذی‌ها رنج می‌برند و 6/1 درصد مردم در دنیا کمبود روی دارند که این مسئله در کشور ما هم صادق است و ما هیچ‌گونه سیاستی در این زمینه نداریم.

وی با اشاره به سیاست‌های اتخاذشده از قبیل توزیع شیر رایگان در مدرسه اظهار کرد: غنی‌سازی شیر با ویتامین D نیز در کشور آغاز شده است.

وی در ادامه با هشدار نسبت به آلودگی سبزیجات به فلزات خطرناک گفت: طی بررسی‌هایی که در یکی از میادین میوه و تره‌بار انجام شد نشان داد 35 تا 40 درصد سبزیجات به فلزات سرب، کادمیم و نیترات آلوده هستند.

وی خاطرنشان کرد: این بررسی نشان داد 54 درصد پیاز، 45 درصد خیارها و همچنین گوجه و سیب‌زمینی موجود در این میادین به فلزات سرب، کادمیم و نیترات آلوده هستند که اثرات آنها یک‌روزه نبوده و کم‌کم سلامتی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که وزارت کشور و نیرو باید در این زمینه کارهای لازم را انجام دهند و به مردم اطلاع‌رسانی شود که چه چیزی مصرف می‌کنند.

روغن‌های وارداتی در کشور زیان‌آور می‌شوند

دکتر سیاری در ادامه با تأکید بر لزوم مصرف روغن مایع اظهار کرد: حداکثر 15 درصد روغن مصرفی در داخل تولید می‌شوند و باقی روغن‌های وارداتی هستند که اغلب اسید چرب ترانس پایین دارند ولی پس از ورود به کشور به دست خود آنها را زیان‌آور می‌کنیم.

به گفته وی، در کشور 15 میلیون نفر دچار چربی خون بالا و علت مرگ 34 هزار نفر همین موضوع بوده است.

وی خاطرنشان کرد: سالانه 92 هزار نفر بر اثر سکته قلبی و 43 هزار نفر بر اثر سکته مغزی جان خود را از دست می‌دهند که این موضوعات به سیاست‌های غلط برمی‌گردد.

وی با تأکید بر اینکه مصرف نمک باید کاهش یابد تا فشار خون و سکته‌های قلبی و مغزی نیز پایین بیاید، گفت: 88 درصد مردم پنج واحد میوه و سبزی در روز مصرف نمی‌کنند که نیاز به سیاست‌گذاری‌های بیشتر در این حوزه دارد.

پایان پیام/
 

کد خبر 331515

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha