به گزارش خبرنگار شبستان، آیتالله دکتر مصطفی محقق داماد، امروز در مراسم اهدای جایزه علمی استاد علیمحمد کاردان و بزرگداشت دکتر داوری اردکانی گفت: جلسه به نام دو شخصیت بزرگ از کشورمان است که هر دو در یک جهت مشترکاند. هر دوی این بزرگواران حکیم هستند.
آیتالله محقق داماد با اشاره به اینکه در قرآن کریم 16 بار واژه حکمت استعمال شده است، عنوان کرد: البته همه آنها یکسان نیستند، برخی حکمتها برای عموم است و همه امت پیامبر حکمتگرفته از ایشان هستند. پیامبر اکرم (ص) برای ما حکمت و کتاب آوردند.
وی ادامه داد: نوع دیگر حکمت به عده خاص داده میشود مثل حکمتی که خدا به لقمان حکیم داده است، حکمتی هم هست که خدا به هر کس بخواهد میدهد و متعلق به همه نیست، آن حکمت خیر کثیر است و صاحب دل آن پیام را میگیرد.
آیتالله محقق داماد با بیان اینکه بین فیلسوف و حکیم تفاوت وجود دارد، اظهار داشت: شاید هر حکیمی فیلسوف باشد اما هر فیلسوفی حکیم نیست. اتصال به خدا و مبدأ هستی تفاوت فلسفه و حکمت است.
وی با اشاره به اینکه کانت دنیا را متحول کرده است، بیان کرد: فیلسوفان بزرگی در غرب بوده و هستند اما آن کس که جهان را حکمی و الهی میبیند، حکیم است. فیلسوفی که اتصال با خدا برقرار نمیکند، حکیم نیست.
آیتالله محقق داماد خاطرنشان کرد: اگر توصیههای لقمان را نگاه کنیم میبینیم که حکیم است. وی حکیمانه به فرزندش توصیه میکند نگاه حکیم با نگاه یک فیلسوف فرق دارد.
وی با بیان اینکه استاد داوری اردکانی و کاردان هر دو حکیم هستند، تصریح کرد: این دو بزرگوار هر دو مؤمن، معتقد و ایمان به غیب دارند. دکتر کاردان سخن می گفت و موعظه میکرد و دوستاناش را توصیه میکرد، ایشان خردمند بود و خردمندانه سخن میگفت، وقتی که حرف میزد من یاد سعدی میافتادم. استاد کاردان هم علم داشت و هم تجربه.
آیتالله محقق داماد از اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی که تعدادی از آنها در این مراسم حضور داشتند تقاضا کرد که تعلیم و تربیت را یک علم تلقی کنند و افزود: خدا پدر آن کس را بیامرزد که اگر پستی به او بدهند و تخصص ندارد بگوید من متخصص نیستم و آن پست را قبول نکند.
وی با انتقاد از اینکه آموزش و پرورش کشور هنوز مدیریت علمی نمیشود، اظهار داشت: مدیریت آموزش و پرورش یک تخصص علمی و دانش و علم است که متأسفانه به عنوان یک علم روز به آن نگاه نمیشود، در نتیجه این نگاه است که وضعیت محیط زیستمان این است و با برخورد دو آینه ماشین به هم 5 شلیک میشود. راز فرهنگ عمومی در تربیت و آموزش و پرورش است.
وی با بیان اینکه استاد کاردان دانش تعلیم و تربیت را به عنوان علم روز مطرح کرد، گفت: خدا پشت و پناه کسانی باشد که راه ایشان را ادامه میدهند.
آیتالله محقق داماد با اشاره به اینکه دکتر داوری اردکانی آشنایی عمیقی با فلسفه غرب دارد، تصریح کرد: من از کودکی آشنایی خانوادگی با ایشان دارم. تمام اعضای خانواده ایشان مودب و متعهد هستند.
وی ادامه داد: امام علی (ع) به مالک اشتر فرمودند کسانی که میخواهید بر کاری بگماری به پدر و مادر و خانوادهشان توجه کن، بیین سیر هستند یا گرسنه، متأسفانه ما در این چند سال دیدیم که چه بر سرمان آمد. دکتر داوری اردکانی متعلق به بیت صالح است و صالح به معنی مشهور و پولدار نیست، همه اعضای خانواده و خویشان متواضع، فروتن، مودب و مقید به مبادی آداب هستند.
آیتالله محقق داماد با اشاره به آشنایی دکتر داوری اردکانی با فلسفه اسلامی یادآور شد: زمانی که ایشان در دوره تز دکتری بودند من طلبه بودم و ایشان به خانه دایی من آیتالله حائری آمدند و آن زمان بر روی فارابی کار میکردند، در حقیقت ایشان نگاهی اسلامی دارند و جهان را متصل به غیب میدانند و میدانیم که اولین شرط ایمان، ایمان به غیب است.
وی با اشاره به همکاری 22 ساله خود با داوری اردکانی در فرهنگستان علوم اظهار داشت: ایشان چندین سال ریاست فرهنگستان را داشتند و تقاضا داریم که باز هم در این مسئولیت بمانند و ما را به دست کسانی که نمیخواهیم نسپارند.
آیتالله محقق داماد خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که در این مراسم حضور داشت، گفت: آقای جنتی ما خواهش میکنیم که ما را به دست کسانی که نمیخواهیم نسپارید، بگذارید در محیطهای علمی حکومت مردم بر مردم باشد. فرهنگستان علوم افتخار داشت و ما اعضا افتخار میکنیم که عضو آن هستیم.
پایان پیام/
نظر شما