210 هزار نفر فعال صنایع دستی در کردستان وجود دارد

خبرگزاری شبستان: مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان با اشاره به تعداد صنعتگران فعال استان از وجود 210 هزار نفر فعال صنایع دستی در سطح استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، فرهاد میمنت آبادی، مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان، امروز ( 17 دی) در جلسه بررسی سند توسعه اشتغال و سرمایه گذاری استان در حوزه صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری گفت: در حال حاضر 32 رشته فعال صنایع دستی در سطح استان کردستان وجود دارد که 21 رشته آن بومی و مختص به استان کردستان بوده و 13 رشته آن ملی است.


وی در ادامه به تعداد صنعتگران فعال استان و تعداد کارگاه ها اشاره کرد و افزود: در سطح استان کردستان 210 هزار نفر فعال صنایع دستی وجود دارد که 65 هزار نفر آموزش دیده رسمی و 145 هزار نفر فعالان عرصه صنایع دستی غیر مستمر و روستایی می باشد و همچنین چهار هزار 500 کارگاه متمرکز هنرهای سنتی و صنایع دستی مشغول به فعالیت می باشند.


مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان با اشاره به اهمیت حمایت از صنایع دستی اظهار داشت: حمایت از صنایع دستی موجب ایجاد اشتغال، توسعه و رونق صنایع دستی و در آمد زایی مکمل برای خانواده ها در کنار سایر شغل ها و همچنین افزایش صادارات و به تبع آن ارز آوری برای کشور می شود.


میمنت ابادی، با بیان اینکه تاکنون تعداد 21 رشته صنایع دستی در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده اند، اذعان کرد: در سال 87 یک اثر گلیم و در سال 89 یک اثر کلاش و در سال 91، 6 اثر شامل قلمدان چوبی، کلاش بافی، قاشق چوبی، گلیم سنه، شالبافی، قلمدان چوبی مشبک توانستند نشان مهر اصالت یونسکو را دریافت کردند.

 

این مقام مسئول اذعان کرد: در سال های 91 تعداد 12 اثر و در سال 92 تعداد 24 اثر از آثار و هنرهای صنایع8 دستی استان کردستان توانست نشان مهر اصالت و مرغوبیت کالا را دریافت نماید که اینها همگی نشان از توانمندی هنرمندان صنایع دستی استان کردستان است و می تواند موجب رونق و توسعه هنرهای سنتی و صنایع دستی و معرفی آن به جهانیان شود.


وی به تعداد هنرمندان و صنعتگران بیمه شده از سوی معاونت صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اشاره کرد وگفت: در سال های 90، 91 و 92تعداد 6 هزار 850 نفر از هنرمندان و صنعتکران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفته اند و از خدمات این بیمه برخوردار می شوند.


مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان به تعداد 20 مجتع کارگاهی ثابت و استیجاری و متغیر و روستایی در سطح استان کردستان نیز اشاره کرد و افزود: در حوزه آموزش نیز کارهای خوبی انجام شده که شامل اموزش تعداد 5 هزار 610 نفر توسط مربیان صنایع دستی و هنرهای سنتی در سال های 91 و 92 بوده که این آموزش ها در کارگاهها و مجتمع ها و مناطق روستایی در حال انجام است.


میمنت آبادی، در ادامه به مشکلات مالی و نبود اعتبارات کافی برای توسعه کار و ابزار و سایل برای حمایت بهتر از صنعتگران و هنرمندان اشار کرد و گفت: ما در بحث ایجاد اشتغال هیچ گونه اعتباری نداریم و در برخی از ارگانها تسهیلات اعطایی اشتغال در حوزه صنایع دستی، در مسیری غیر از صنایع دستی هزینه می شود.


پایان پیام/

 

کد خبر 330455

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha