به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، دکتر ˈبالاسوبر امانیام مورالیˈ رئیس دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد در ایران که به منظور بررسی امکان سنجی اجرای طرح بانکداری سبز به خراشان شمالی سفر کرده است، شامگاه (15 دی) در جمع خبرنگاران رسانه ها از این پروژه به عنوان جدیدترین پروژه امضاء شده سازمان ملل یاد کرد و گفت: بانکداری اسلامی با همکاری بانک کشاورزی به صورت پایلوت در سه استان خراسان شمالی، سمنان و مرکزی انجام می شود.
وی علت انتخاب بانک کشاورزی برای اجرای این پروژه را تخصصی بودن این بانک در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست اعلام کرد و افزود: این پروژه توجه زیادی به نظام سیاستگذاری و آیین نامه های اجرایی بانک کشاورزی و چگونگی تاثیر این سیاست ها بر عملکرد دارد.
وی با اشاره به حساسیت این پروژه به دلیل تاثیر فوق العاده بر توسعه کشاورزی و حفاظت محیط زیست و منابع طبیعی، تصریح کرد: این پروژه تلاش دارد وضعیت اعتباردهی بانک کشاورزی را برای تولیدات کشاورزی و رشد و توسعه این بخش بهبود بخشد تا بدین وسیله به توسعه پایدار دست یابیم.
دکتر مورالی خاطرنشان کرد: همچنین این پروژه کمک می کند راهکارهایی برای توسعه پایدار و استفاده بهتر از منابع پایه ارائه دهیم تا سیاستگذاران و برنامه ریزان سیستم بانکی بر این مبنا بهتر کار کنند.
وی با اشاره به بازدیدهای مکرر از بخش های مختلفی از کشور از قبیل حاشیه دریاچه ارومیه و استان فارس و پی بردن به اهمیت بخش کشاورزی در اقتصاد ایران، اظهار داشت: کشاورزی در ایران باید به صورت پایدار اجرا شود، زیرا اگر به این مقوله بیشتر توجه نشود؛ اثرات زیست محیطی نامطلوب و نیازمندی به منابع طبیعی را در پی خواهد داشت.
رئیس دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد در ایران متذکر شد: پروژه بانکداری سبز با ارائه راهکارهای مناسب، عملکرد تولید کشاورزی و کارکرد کشاورزان و دامداران را تغییر می دهد و از طریق تزریق اعتبارات به این بخش و تغییر رویه در اعتبارات، تکنولوژی آبیاری و مصرف انرژی بهتری را در کارکرد تولید کشاورزی نهادینه می کند و قطعا تاثیر به سزایی نیز بر روی پایداری و حفظ و مراقبت از محیط زیست دارد.
وی ایجاد فرصت الگوسازی در الگوی کشت و تناسب کشاورزی در اقتصاد و دیگر شاخص ها را دلیل انتخاب این سه استان برای اجرای این پروژه برشمرد و بیان داشت: هدف اصلی این طرح ارائه راهکار الگوی کشت بهتر و استفاده از تکنولوژی مناسب تر برای رسیدن به نقطه پایدار است.
وی، هدف از این بازدید را بررسی فرصت های استان در این زمینه و امکان سنجی پروژه اعلام کرد و گفت: با توجه به تاخیر پرواز این پروژه در فرصت دیگری افتتاح می شود.
مورالی همچنین در رابطه با برنامه همکاری دفتر توسعه سازمان ملل متحد با دولت جمهوری اسلامی ایران، یادآور شد: در حال حاضر این دفتر در چارچوب تفاهم نامه همکاری 5 ساله از سال 2012 کار اجرایی خود را شروع کرده که توسط هیات مدیره این دفتر نیز به تصویب رسیده است.
وی از کمک 100 میلیون دلاری دفتر از منابع بین المللی به ایران اشاره کرد و گفت: دولت ایران نیز حدود 4 الی 5 برابر منابع را به صورت منبع کشوری به صورت مشارکتی به این امر اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: برنامه همکاری 5 ساله در چهار محور رشد فراگیر و فقرزدایی، سلامت و توسعه، محیط زیست و توسعه پایدار و مدیریت ریسک و بلایای طبیعی بین دولت ایران و این دفتر بسته شده است.
رئیس دفتر برنامه توسعه سازمان ملل متحد در ایران در رابطه با وضعیت توسعه انسانی در ایران نیز خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشی که به این منظور هر ساله منتشر می شود ایران فوق العاده در پیشرفت شاخص های انسانی موفق بوده به طوری که آمارها نشان می دهد ایران در شاخص توسعه انسانی از سال 1980 تا 2012 از افزایش موفقیت آمیزی برخوردار بوده است.
پایان پیام/
نظر شما