ایران نمی گذارد القاعده شهرهای عراق را اشغال کند

خبرگزاری شبستان: کارشناس امور عراق با طرح این موضوع که ایران مانع از تسلط القاعده به شهرهای عراق می شود هشدار داد که اشغال فلوجه عمر زیادی ندارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از «لوموند»، «پییر جان لوئیزارد» تاریخ دان و کارشناس امور عراق در پاسخ به لوموند بازگشت گروههای تروریستی القاعده به «فلوجه» عراق را بررسی کرد.
 اشغال فلوجه و برخی از محله های الرمادی در استان الانبار آیا نشان از رشد گروههای تروریستی القاعده در مرز سوریه و عراق دارد؟
 تعلقات قبیله ای و طولانی شدن بحران سوریه مرزهای این کشور را متشنج کرده است و در حالی که شبکه نظامیان وابسته به القاعده موسوم به «دولت اسلامی عراق و شام» خیابان های فلوجه را بسته اند به نظر می رسد قبایل سنی مهم ترین عامل خلق این وضعیت در منطقه هستند. قبایل خودمختار به قدری حاکمیت قدرتمند در منطقه دارند که ارتش عراق با تجهیز سلاح از فاصله دور اوضاع را کنترل می کند.
هیچ عراقی ای نمی داند هدف دولت اسلامی عراق و شام چیست؟ آیا اینکه آنها می خواهند مردم را به گروگان بگیرند یا نه؟ اما دولت عراق با محدود کردن قدرت القاعده در فلوجه و تضعیف آن قادر است همچنان که ایران نیز نمی گذارد القاعده شهرهایش را تصرف کند.
ترکیب دولت اسلامی عراق و شام چیست و با چه حمایت هایی در فلوجه ظاهر شده است؟
 القاعده عراق در حقیقت از شش گروه تشکیل شده است که در میان اعراب و کردها تقسیم شده است، اینجا پایگاه دولت اسلامی عراق است اما بسیاری از گروهها از این کشور خارج شده اند، بسیاری از تروریستهای القاعده که عمدتا مصری،عربستانی و مراکشی هستند در میان سوریه و عراق تقسیم شده اند، اما قدرت آنها در عراق بسیار کمتر از قدرت قبایل این کشور است. سیاستی که دولت نوری المالکی اتخاذ کرده است به این ترتیب است که گروههای سنی را حامی القاعده می داند و تا جایی بخشی از سنی های قبیله ای مستقیما القاعده منطقه را به کنترل خود در آورده اند.
نوری المالکی می تواند قبایل سنی را به مقابله با القاعده بسیج کند و آن را با سیاست های دولت هم راستا سازد؟

نوری المالکی سیاست مشخصی در قبال سنی ها ندارد، او می داند که مداخله ارتش در فلوجه و الرامادی بسیار خطرناک است چرا که این امر درگیری های مذهبی را قوت می بخشد، مالکی می خواهد موضوع فلوجه با نیروهای منطقه ای و بومی حل شود، در حال حاضر بخش عظیمی از درآمد نفتی دولت عراق صرف خریدن گروههای قبیله ای می شود.
اگر نوری المالکی توانسته قبایل را برابر القاعده بچیند همواره این کار برای وی رایگان تمام نشده است، از همین رو وی باید برای این کار بهایی برابر با دادن مالکیت تام الاختیار استان ها را عطا کند که از همین رو ارتش و پلیس عراق هرگز نمی تواند به حوزه مالکیت قبایل وارد شود.
آمریکا چه حمایتی را می تواند از عراق بعد از خروج نیروهایش در سال 2011 اعمال کند؟
 آمریکا بیش از این سلاح زیادی به مالکی داده و حمایتی اطلاعاتی و لجستیکی از او می کند، شرکتهای امنیتی خصوصی خارج از بغداد و به طور خودمختار برای کشتن سرکرده های القاعده فعالیت می کنند، اشغال فلوجه برای باراک اوباما در دومین سال ریاست جمهوری اش در دور جدید وجه خوبی نداشت. در حال حاضر شرکت های امنیتی خصوصی از موشک هایی به نفع المالکی استفاده می کنند، اما اکنون ورود آمریکا و پشتیبانی از ارتش در مناطق قبیله نشین در عراق کمی پیچیده و دشوار است.
پایان پیام/

 

کد خبر 330490

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha