به گزارش خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام تقوی در مراسم گرامیداشت علی اکبر پرورش که بعد از ظهر روز یکشنبه در مدرسه عالی شهید مطهری برگزار شد با اشاره به اینکه حیات دارای مراتب مختلف است یکی از مراتب حیات، حیات نباتی است که در گیاهان و موجودات زنده می بینیم مرتبه دیگر حیات، حیات حیوانی است، مرحله سوم حیات، حیاتی انسانی است که برجستگی ها و زیباییهای بیشتری را در آن مشاهده می کنیم و مرحله نهایی حیات، حیات روحانی معنوی و طیبه است.
وی افزود: اگر انسان به مرحله حیات طیبه برسد به مرحله بالایی رسیده است.
حجت الاسلام تقوی با اشاره به چیستی حیات طیبه گفت: هر کس بخواهد به حیات چیستی برسد باید به دو راه ایمان و عمل صالح وارد شود.
وی با اشاره به بر شمردن ویژگیهای حیات طیبه گفت: یکی از ویژگیهای حیات طیبه عقلانی بودن است، حیات طیبه به همه نیازهای طبیعی بشر توجه می کند.
حجت الاسلام تقوی گفت: هر کسی اندیشه های الهی را تک بعدی در نظر بگیرد او را از حیات طیبه دور کرده است.
وی با اشاره به اینکه حفظ کرامت نفس از ویژگیهای حیاط طیبه است خاطر نشان کرد: از نظر اسلام در حیات طیبه ذلت پستی و حقارت وجود ندارد.
حجت الاسلام تقوی افزود: نه تنها کرامت خود انسان باید حفظ شود بلکه باید کرامت دیگران را هم حفظ کرد، هیچ کسی حق ندارد کرامت و شخصت دیگران را بشکند چرا که این گناه کبیره است.
حجت الاسلام تقوی با اشاره به اینکه حیات طیبه حیات ابدی و جاوید است خاطرنشان کرد: جوهره ای از جاودانگی در حیات طیبه وجود دارد که شهدا و عالمان عامل به این جا رسیده اند.
وی حیات طیبه را حیات معیار دانست که در آن همه رفتارها و گفتارها استاندارد هستند.
حجت الاسلام تقوی نشاط و شادابی را از ویژگی های دیگر حیات طیبه دانست و افزود: ترس از ناامیدی نگرانی و حزن در حیات طیبه وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه عقل صالح در همه جا و در همه زمان برای همه انسانها مورد قبول است، گفت: فطرت بشری، عمل صالح را امضا می کند عمل صالح مبتنی بر فطرت است.
حجت الاسلام تقوی با اشاره به اینکه عمل صالح باید حسن فعل و حسن فاعلی داشته باشد به نمونه هایی از عمل صالح پرداخت و گفت: رزق حلال، قناعت، بهره مندی صحیح از فرصتها توکل و اتکاء به ذات پروردگار، اخلاص، محکم کاری و اتمام کار نمونه هایی از عمل صالح است که ما را به حیات طیبه می رساند.
حجت الاسلام تقوی با گرامیداشت یاد مرحوم پرورش گفت: مرحوم پرورش هیچ گاه در سخت ترین شرایط ناامید نبود، وی عمر خود را بر تربیت انسان هزینه کرد و کسی بود که همیشه بیانش بیان آیات الهی بود؛ در جلسه ای صحبت نمی کرد مگر اینکه صحبت خود را مستند بر آیات الهی کند.
حجت الاسلام تقوی گفت: مرحوم پرورش یک مربی شایسته و معلم واقعی بود زیرا هم با مغزها و هم با دلها سرو کار داشت.
وی با اشاره به اینکه مرحوم پرورش در کشور اثر گذار بود ادامه داد: نفس تربیتی این معلم در وجود بسیاری از مسئولان اثر گذار کشور وجود دارد.
حجت الاسلام تقوی ادامه داد: مرحوم پرورش همیشه خود را با ولایت و روحانیت فرهیخته تنظیم می کرد،در حقیقت او یک روحانی مورد تایید عالمان و مراجع بزرگوار بود.
وی با اشاره به اینکه مرحوم پرورش قبل از پیروزی انقلاب و حتی در سالهای ابتدایی انقلاب اسلامی مورد هجمه های بسیاری قرار می گرفت گفت: با این وجود هیچ گاه از خود دفاع نکرد و همیشه می گفت ما کار خود را قربة الی الله انجام دهیم.
تقوی در پایان با اشاره به اینکه تواضع و فروتنی یکی از خصلتهای این معلم بزرگوار بود،گفت: مرحوم پرورش به حیات طیبه رسیده بود و پایبند ولایت، عاشق امام (ره) و رهبری بود.
پایان پیام/
نظر شما