به گزارش خبرنگار شبستان، محمدحسین صوفی، معاون صدای جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری جشن 71 سالگی رادیو با بیان این مطلب گفت: اگر رادیو و صدای جمهوری اسلامی در سال 89 کارنامه خوب و مطلوبی داشت و توانست بر اساس ذایقه مردم ارتباط برقرار کند و برنامههایی بسازد که مورد پسند مخاطبان باشد، در واقع تا حد زیادی مرهون تلاش خبرنگاران و رسانههای مکتوب است که امیدواریم این روند در سال 90 نیز ادامه داشته باشد.
صوفی افزود: 4 اردیبهشت سال 90 یادآور 4 اردیبهشت 1319 زادروز رادیو در کشور پهناور ایران است، روزی که ملت تولد یک رسانه صوتی را جشن گرفتند و در این 71 سال رادیو در حوزههای مختلف سیاسی، اقتصادی، فرهنگی بر اساس نیاز و توقعات مردم و ورود آنها در متن تلاش کرده است.
وی تصریح کرد: رادیو در همه لحظات شاد و امیدآفرین مردم حضور دارد و اطلاعات مورد نیاز مردم را به موقع و با تحلیل و ارزیابی ارایه میدهد تا مخاطب به موقع و به طور جامع به درک پدیدههای موجود در جامعه برسد.
معاون صدای جمهوری اسلامی گفت: تاریخ رادیو را باید به دو مقطع قبل و بعد از انقلاب تقسیم کرد، در سالهای پیش از انقلاب ما دو شبکه رادیویی با زمان و برنامه محدود داشتیم اما در مقطع انقلاب اسلامی صدای انقلاب برای اولین بار از رادیو پخش شد و رادیو اولین رسانهای بود که در اختیار مردم قرار گرفت.
وی در ادامه گفت: پس از پیروزی انقلاب برنامههای رادیو هم از لحاظ کیفی و هم از لحاظ کمی متحول شد و در طول این مدت 2 شبکه رادیویی امروز تبدیل به 20 شبکه رادیویی شده است و زمینه برای ایجاد شبکههای دیگر نیز فراهم است.
صوفی خاطرنشان کرد: در گذشته ما فقط دو شبکه عمومی با ساعات و برنامه های محدود داشتیم در حالی که امروز ما چندین شبکه تخصصی داریم.
در ادامه این نشست صوفی درباره شیوه نگهداری آرشیوهای رادیو گفت : رادیو ارگ هویت تاریخی در جمهوری اسلامی ایران است هم به خاطر سابقه رادیو و هم به خاطر میدان ارگ که محلی باستانی و دارای شناسنامه است. در همین راستا ما تصمیم گرفتیم رادیو ارگ را بازسازی کنیم تا بتوانیم آن را به نمای اصلی قدیمیاش برسانیم. بازسازی به گونهای انجام شده که کاملا شبیه به نمای قدیمی است و به دقت و سرعت هم در حال انجام است. درباره آرشیو هم باید بگویم آرشیو در رسانه ملی از جایگاه بالایی برخوردار است و تمام آثار موجود نظیر صدا، افکت، موسیقی، مکتوب و ... نگهداری میشوند. ضمن اینکه آرشیو اصلی در ساختمان شهدای رادیو است و با توجه به محدودیت جا در این محل با دقت و وسواس نگهداری میشود.
صوفی ادامه داد: درباره موزه رادیو نیز ما اعلام آمادگی کردیم و مذاکراتی نیز با میراث فرهنگی انجام شد و قولهایی دادند که فضایی به ما بدهند اما هنوز محقق نشده است. در حال حاضر نیز تصمیم داریم آثار موزه و آرشیوی رادیو را در طبقه همکف شهدای رادیو راهاندازی کنیم و از کسانی که وسایل قدیمی و موزهای درباره رادیو دارند درخواست میکنیم تا آنها را به موزه بیاورند تا با نام خودشان از آنها نگهداری کنیم و در صورت لزوم نیز حاضریم بهای آن را بپردازیم.
معاون صدا در بخش دیگری از سخنان خود درباره برنامه معاونت صدا برای توسعه شبکههای رادیویی نیز گفت: در حوزه توسعه در دو بخش کیفی و کمی مشغول فعالیت هستیم و حوزه کیفی ما از 4 مؤلفه دین، امید، اخلاق و آگاهی پیروی میکند و تلاش میکنیم تا توقعات مردم در حوزههای مختلف را برآورده کنیم.
وی همچنین با ارائه آماری درباره افزایش ساعات برنامههای رادیو توضیح داد: چند رادیوی جدید نیز در سال 90 راهاندازی میکنیم که یکی از آنها رادیو مهارت واقع در کرج است. با توجه به صنایع دستی متنوعی که وجود دارد تصمیم گرفتیم این رادیو را راهاندازی کنیم ضمن آنکه رادیو نمایش نیز در آستانه گشایش است.
صوفی همچنین از راهاندازی رادیوی نیازمندیها و رادیو کودک و نوجوان خبر داد و توضیح داد: رادیو نیازمندیها به مجموعه نیازمندیهای مورد نیاز اقشار مختلف مانند خدمات، تجارت و ... و هر آنچه که نیاز دارید میپردازد و اطلاعاتی پیرامون قیمت، کیفیت، کمیت و خدمات واحدهای مختلف در اختیار مخاطبان قرار میدهد. در حقیقت رادیو نیازمندیها شکل توسعه یافته نیازمندیهای روزنامهها است.
محمود زنده نام نیز در سخنانی پیرامون راه اندازی رادیو نمایش گفت: این شبکه رادیویی با هدف و برنامهریزی از پیش تعیینشدهای شروع به کار میکند و ما تلاش میکنیم تا بسترسازی فرهنگی مناسبی در این راستا داشته باشیم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه امسال سال جهاد اقتصادی است باید زمینههایی فراهم شود تا ما در ساختار نمایشی بتوانیم این شعار را با بستری فرهنگی به مخاطب ارائه دهیم از سال 89 نیز برنامههایی را برای رادیو نمایش آماده کردهایم.
همچنین صوفی در تکمیل سخنان زندهنام اظهار داشت: اولویت برای ما تولید و راهاندازی شبکه نمایش است و ما برای ایجاد رونق در رادیو این کار را انجام میدهیم.
همچنین ساماندهی تولید پخش موسیقی در رادیو نیز از جمله اقدامات دیگر ما در معاونت صدا بوده است.
در همین راستا کمیته رادیو تشکیل شد و توانست تنوع مورد نیاز مردم را داشته باشد.
معاون صدا در پایان سخنان خود از برگزاری مسابقهای برای انتخاب عوامل برتر برنامهساز از سوی مردم خبر داد و گفت: این مسابقه فعلا در حد گوینده و مجری است و یکی از راههای تعامل و ارتباط مخاطب این است که فعلا مجری ، کارشناس و گوینده مورد علاقه خود را معرفی کنند ضمن اینکه ما از مخاطبان شرکت کننده در مسابقه نیز قدردانی خواهیم کرد. شعار ما در سال 90 توجه بیشتر به نظرات مردم است و در این راستا گام خواهیم برداشت.
پایان پیام/
نظر شما