به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حجت الاسلام مصطفی نوروزی ظهر امروز (15 دی) در همایش استانی یاوران وقف که در حسینیه امامزاده حسین (ع) قزوین برگزار شد، بیان کرد: وظایف ذاتی اوقاف در چند بخش است که یکی از این وظایف، رسیدگی به وضعیت موقوفات است.
وی ادامه داد: ما در استان قزوین 2 هزار و 150 موقوفه داریم که از این تعداد یک هزار و 391 مورد مسجد است که جزو موقوفات انتفاعی محسوب می شوند و همچنین 629 مورد موقوفات منفعتی هستند که تمامی درآمد و هزینه کرد آنها در خود ادارات اوقاف انجام می شود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین اضافه کرد: 128 مورد موقوفات متصرفه در استان وجود دارد که توسط متولیان با حکم اداره کل اوقاف مشغول خدمت هستند و همه هزینه ها از طریق اداره کل انجام می شود.
وی عنوان کرد: قدیمی ترین وقف کشور متعلق به استان قزوین است که توسط بانوی قزوین خدیجه بنت خواجه بدیعا صورت گرفته که این امر برای این استان افتخاری است.
حجت الاسلام نوروزی تصریح کرد: آنچه تکلیف داریم و بر اساس وظایف سازمانی است، عمل به منویات مقام معظم رهبری است که فرموده اند در حوزه وقف باید سه اصل در دستور کار قرار گیرد که اولین موضوع توسعه موقوفات موجود است که بر این اساس، در استان قزوین هر موقوفه ای که قابلیت توسعه را داشت به حمدالله این کار انجام شده و یا در مرحله اجرا است.
وی اعلام کرد: اصل دوم حفظ و صیانت از موقوفات موجود است، ما تا زمانی که نتوانیم موقوفه را تثبیت کنیم همواره در خطر موقوفه خواران قرار دارند ولی از سال گذشته تاکنون بیش از 330 مورد از پلاک های اصلی موقوفات را اخذ سند کرده ایم که حرکتی بی نظیر در کشور است که این رقم تا پایان سال به 500 سند خواهد رسید.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین تأکید کرد: این اقدام، گام مهمی برای جلوگیری از دستبرد موقوفه خواران است و اجازه نخواهیم داد وجبی از زمین های موقوفه در خطر دستبرد موقوفه خواران قرار گیرد.
وی گفت: در خصوص آرا صادر شده در محاکم قضایی نیز با تأسیس شعبه وقف و شورای حل اختلاف تاکنون بیش از 97 مورد رأی به نفع موقوفات صادر شده است و خوشبختانه وضعیت موقوفات در استان قزوین به آرامش رسیده است.
حجت الاسلام نوروزی با اشاره به تأکید بر ایجاد وقف های جدید گفت: اصل سوم در فرمایش رهبری ایجاد وقف های جدید و نوین است که راه اندازی برپایی ایستگاه های مشاوره وقف یا " همه واقف باشیم" در این راستا صورت گرفته است.
وی خاطر نشان کرد: از سال گذشته تاکنون 133 وقف جدید در استان به ثبت رسیده که گام موثری بوده است و از دیگر اقدامات، ایجاد وقف های گروهی است که با این شیوه در خدمت مردم هستیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین یادآور شد: اگر هزینه وقف بر اساس نیت واقف صورت گیرد، اعتماد مردم بیشتر جلب شده و این سنت حسنه نیز هرچه بیشتر ترویج می یابد.
در ادامه یکی از اساتید دانشگاه اظهار کرد: حضرت علی (ع)، پیامبر گرامی اسلام را طبیبی معرفی کرده اند که درد و درمان را به خوبی می شناسد.
حجت الاسلام میری افزود: در واقع اسلام یک نوع طبابت است و وقف دارویی است که پیامبر اکرم (ص) برای یکسری از دردها استفاده کرده است.
وی خاطر نشان کرد: در زمان های قدیم مردم بیشتر دست شان در دست علما بود و در بیشتر مواقع از علما مشاوره می گرفتند و از این رو بیشتر موقوفات نیز به گذشته بازمی گردد.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: با این وقف ها می توان دردی از جامعه را درمان کرد، البته در همین وقف نیز خطراتی نیز وجود دارد چراکه اگر به آن واقف مشاوره درست داده نشود کاری که به ضرر جامعه است، انجام خواهد داد و در واقع کار خیر بدون اندیشه ممکن است به مشکل برخورد کند.
وی یادآور شد: بهترین واقف بعد از پیامبر گرامی اسلام، حضرت علی (ع) بودند که تمام دارایی خود را وقف اسلام کردند.
گفتنی است در این مراسم از یاوران وقف تقدیر شد.
پایان پیام/
نظر شما