به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، علی پیرفلک، فرماندار شهرستان قائمشهر، شامگاه گذشته(15 دی) در آئین اختتامیه هفته وقف و تجلیل از واقفین و خادمین عرصه وقف در امامزاده یوسف رضا قائمشهر گفت: بزرگان برای شعائر دینی آنچه را که در توانشان بود، وقف می کردند.
وی افزود: وقف از زمان شکل گیری حکومت علوی در مازندران به طور اخص و در کشور به طور اعم ترویج یافت.
پیرفلک اظهار کرد: افرادی که در گذشته وقف می کردند تنها شامل متمکنین نمی شد حتی کسانی که خود از جهت مالی در مضیقه بودند نیز به وقف مبادرت می کردند.
فرماندار قائمشهر ادامه داد: در گذشته حکومت در جهت حمایت از تقویت اعتقادات دینی فعالیت نمی کردند اما با این وجود از همان زمان فرهنگ وقف شکل گرفت هر چند که بیشتر آنها درباره اهل بیت بود و در حقیقت مردم پیشتاز و پیشقدم در وقف بودند.
وی بیان کرد: مناطقی که علی رغم میلشان نمی توانستند مجلس عزداری امام حسین(ع) را برپا کنند با وقف در ثواب عزاداری اباعبدالله الحسین(ع) شرکت می کردند.
پیرفلک ابراز کرد: ماندگاری نهضت امام حسین(ع) و بخشی از پایه های دینی مردم ایران را مدیون فرهنگ وقف هستیم و این امر خود نشانگر اهمیت وقف است.
فرماندار قائمشهر گفت: در کشاکش سیاست ها و حاکمان زر و زور هیچوقت با اعتقادات مردم همسو نبودند و کشورهایی تخریب شدند که حتی بعضی از آنها از نظر دینی در رتبه بالا قرار داشتند.
وی اظهار کرد: نیاز به وقف تمام خانه و یا باغ نیست بلکه می توان قسمتی از خانه یا حتی یک درخت از باغ را وقف کرد.
پیرفلک بیان کرد: فرهنگ وقف را می توان در گسترش قرآن و نهادینه کردن قرآن و در سبک زندگی بکار بست چرا که ضامن و بقای جامعه در راستای احترام به قرآن است.
حجت الاسلام ابوذر زارعی، رئیس اداره اوقاف شهرستان های قائمشهر، جویبار و سیمرغ نیز در این آئین به ارائه گزارشی از فعالیت های هفته وقف این اداره اشاره کرد و گفت: نمایشگاه کتاب، عفاف و حجاب، عیادت از بیماران، جانبازان، محفل انس با قرآن، زیارت پیامبر از راه دور، همایش نقش بانوان در سنت حسنه وقف، سوگواره نبوی و رضوی، مسابقات فرهنگی با موضوع وقف برای کودکان و نوجوانان، چهار وقف جدید به ارزش چهار میلیارد ریال برای عزاداری امام حسین(ع) و کمک به مستمندان و نیازهای روز جامعه و فعالیت های دیگر از جمله اقدامات این اداره در هفته وقف از 9 تا 15 دی بود.
پایان پیام/
نظر شما