بهره برداری3.6 برابری از ظرفیت زیستی/جزیره آشوراده منطقه شکننده ای است

خبرگزاری شبستان: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه برنامه ها باید مبتنی بر ظرفیت های طبیعی یا قوانین محیط زیست اجرا شود، گفت: بهره برداری ما از محیط زیست 3.6 برابر ظرفیت زیستی کشور است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان گلستان، دکتر معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، امروز (19 دی) در جلسه شورای اداری استان گلستان گفت: انتخاب آقای صادقلو به عنوان استاندار گلستان یک فرصت استثنایی برای استان است و امیدواریم در دولت تدبیر و امید از این فرصت به خوبی استفاده و برای پیشرفت استان گام های خوبی برداشته شود.


وی با بیان اینکه این دولت با رأی مردم بر اعتدال در 24 خرداد به تغییر شرایط قبلی و یک رویکرد اعتدال بوده است، اظهارامیدواری کرد: این دولت بتواند شرایطی را برای اداره امور کشور و مدیریت خردمندانه و امید به مردم و آینده روشن برای کشور جهت خارج شدن از مشکلات و گرفتاری ها فراهم کند.


ابتکار تصریح کرد: از برنامه ها و سیاست های مور تاکید دکتر روحانی در انتخابات و بعد از آن محیط زیست بوده و در همین راستا از 11 برنامه اعلام شده خود به رئیس مجلس شورای اسلامی یک برنامه را در حوزه محیط زیست اعلام کرده است.
 

باید توسعه کشور مبتنی بر ظرفیت های طبیعی تعریف شوند
وی با بیان اینکه ما باید توسعه کشور را متوازن و مبتنی بر ظرفیت های طبیعی تعریف کنیم، گفت: دنیای صنعتی و کشورهای در حال توسعه به این جمع بندی رسیده است که این مسائل جوابگوی واقعیت ها نیست.
 

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست خاطرنشان کرد: ما ایرانیان که از دیرباز بر طبیعت تاکید داشته ایم، باید در استفاده از این مواهب که قانون خاص خود را دارد رعایت کنیم که متاسفانه رعایت نمی کنیم.
 

وی با اشاره به اینکه توسعه و محیط زیست باید پا به پای هم پیش بروند و محیط زیست همانند آموزش و پرورش و بهداشت و غیره بخشی نیست، گفت: محیط زیست بخشی نیست بلکه بر اساس برنامه و توسعه است.
 

برنامه ها باید مبتنی بر ظرفیت های طبیعی یا قوانین محیط زیست اجرا شود
ابتکار تاکید کرد: برنامه ها باید مبتنی بر ظرفیت های طبیعی یا قوانین محیط زیست باشد.


وی با اشاره به تعطیلی 7 ساله شورای عالی محیط زیست، افزود: ما 3.6 برابر ظرفیت زیستی ایران در حال بهره برداری از آن هستیم.


ایران رتبه اول تخریب رودخانه ها و رتبه 5 مصرف انرژی را دارد
ابتکار اظهارداشت: ما در تخریب رودخانه ها رتبه اول دنیا را داشته و در مصرف انرژی جزو 5 کشور دنیا هستیم.


وی با بیان اینکه ایران در رده بندی جهانی 61 پله سقوط کرده است، گفت: در این رده بندی حدود 70 شاخص را تعریف و کشورها را بر اساس آن رده بندی می کنند و در 10 سال گذشته 61 رتبه سقوط کردیم و شاخص های ملی هم همین را نشان می دهد.


معاون رئیس جمهور ادامه داد: شرایط کشور، شرایط خوبی نیست و نیازمند یک رویکرد اساسی در همه بخش ه است.


وی تاکید کرد: ما باید همه فعالیت ها را با بخش محیط زیست همراه و همگام کنیم تا مسئولان برای فعالیت های خود محیط زیست را به طور جدی ببینند.


از بین رفتن 10 قلاده پلنگ طی دو ماه گذشته
ابتکار با اشاره به از دست دادن 10 قلاده پلنگ طی دو ماه گذشته و از بین رفتن شیر ایرانی، گفت: یوزپلنگ ما از 40 قلاده به 100 قلاده رسیده است.

 

وی افزود: این حیوانات جزو میراث طبیعی ما هستند و اگر نتوانیم یک حیوان را در زیستگاه طبیعی اش نگهداریم، نمی توانیم موفق باشیم و چرخه حیات را حفظ کنیم.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه وضعیت استان گلستان از برخی جهات بهتر است، گفت: در این استان مشکل تخریب جنگل داریم که امیدواریم طرح های حفاظت از جنگل را بتوانیم برای گردشگری داخلی و خارجی ایجاد کرد.
 

جزیره آشوراده منطقه شکننده ای است
ابتکار با اشاره به جزیره آشوراده، اظهارداشت: جزیره آشوراده منطقه شکننده ای است و اصلا ظرفیتی برای ساخت و ساز ندارد اما می توان طرح های گردشگری خوبی را در آن ایجاد کرد.
 

وی با تاکید بر اینکه توسعه پایدار باید رخ دهد، گفت: استان گلستان در معرض همه آسیب ها قرار گرفته است و هنوز بسیاری از نقاط روستایی ما نیازمند برنامه است.
 

ابتکار با اشاره به اینکه در پایان دولت آقای خاتمی طرح جداسازی جاده ترانزیت از جنگل گلستان معرفی و تصویب شد، افزود: بر اساس این طرح مقرر شده بود از جنگل گلستان به عنوان جاده گردشگری استفاده شود و مسیر ترانزیت از شمال کلاله انجام شود که متاسفانه این مصوبه انجام نشد و این مسئله در حال حاضر نیازمند یک بازنگری و تحول برای استان و نجات پارک جنگلی گلستان است.
 

احیای صندوق ملی محیط زیست کشور
وی از احیای صندوق ملی محیط زیست خبر داد و گفت: صندوق ملی محیط زیست برای حمایت چنین طرح هایی آمادگی دارد که بحث جاده را به این شکل کمک کنیم.


ابتکار با ابراز موافقت از احداث راه آهن، از آن به عنوان حمل و نقل سبز یاد کرد و افزود: راه اندازی راه آهن می تواند مسیری برای کمک به توسعه استان باشد.


وی با بیان اینکه ما هیچ حساب و کتابی در مصرف انرژی نداریم، گفت: گرم شدن زمین یکی از مسائل کنوانسیون جهانی است که در آینده کشور را تهدید می کند.


گرم شدن 1.5 درجه ای ایران طی یک و نیم سال گذشته
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست یادآور شد: طی یک و نیم سال گذشته ایران یک تا یک و نیم درجه و برخی مناطق آن 3 درجه گرمتر شده است.


وی ادامه داد: ایران در تولید گازهای گلخانه ای در جهان رتبه هفتم را دارد.


ابتکار با اشاره به مدیریت سبز، افزود: در مدیریت سبز باید همه دستگاه های دولتی برای معرفی انرژی خودشان درجه سبز هوشمند انرژی داشته باشند.


وی مدیریت منابع آب، استفاده از کاغذ و پسماندهای دستگاه های دولتی و غیره را از دیگر مسائل قابل پیگیری خواند و گفت: این مسائل باید از دولت شروع شود.


ابتکار در پایان سند آمایش محیط زیست گلستان را برای توسعه استان مفید خواند و اظهارامیدواری کرد: برنامه های استان با یک برنامه ریزی منظم انجام شود.


پایان پیام/
 


 

کد خبر 331167

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha