به گزارش خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری شبستان، روز 14 دی اولین جلسه احزاب سیاسی و دولت برگزار شد که در آن احزاب فعال پس از سال ها فرصت یافتند تا مطالباتشان از دولت را مطرح کنند.
بنابراین گزارش، از سال های پایانی دهه هفتاد نظام جمهوری اسلامی ایران تحزب را بیش از گذشته پررنگتر دریافت کرد و در سال 1380 گردهم آیی حزب های سیاسی منجر به تشکیل خانه احزاب شد. این خانه که به گفته احزاب اصولگرا بیشتر از افراد حزبی اصلاح طلب تشکیل شده بود اعضایی چون حسین کاشفی - رئیس خانه احزاب، نجف قلی حبیبی - نائب رئیس اول،عباس میرزا ابوطالبی - نائب رئیس دوم،حسین کنعانی مقدم - خزانه دار، محمد تبرائی - منشی هیت رئیسه،محمد برزگر - سخنگو و رئیس کمیته اطلاع رسانی،مهدی آقاعلیخانی - رئیس کمیته بین الملل،محمد جواد حق شناس - رئیس کمیته حقوقی،قدرت علی هشمتیان - رئیس کمیته انتخابات و داوری،سید صابر میرعطائی - رئیس کمیته مالی و پشتیبانی،احمد شریف - رئیس کمیته مطالعات و تحقیقات،فاطمه راکعی - رئیس کمیته بانوان،محمد علی ولایتی – دبیر اجرائی و بازرس،اعظم طالقانی – بازرس،احمد حکیمی پور-شورای مرکزی،شهربانو امانی -شورای مرکزی،اصغر عفتی -شورای مرکزی و حمید قزوینی - شورای مرکزی در آن عضو بودند.
اما پس از آن که دولت نهم در سال 1384 بر سر کار آمد، احزاب دیگر نتوانستند تحت پوشش خانه احزاب مطالباتشان را دریافت کنند و به گونه ای اختلافات بین حزب های اصولگرا و اصلاح طلب تا جایی بالا گرفت که وزارت کشور اساسنامه و تمام مدارک خانه احزاب را از آن ها گرفت و دیگر این خانه به رسمیت شناخته نشد.
با روی کارآمدن دولت تدبیر و امید و وعده هایی که حسن روحانی در زمان انتخابات به مردم و احزاب داد، امید آن می رفت که دولت برای به رسمیت شناخته شدن احزاب مختلف از جناح های متفاوت اقدام های رسمی انجام دهد و بر همین اساس و پس از جلسات زیاد معاون سیاسی وزیر کشور با احزاب، روز 14 دی، وزیر کشور دولت یازدهم اولین جلسه خود را با احزاب سیاسی فعال کشور برگزار کرد تا حرفهای دل فعالان سیاسی کشور را بشنود.
در این جلسه احزاب اصلاح طلب و اصولگرا مطالبات خود را از دولت بیان کردند و مطالبه اصلی احزاب، تشکیل سقفی برای به رسمیت شناخته شدن اقدامات و فعالیت های حزب های مختلف بود که عبدالرضا رحمانی فضلی در پاسخ به این درخواست حزب ها گفت: نگاه همه این بوده که این تشکل فعال شود، گفت: طی این مدت سوالات زیادی در این خصوص از من شده است و ما گفتیم که وزارت کشور در خصوص فعالیت خانه احزاب مخالفتی ندارد، به هر حال مجوز خانه احزاب از سال 83 تمدید نشده است و وزارت کشور در این خصوص تقصیری نداشته؛ واقعیت این است که خود دوستان پیگیری جدی نکردند.
وی افزود: ما حاضریم به هر طریقی که شما میدانید، با تمدید، باز نگری و یا تشکیل خانه احزاب جدید در خدمت شما باشیم. مدارک مربوط به خانه احزاب نیز به شکل امانت در وزارت کشور است و هروقت که تمایل داشته باشید آن را در اختیارتان قرار میدهیم، اگر لازم است حمایتی کنیم؛ بفرمایید تا انجام بدهیم.
خانه ای که اهالی آن می توانند پایه های سیاست را قوی تر کنند
با تشکیل خانه احزاب، حزب هایی از جناح های سیاسی که مجوز انجام اقدامات سیاسی را به صورت رسمی در اختیار دارند و مورد تائید قوه قضائیه هستند می توانند به فعالیت های سیاسی در کشور رسمیت ببخشند.
در این صورت دیگر در زمان انتخابات ها شاهد حضور و ظهور جبهه ها و حزب های مختلف نخواهیم بود و به گفته رئیس جمهور پس از هر انتخاباتی احزاب کره کره شان را پایین نخواهند کشید.
همچنین جمهوریت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران نیز با فعالیت بیشتر احزاب و نظارت و اظهار نظر آن ها در اقدامات سیاسی قوا پررنگتر خواهد شد و آرمان های انقلاب اسلامی بیش از گذشته به سمت واقعیت در حرکت خواهد بود.
البته نکته ای که پیش از این در تشکیل خانه احزاب به فراموشی سپرده شده حذف برخی از احزاب توسط حزب های خاص که مورد حمایت دولت هستند است که در این دولت می بایست در دستور بررسی قرار بگیرد تا هر حزبی از هر جناحی با رعایت موازین مقرر حاکم بر احزاب بتواند نقشی مساوی با دیگر احزاب در سیاست کشور ایفا کند.
پایان پیام/
نظر شما