علیرضا میرزایی، معاون حقوقی و ثبتی اداره اوقاف گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از گیلان، با اشاره بر لزوم استفاده از ظرفیتهای فرهنگی و اقتصادی وقف اظهار کرد: مقام معظم رهبری با نامگذاری امسال به عنوان سال حماسه اقتصادی و سیاسی مانند سالهای گذشته بر لزوم داشتن یک نظام اقتصادی متکی بر استعدادهای انسانی و فنی و به عبارتی اقتصاد غیرنفتی تاکید کردند.
وی خاطرنشان کرد: اقتصاد غیرنفتی یک اقتصاد جامع، فعال، چند بعدی و متناسب با پتانسیلهای موجود باید باشد که برخواسته از ظرفیتهای ایجاد شده اقتصادی، اجتماعی، فنی و فرهنگی است.
معاون حقوقی و ثبتی اداره اوقاف گیلان تصریح کرد: استفاده از ظرفیت فرهنگی و اقتصادی وقف در صورت هدایت صحیح و حمایت آحاد جامعه میتواند در داشتن اقتصاد غیرنفتی نقش مهمی ایفا کند.
وی اضافه کرد: این امر نیازمند ایجاد راهکارها و راهبردهایی در سطوح مختلف عملیاتی و استراتژیک است که تحقق بخشی از سیاستهای حمایتی مانند جهت دهی به نیاتی که مربوط به رفع مشکلات اجتماعی است از آن جمله است.
میرزایی در ادامه گفت: در بعد سیاستهای توسعهای، توسعه در سطح کلان اقتصادی مانند سرمایه گذاری و تبدیل به احسن موقوفات در راستای مزیتهای اقتصادی غیرنفتی است.
وی با اشاره به وظایف و عملکرد معاونت حقوقی در ادارات اوقاف اظهار کرد: ضابطه مند کردن و قانون محور عمل کردن به نیات وقف، نظارت بر حسن اجرای نیات واقفان، رصد چالشهای قانونی موجود راه عمل به نیات وقف و چاره اندیشی حقوقی و قانونی، طرح دعوی در خصوص موقوفه خواری و مشاوره حقوقی در حوزه وقف از مهمترین وظایف معاونت حقوقی اوقاف است.
معاون حقوقی و ثبتی اداره اوقاف گیلان، عمل به نیات واقفان را در گرو تعاملات گسترده با سازمانهای مرتبط با اوقاف دانست و گفت: در سالهای اخیر تفاهم نامههایی با سازمانهای مرتبط از جمله دادگستری و ثبت اسناد منعقد شده است.
وی اضافه کرد: با توجه به تعاملی که به وجود آمده شعبههایی اختصاصی در دادگستری برای رسیدگی به پروندههای وقفی دایر شده است.
میرزایی اذعان کرد: ایجاد شعبههای مختص پروندههای وقفی باعث رسیدگی سریع در این امور شده است.
وی با اشاره به دیگر مزیتهای شعبات مختص رسیدگی به پروندههای وقفی یادآور شد: قضات نیز با آگاهی و نگاه تخصصی تر به موضوع وقف پرداخته که همین امر باعث اخذ آرای زیادی به نفع موقوفات شده است.
معاون حقوقی و ثبتی اداره اوقاف گیلان افزود: با این اقدام پروندههای وقفی نیز که از سالیان پیش در پی رای بودند، بالاخره تعیین تکلیف شدند.
وی درباره انعقاد تفاهم نامه با سازمان منابع طبیعی نیز اظهار کرد: به موجب این تفاهم نامه در برخی موقوفات که بین منابع طبیعی و اوقاف اختلاف وجود داشته تعیین تکیلف شده است.
میرزایی، دریافت سند مالکیت برای موقوفات و بقاع متبرکه را از اولویتهای ویژه معاونت حقوقی دانست و گفت: در 6 ماه گذشته با توجه به تعامل به وجود آمده در سطح سازمان و ثبت اسناد کشور تعامل و پیگیری شدت بیشتری نسبت به قبل شده است.
معاون حقوقی و ثبتی اداره اوقاف گیلان اعلام کرد: در 6 ماهه نخست امسال موفق به دریافت سند برای 30 موقوفه شدهایم.
پایان پیام/
نظر شما