به گزارش خبرگزاری شبستان از بوشهر، محمدرضا سعیدآبادی، دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران، امروز(15 دی)، درنشست با مدیران پارک علم و فناوری خلیج فارس در بوشهر گفت: جایزه شیخ بهایی در حوزه کارآفرینی و جایزه فردوسی نیز در حوزه میراث مکتوب است.
وی افزود: در حال حاضر تنها جایزه ابن سینا در حوزه اخلاق، علم و فناوری در یونسکو تصویب شده و متولی برگزاری آن هم جمهوری اسلامی ایران است.
سعیدآبادی تصریح کرد: نفت و گاز و پتروشیمی خیلی مهم هستند اما بدون رویکرد فرهنگی، اجتماعی و انسان محوری فعالیت آنان مثمر ثمر نخواهد بود.
دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران، تاکید کرد: پارک علم و فناوری و همچنین دانشگاه خلیج فارس بوشهر باید در زمینه محیط زیست و امور اجتماعی و انسان محوری فعال شوند.
دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران با اشاره به قدمت و سابقه تاریخی بوشهر گفت: باید سرمایههای اجتماعی و فرهنگی بوشهر را به ایرانیان بشناسانیم و در این زمینه ابتدا باید متولی کار را مشخص کنیم.
وی با اشاره به ایجاد مرکز منطقهای یونسکو در حوزه پارک علم و فناوری در اصفهان اظهار داشت: کرسی یونسکویی ارتباط صنعت و دانشگاه برای توسعه پایدار در سازمان پژوهشهای صنعتی ایران ایجاد شده و پارک علم و فناوری میتواند از این کرسی استفاده کند.
وی اظهار داشت: میرسید علی همدانی، عبدالقادر مراغهای، نجمالدین کبری و فخرالدین عراقی 4 شخصیت برجسته ایرانی بودند که در اجلاس اخیر یونسکو در پاریس به عنوان شخصیتهای برجسته در این سازمان جهانی ثبت شدند.
دبیر کمیسیون ملی یونسکو در ایران گفت: همچنین در این اجلاس دو اثر هم از ایران ثبت جهانی شد یکی از آنها نقشههای قدیمی متعلق به وزارت امور خارجه بود که قدمت و تاریخ خلیج فارس را مشخص میکند و دیگری کتابی بنام ذخیره خوارزمشاهی به عنوان نخستین کتاب در حوزه طب سنتی بود.
وی بیان داشت: کنفرانس عمومی یونسکو آبانماه امسال در پاریس برگزار شد و برای نخستین بار وزیر امور خارجه و وزیر علوم و تحقیقات ایران نیز حضور داشتند و وزیر امور خارجه در این اجلاس سخنرانی هم کرد.
سعیدآبادی در ارتباط با شخصیتهای بنام ایرانی که سفیران صلح یونسکو باشند، گفت: تاکنون شخصیتی ورزشی یا هنری نداشتیم که به عنوان سفیران صلح یونسکو از ایران انتخاب شده باشند و شخصیتهای انتخاب شده از ظرف سازمان یونیسف بودهاند.
پایان پیام/
نظر شما