حمایت از دارالقرآنها مقابله با شبیخون فرهنگی است

خبرگزاری شبستان:نمایندگان با طرح استفساریه موافقت کردندکه درصورت تصویب نهایی آن هزینه برق و اب وگاز وحق انشعاب برای مراکز قرآن و عترت غیرانتفاعی که مجوز وزارت ارشاد یا سایر مراجع ذیصلاح را دارند رایگان می شوند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، نمایندگان مجلس در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه 17 دی با طرح استفساریه موافقت کردند که در صورت تصویب نهایی آن هزینه برق و اب و گاز و حق انشعاب برای مراکز قرآن و عترت غیرانتفاعی که مجوز وزارت ارشاد و یا سایر مراجع ذیصلاح را دارند رایگان می‌شوند.

لاله افتخاری رییس فراکسیون قرآن و عترت مجلس به عنوان طراح این استفساریه گفت: این استفساریه در راستای اصلاح بندی از قانون بودجه سال 92 است زیرا ما در ماده 66 قانون بودجه 92 مصوب کردیم که هزینه مصرف و حق انشعاب آب و برق برای مراکز دینی و حوزه های علمیه مساجد و دارالقرآن ها و اماکن دینی تسریع شده در قانون اساسی رایگان است.

وی اظهار کرد: در این بند از قانون بودجه اقدامات موثری صورت گرفت برای تعالی مراکز دینی و تقویت نیروهای باورمند به مسایل دینی صورت گرفته است اما چون لفظ دارالقرآن در این بند آمد لذا مصداق آن به تعداد انگشتان دست می‌رسد این در حالی است که ما موسسات مردم نهاد و یا کانون‌های قرآن و عترت که غیرانتفاعی نیز بسیار داریم که در حال فعالیت هستند.

افتخاری تصریح کرد: با این استفساریه ما کمک شایانی به توسعه فرهنگ قرآنی که مورد تاکید رهبری است و همچنین انتظار مردم است انجام می‌دهیم.

وی تاکید کرد: ما می بینیم مراکز قرآنی حوزه های انتخابیه نمایندگان مکررا با نامه مطالبات خود را در زمینه پرداخت قبوض آب و برق و گازشان ارایه می‌دهند و با توجه به اینکه در ماههای اخر سال هستیم انتظار داریم که نمایندگان به این مصوبه رای قاطع دهند.

مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود در مخالفت با دو فوریت این طرح گفت: بند 66 قانون بودجه را اگر مطالعه کنیم می بینیم که هزینه آب و برق و گاز را برای مراکز دینی رایگان کرده است و این ضرورتی بود که اتفاق افتاد علی رغم اینکه ما می دانیم شرکت‌های خدماتی برای اداره خودشان دچار مشکل هستند و شرایط بسیار سختی را طی می‌کنند اما با توجه به ضرورتی که وجود داشت ما آن را در قانون بودجه مصوب کردیم تا مشکلات مراکز دینی و مساجد حل شود.

لاهوتی تاکید کرد: درست است برای این موضوع چاره اندیشی شود اما این پیشنهاد موسسات فرهنگی غیرانتفاعی را نیز شامل می‌شود و می دانید این موضوع چقدر بار مالی برای شرکت های خدماتی دارد.

جواد جهانگیرزاده نماینده ارومیه نیز در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: در استانی همانند استان بنده که از لحاظ جمعیت هفتمین استان بزرگ کشور است به 2 یا 3 تا هم نمی رسد این در حالی است که اماکن دینی می خواهند به بچه های مردم قرآن یاد دهند تعدادشان زیاد است و همه هزینه های این مراکز را متدینین پرداخت می کنند.

وی بیان کرد:‌ شما گفتید مساجد اب و برق و گازشان رایگان باشد چه فرقی است بین مسجد یا مرکز دینی که تبیین مسایل قرآنی و معارف دینی می کنند چرا نباید مراکزی که در مسیر قرآن هستند از تخفیفات قانون بهره مند شوند.

قصیم عثمانی نماینده بوکان نیز در مخالفت با دو فوریت این طرح گفت: ده ماه از سال گذشته است و ما قانونی را تصویب می کنیم که از ابتدای سالی که ده ماه از ان گذشته است اجرایی شود آیا این کار ثواب و صحیحی است.

وی بیان کرد: اینکه این کار مصوبات کار عام المنفعه انجام می دهند دستشان درد نکند ولی معافیت آب و برق و گاز برای موسساتی که صاحب دارند دلیلی ندارد زیرا این معافیت ها برای مساجد است این موسسات کارشان خیر است و مشکلی نیز ندارد.

وی تاکید کرد: آیا صحیح است در همه جاهایی که کارشان خوب انجام می شود ما هزینه های آب و برق و گاز را رایگان کنیم مگر در مدارس به جز کار خوب و نیک کار بدی هم انجام می شود در حال حاضر مدارس ما به دلیل پرداخت نشدن سرانه شان برای پرداخت اب و برق و گاز دچار مشکل هستند آیا باید هزینه های انها را نیز رایگان کنیم.

عثمانی تاکید کرد: کسانی که این مراکز دینی را اداره می کنند معامله شان با خداست و هزینه آنها نیز باید پرداخت کنند نه اینکه معامله با خدا کنند و هزینه ان را بیت المال بدهد.

محمدحسن آصفری نماینده اراک نیز در موافقت با دو فوریت این طرح گفت: نظام ما نظام دینی است آن چیزی که می تواند در مقابل شبیحخون فرهنگی بایستد توجه به همین مراکز دینی است.

وی اظهار کرد: امروز همین NGO و مراکز مردمی قرآنی است که به بحث تبیین مسایل قرانی و مفاهیم دینی می پردازد.

وی با اشاره به سخنان عثمانی گفت: شما موضوع دارالقرآنها را با مدارس می سنجید برای مدارس ما ردیف خاص بودجه ای داریم اما دارالقرآنها که متولی ان خود مردم هستند ایا ردیف دارند اجازه دهید مجموعه هایی که به قران می پردازند در شهرها افزایش یابند.

وی با بیان اینکه رایگان کردن هزینه های اب و برق و گاز این مراکز هزینه کردن نیست بلکه ذخیره کردن است امروز اگر مفاهیم قرانی را در کشور ترویج دهیم قطعا می توانیم در مقابل سایر مشکلات نیز بایستیم این بحث تشویقی است که دارالقرآن ها را در شهرها و روستاها زیاد کنیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 330337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha