به گزارش خبرگزاری شبستان، مونا اسکندری که از فعالان کانون داستان پیشرفته حوزه هنری استان همدان است با اعلام این خبر گفت: در کتاب خاطراتی که به تازگی و بصورت خلاصه درباره زندگی طاهره دباغ نوشتهام درباره کودکی او نوشته شده اما دوست داشتم به بخش خانواده نیز بیشتر بپردازم که مجال نشد. امیدوارم در کتابی که قرار است از زبان همسر خانم دباغ نوشته شود این آرزو برآورده شود.
اسکندری ادامه داد: خانم دباغ در عصر خودش بیهمتاست. خانمهای زیادی قبل از انقلاب فعالیت سیاسی داشتند اما حضرت امام خمینی خانم دباغ را برای حضور در هیات ابلاغ پیام انتخاب کرده و او را فرمانده سپاه غرب کشور با کومله، دمکرات و مرزهایی که مورد هجوم بیگانه بود، کردند. جمله حضرت امام درباره ایشان چقدر زیباست که «ما زنی مثل خانم دباغ میخواهیم که مثل شیر میغرد و مردها را ساماندهی میکند» و حالا پشت سر این خانم حتما مردی هست که وی را حمایت میکند.
وی افزود: نخستین کسی که خانم دباغ را وارد کارهای سیاسی میکند همسرش است. نخستین اعلامیهها را به خانه میآورد و وی را به آیتالله سعیدی معرفی میکند؛ امیدوارم نگارش خاطرات آقای دباغ را تا اوایل سال آینده آماده کنم.
نویسنده کتاب «زنی از تبار الوند» گفت: مرضیه حدیدچی(دباغ) از نظر عموم مردم، اغلب بانویی با روحیه مردانه شناخته شده بود که نسبت به همسرش و فرزندانش بیتوجه و بیمحبت است. با نگارش این اثر کوشیدم ثابت کنم که وی برخلاف این دیدگاه عمومی، از روحیه زنانه برخوردار است و همزمان با ایفای نقش همسری و مادری به نحو احسن، به تاسی و پیروی از امام خمینی (ره) راه انقلاب را در پیش گرفت و در این مسیر شکنجههای بسیاری را متحمل شد.
وی با بیان اینکه کتاب «زنی از تبار الوند» 28 آبان در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه سراسری کتاب همدان با حضور حدیدچی(دباغ) رونمایی شد، گفت: پیش از این، محسن کاظمی کتاب جامعی از زندگی حدیدچی(دباغ) ارایه کرده بود. من کتاب «زنی از تبار الوند» را به سفارش دفتر امور بانوان استانداری همدان به نگارش درآوردهام اما این اثر به صورت خلاصه ارائه شده است؛ چرا که هدفم ارایه متنی روان و ساده از مجموعه زندگی و فعالیتهای این مبارز انقلابی و در نهایت ترغیب مخاطبان به مطالعه این فعالیتها بود.
اسکندری در پایان با اشاره به جزئینگر بودن خانمها افزود: این مساله باعث میشود خانمها در خاطرهنویسی موفقتر باشند و نخواهندگذاشت هیچ نقطه تاریکی در خاطره باقی بماند. اصولا هم وقتی مصاحبهگر و مصاحبهشونده خانم باشند بهتر بتوانند خاطرات را بازگو کنند.
پایان پیام/
نظر شما