به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، محمد بنیادی، مدیر سابق اداره کل قرآن و نماز وزارت آموزش و پرورش در برنامه فصل نو از شبکه قرآن ومعارف سیما با اشاره علل ضعف آموزشی برای تبیین مبانی قرآنی در مدارس کشور گفت: متأسفانه در میان اولیاء و مدیران مدارس کشور انگیزه کافی برای مطالبه دقیق و صحیح پیرامون آموزش های قرآن کریم وجود ندارد.
اکثر اولیاء از نمره ریاضی، علوم و... دانش آموزان خود سوال می کنند و مدیران مدارس نیز از معلمان خود برای ارائه آموزش های با کیفیت این دروس انتظار دارند اما برای درسی مانند قرآن که معنویت دانش آموزان را تضمین می کند، مطالبه ای نمی شود.
وی افزود: اگر حس مطالبه گری در میان مدیران در حوزه آموزش های قرآن کریم و احساس وظیفه معلمان نسبت به پاسخ گوبودن برای ارائه محتوای مباحث درسی افزایش یابد، شاهد رونق آموزش های قرآنی در مدارس هستیم.
بنیادی تصریح کرد: فعالیت وزارت آموزش و پرورش در حوزه آموزش های عمومی قرآن کریم قابل تقدیر بوده که مصداق های خوبی برای دستیابی به اهداف مدنظر ترتیب داده شده که از این میان می توان به مدارس تخصصی قرآن کریم در شیفت صبح اشاره کرد.
وی با اشاره به تربیت بیش از 5 هزار مربی قرآن در مدارس قرآنی کشور عنوان کرد: یکی از مهم ترین فعالیت مدارس قرآنی تربیت بیش از 5 هزار مربی قرآن است که ما انتظار داریم افراد به عنوان مشاور مربیان دروس قرآن، عربی، دینی و... در مدارس خود فعالیت کنند.
بنیادی عنوان کرد: 90درصد برنامه ریزی ها و بستر سازی برای ارائه آموزش های متقن و جامع در وزارت آموزش و پرورش انجام شده که با تلاش و کوشش مسئولین ده درصد باقی نیز محقق می شود.
وی با اشاره به برگزاری طرح ملی حفظ قرآن کریم در وزارت آموزش و پرورش اظهار کرد: طرحملی حفظ قرآن کریم با 27 سرفصل و تخصیص 21 میلیارد بودجه فعالیت خود را آغاز کرد که تاکنون 10 میلیارد هزینه برای پیشبرد این طرح طلب داریم.
همچنین با برآوردی که برای اهدای هدایا و ایجاد انگیزه مضاعف در میان شرکت کنندگان این طرح در نظر گرفته شده است، اعتبار کافی موجود نیست لذا ما به شرکت کنندگان طرح ملی حفظ قرآن از این نظر نیز بدهکار هستیم.
بنیادی افزود: فعالیت 1300 از مدارس قرآنی شیفت صبح باید باید پاسخگوی آموزش های رسمی دانش آموزان در دروس قرآنی باشد وبرای گسترش آن نیازمند ایجاد انگیزش مضاعف در میان خانواده ها هستیم.
انجام وظیفه بخش آموزش با بخش تألیفات دروس قرآنی به گونه ای همگام می شوند که حس مطالبه گری در میان دانش آموختگان افزایش یابد.
وی با اشاره به کم وکیف آموزش های قرآنی وزارت آموزش و پرورش طی سی سال گذشته خاطرنشان کرد:اگر تنها آموزش مبتنی بر خواندن قرآن کریم توسط دانش آموزان را در نظر بگیریم که طی برنامه ریزیهای انجام شده در چهار دوره سه ساله مقاطع تحصیلی تقسیم شده و شامل روخوانی، روانخوانی، اشراف به معنای مفردات و ایجاد انگیزه برای تحقیق و پژوهش در موضوعات قرآنی است، وزارت آموزش و پرورش در میانه راه قرار دارد.
همچنین ایجاد فرهنگ ممارست با تلاوت قرآن و بستر سازی در این خصوص از سوی وزارت آموزش و پرورش فعالیت های خوبی انجام شده اما از نظر شیوه تدریس و محتوای دروس قرآنی باید مسئولان دفتر تألیف کتب درسی پاسخگو باشند.
بنابراین گزارش محمدرضا مصیب زاده، معاون اداره کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش با اشاره به دوران طلایی این وزاتخانه در ارائه آموزش های عمومی قرآن کریم گفت: تصویب منشور توسعه فرهنگ قرآنی و محول شدن آموزش عمومی قرآن در کل کشور به وزارت آموزش و و پرورش دوران طلایی این وزارت خانه است که پس از گذشت سه سال بستر های مناسبی برای ایجاد افق های آموزشی بلند به چشم می خورد.
وی افزود: ارائه آموزش های قرآنی در وزارت آموزش و پرورش شامل سه بخش گروه تألیف و برنامه ریزی، گروه آموزش های پرورشی که به فعالیت های خارج کلاس درسی دانش آموزان می پردازد و گروه معلمان قرآنی تقسیم می شوند.
مصیب زاده با اشاره به تأثیرات ممارست و تمرین در آموزش های عمومی قرآن کریم تصریح کرد: آموزش روخوانی و روانخوانی شاید بیش از 12 ساعت طول نکشد اما ممارست و تمرین موجب بهره وری این ـموزش ها می شود و لذا نباید دانش آموزان در زمان های مانند تعطیلات تابستانی از آموزش های قرآنی به دور باشند.
وی با اشاره به علت به تأخیر افتادن تعیین مدیر کل قرآن، عترت و نماز وزارت آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: مدیریت اداره کل قرآن، عترت و نماز مسئولیت سنگینی است لذا وزیر محترم نیازمند بررسی های بیشتر برای تعیین جانشین جدید هستند و هر کسی این پست را به دست گیرد تنها در جهت کیفی سازی فعالیت های گذشته گام بر می دارد.
پایان پیام/
نظر شما