به گزارش خبرنگار شبستان، جلال الدین مشمولی، مدیر گروه هنری حجم سبز، برگزارکننده جشنواره هنر در روستا، در همایش "هنر، جامعه و جغرافیای روستایی" در موزه امام علی (ع)، با اشاره به شکاف عمیق میان هنر مرکز و هنر شهرستان ها درایران گفت: ایده هنر در روستا زمانی شکل گرفت که شاهد بی توجهی به هنرمندان شهرستانی در گالری ها و نهادهای هنری تهر ان و عدم همکاری از سوی نجمن نقاشان و اساتید دانشگاه بودیم.
وی ادامه داد: جشنواره هنر در روستا به دنبال فضایی تازه برای خلق و نمایش آثار هنری بود تا هنر را از نمایش صرف در نگارخانه ها، موزه ها و فضاهای آکادمیک خارج کند.
مشمولی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: جشنواره هنر در روستا بیش از کشف استعدادها در روستاها، به دنبال تمرکز بر فعالیت هنرمندان است. این جشنواره در حقیقت، دغدغه امروز هنرمندانی است که به دنبال ایده های نو و فضاهای تازه هستند.
وی درباره تأثیر متقابل هنرمند و روستا بر یکدیگر، نیز گفت: با انتخاب روستا به عنوان محملی برای فعالیت هنری، به نوعی مخاطبان خود را تغییر دادیم و به فضایی سفر کردیم که برخلاف فضاهای معمول، هنوز در آن صداقت یافت می شد.
این هنرمند اضافه کرد: این تغییر فضا در تجربه سه ساله ما، نشان دهنده تأثیر متقابل هنرمندان بر روستا و روستا بر هنرمندان است و همان گونه که هنرمندان بر نوع نگرش مردم روستا به هنر و زندگی تأثیرگذارند، روستا و آداب و رسوم آن نیز بر نگرش هنرمندان موثر است.
وی در پایان پیرامون تجربیات جالب توجه این گروه هنری در سفرهای متعدد به روستاهای مناطق مختلف کشور گفت: معمولاً روستاهایی را انتخاب می کنیم که به شهرها نزدیک نباشند. از سوی دیگر، پس از یک سال سفر، به این نتیجه رسیدیم که هر روستا پتانسیل خاص خود را دارد که می تواند مورد توجه هنرمندان قرار گیرد.
پایان پیام/
نظر شما