با پیروزی انقلاب توجه ویژه ای به حوزه علمی کشور شد

خبرگزاری شبستان: دکتر رضایی صوفی، رئیس دانشگاه پیام نور گیلان پیروزی انقلاب را در رشد علمی کشور بسیار موثر توصیف کرد و گفت: با پیروزی انقلاب توجه ویژه ای به حوزه علمی کشور شد.

دکتر مرتضی رضایی صوفی، رئیس دانشگاه پیام نور استان گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، اظهار کرد: پس از انقلاب اسلامی کشور در حوزه علمی به تدریج پیشرفت کرد و این پیشرفت و توسعه مرهون رشد و افزایش تعداد دانشگاه‌ها، اساتید و دانشجویان است.


وی خاطرنشان کرد: افزایش قابل توجه چند ده یا چند صد برابری تعداد دانشجویان، اساتید و دانشگاه‌ها در بعضی رشته‌ها خود نشانگر اهمیت قائل شدن برای حوزه علم و فناوری در ایران است.


رئیس دانشگاه پیام نور استان گیلان افزود: رشد در تعداد دانشجویان توأم با افزایش تعداد استاد برای دانشجویان افزایش قابل توجه مقالات نمایه شده دانشجویان کشور در مجلات معتبر بین‌المللی افزایش را به دنبال داشت و سبب شد جمهوری اسلامی ایران سریع‌ترین نرخ رشد علمی در جهان را دارا باشد.


وی همچچنین اعلام کرد: در ابتدای انقلاب به علت فراهم نبودن زیر ساخت های علمی فرار مغزها بسیار زیاد بوده و به برکت انقلاب توجه ویژه ای به حوزه های علمی شده است.


رضایی صوفی تصریح کرد: امروزه حمایت های خوبی از نخبگان علمی می شود البته ضعف هایی هم وجود دارد.


وی با بیان اینکه در دوره کنونی با توجه به آمار های موجود با وجود پدیده ای به نام فرار مغزها موافق نیستم، اظهار کرد: تحقیقات علمی و پیشرفت های علمی که در کشور وجود دارد مرهون دانشجویان و تلاشگران علمی کشور است که برای انقلاب و اسلام در تلاش هستند.

 

ایران در رتبه شانزدهم تولید علم در جهان
رئیس دانشگاه پیام نور استان گیلان اظهار کرد: تولیدات علمی ایران به نقطه ای رسیده است که اکنون کشور، رتبه شانزدهم جهانی را در تولید عمل دارد.


وی با بیان اینکه قبل از انقلاب رتبه شانزدهم تولید علم در دنیا برای ایران معنا نداشت، گفت: تلاش نخبگان و تولیدات علمی باعث شده تا کشوری در منطقه در رقابت علمی با ما حرفی برای گفتن نداشته باشد.


وی خاطرنشان کرد: از نظر تولیدات علمی در وضعیت مناسبی به سر می بریم و باید تلاش کنیم به جایگاه بهتری در افق 1404 برسیم.


رئیس دانشگاه پیام نور استان گیلان، تعداد دانشجو و تجاری سازی پروژه های علمی را از شاخص های توسعه برشمرد و گفت: باید تنها به تولیدات علمی استناد نکنیم.


وی با اشاره به آسیب های موجود در حوزه علمی و پژوهشی کشور، گفت: توجه کمرنگ به تجاری سازی پروژه های علمی از آفت های عرصه علمی و تحقیقاتی کشور است.


رضایی صوفی، تجاری سازی پروژه ها را نیازمند ورود جدی دانشجویان، دانشگاه ها و وزارت علوم خواند و اعلام کرد: در تجاری سازی پروژه های علمی باید کار کنیم.

 

بهره مندی کشور از تولیدات علمی دانشجویان ضعیف است
وی میزان بهره مندی کشور از تولیدات علمی دانشجویان را ضعیف ارزیابی کرد و گفت: یکی از عمده ترین دلایل این امر این است که تولیدات علمی دانشجویان جدی گرفته نمی شود.


رئیس دانشگاه پیام نور استان گیلان با بیان اینکه مدیران تجارب خود را بر تحقیقات دانشجویان غالب می دانند، اظهار کرد: استفاده از فناوری ها و تحقیات علمی از مهمترین زمینه های توسعه صنعتی و اقتصادی و دستیابی به خودکفایی علمی و صنعتی است.


وی اذعان کرد: اگر بتوانیم تقاضا محوری را در حوزه تحقیقات جدی بگیریم به جایگاهی می رسیم که نیاز صنعت کشور در دانشگاه ها مرتفع شود.


رضایی صوفی اظهار کرد: بخش های دولتی باید مجاب شوند که از توانمندی علمی دانشجویان استفاده کنند.


وی تاکید کرد: از دلایلی که باعث می شود دانشجویان و نخبگان علمی کشور را ترک کنند این است که فکر می کنند تاثیر گذار نیستند.


رئیس دانشگاه پیام نور استان گیلان اعلام کرد: مشاهده ثمره فعالیت های علمی دانشجویان در عرصه های علمی، صنعتی و کشاورزی ایجاد کننده روحیه خودباوری، اعتماد به نفس و عزت ملی می شود.


پایان پیام/

کد خبر 330999

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha