به گزارش خبرگزاری شبستان ،رابرت گیتس، وزیر دفاع سابق ایالات متحده آمریکا در کتاب خاطراتش که در دست چاپ است نوشته است که باراک اوباما،رییس جمهوری آمریکا با وجود هوش قبال تحسین و حمایتش از پرسنل نظامی آمریکا در جنگ به استراتژِی نظامی خود در افغانستان باور کافی نداشت.
وی در خاطرات خود می نویسد که چقدر برای او سخت بوده است تا به عنوان سرپرست دو جنگ مهم آمریکا در افغانستان و عراق با مقامات کاخ سفید که می خواستد کنترل استراتژی جنگ را از پنتاگون بگیرند،منازعه داشته باشد.
گیتس خاطرنشان کرد که که مقامات کاخ سفید در دوران اوباما بیشترین کنترل را در سیاست های امینتی از زمان ریچارد نیکسون داشته اند.
به گفته او اوباما هیچ ترسی از حمایت از شرایطی که بسیاری از مشاوران سیاسی اش و حتی دوستان دموکراتش با آن مخالفت می کردند،نداشت.
اوباما پس از ماه ها بحث و گفتگو با گیتس و مشاوران ارشد خود دستور اعزام نیروهای نظامی به افغانستان را در اواخر سال 2009 میلادی صادر کرد.
فرستادن 30 هزار سرباز آخرین اقدام دولت اوباما برای ایجاد ثبات در کشور جنگ زده افغانستان پیش از مرحله آغاز عقب نشینی نیروهای از این کشور از اواسط 2011 بود.
به نوشته گیتس در کتاب «ماموریت:خاطرات یک وزیر در جنگ» ،هنگامی که دیوید پترائوس،فرمانده وقت جنگ های افغانستان و عراق در اظهاراتی عمومی اظهار داشت که تمایلی به تعیین زمان ثابت برای عقب نشینی نظامی از افغانستان ندارد،اوباما که پیش از این خود دستور اعزام نیروهای نظامی را صادر کرده بود،رهبری نظامی پترائوس را مورد انتقاد قرار داد.
وزیر دفاع سابق آمریکا می گوید:من که در آن جلسه نشسته بودم با خود گفتم که رییس جمور به فرمانده خود اعتماد ندارد و نیم تواند حامد کرزای را نیز تحمل کند،او به استراتژی خود باور ندارد و جنگ را متعلق به خودش نمی داند.همه آنچه اوباما می خواهد خارج شدن از جنگ است.
رابرت گیتس در پایان سال 2006 میلادی توسط جورج بوش به وزارت دفاع منصوب شد و با آغاز دوره ریاست جمهوری باراک اوباما، تا سال 2011 میلادی در این سمت باقی ماند.
خبرگزاری شبستان:وزیر دفاع سابق ایالات متحده آمریکا در کتاب خاطراتش که در دست چاپ است نوشته است که باراک اوباما،رییس جمهوری آمریکا با وجود هوش قبال تحسین و حمایتش از پرسنل نظامی آمریکا در جنگ به استراتژِی نظامی
کد خبر 330706
نظر شما