به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، مسعود شفیق، شب گذشته (3اردیبهشت) در دومین جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان که در سالن دولت استانداری برگزار شد، گفت: تهیه سند آمایش زمین در کردستان از دیگر استان ها دیرتر شروع شده ولی امیدواریم با تهیه این سند شاهد گشایشهایی در توسعه استان باشیم.
وی با بیان اینکه مرکز برنامه ریزی آمایش سرزمین در سال 54 جهت تبیین خط مشی دراز مدت آمایش سرزمین تاسیس شد، اظهارداشت: بدین منظور قراردادی با مشاور فرانسوی منعقد شد و این مشاور با مشارکت ایرانی ها شرکت سیترال را تاسیس کرده و در سال 56 گزارش نهایی را به سازمان برنامه و بودجه ارائه کرد.
مدیرعامل شرکت هامون یک خاطرنشان کرد: پس از انقلاب اسلامی مجددا مقدمات مطالعات طرح پایه آمایش سرزمین توسط دفتر برنامه ریزی منطقه ای و با همکاری مراکز برنامه و بودجه در استان ها در سال 60 آغاز شد.
شفیق، دستاوردها و محصول برنامه ریزی آمایش سرزمین را شامل برنامه راهبردی، برنامه ساختاری و برنامه عملیاتی ذکر کرد و ادامه داد: تشخیص و تحلیل زیست محیطی، تشخیص و تحلیل نظام سکونت، تشخیص و تحلیل نظام فعالیت، تحلیل منابع و مصارف و عدم تعادلها و تحلیل نقاط قوت و ضعف، تهدیدها و فرصت ها زمنیه های برنامه ریزی آمایش سرزمین هستند.
وی خاطرنشان کرد: هدف از تهیه سند آمایش دستیابی به سندی است که سازمان فضایی منسجم و کارآمدی را برای توسعه ملی و مبتنی بر اصول مصوب آمایش سرزمین را دربرداشته باشد،باشد.
شفیق در ادامه افزود: از جمله اصول مصوب آمایش شامل ملاحظات امنیتی و دفاعی، کارآیی و بازدهی اقتصادی، وحدت و یکپارچگی سرزمین، گسترش عدالت اجتماعی و تعادل های منطقه ای، حفظ هویت اسلامی، ایرانی و حراست از میراث فرهنگی، ایجاد شبکه ای سازمان یافته از شهرهای بزرگ و متوسط با تقسیم کار ملی و منطقه ای است.
این مقام مسئول، توسعه علوم، آموزش، پژوهش و فن آوری متناسب با نیازها و قابلیت های منطقه ای، نگهداشت جمعیت و برقراری تعادل در الگوی استقرار جمعیت با متنوع سازی فعالیت ها و افزایش سهم فعالیت های صنعتی، معدنی و خدماتی برای جذب و نگهداشت جمعیت را از دیگر اصول مصوب آمایش ذکر کرد.
پایان پیام/
نظر شما