به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر منصور کوهی رستمی، معاون مدیر کل کتابخانه های عمومی خوزستان، در مراسم افتتاح سومین ایستگاه مطالعه در شهرستان دزفول، گفت: طرح ایستگاه مطالعه از طرح های مهم نهاد کتابخانه های عمومی می باشد که با توجه به بیانات مقام معظم رهبری و در راستای دسترسی آسان به کتاب و سرانه مطالعه مفید اجرا شده است.
وی هدف از اجرای این طرح را افزایش سطح تماس مردم با کتاب در نقاط پرتردد، دسترسی آسان و سریع به کتاب، ارتقای سطح مطالعه و ترویج سطح کتابخوانی دانست و تصریح کرد: این طرح از 16 بهمن 1391 با تعداد شش ایستگاه در استان خوزستان آغاز شد و تا فاز چهارم به 26 ایستگاه رسید.
وی با بیان اینکه در فاز پنجم این طرح نیز چهار ایستگاه جدید مطالعه در شهرهای دزفول، اندیمشک، بهبهان و خرمشهر افتتاح می شود که تعداد ایستگاه های مطالعه به 30 عدد خواهد رسید، افزود: طبق برنامه ریزی های انجام شده تا پایان سال تعداد ایستگاه های مطالعه در استان خوزستان به 54 ایستگاه می رسد.
کوهی رستمی، اضافه کرد: در پنج مرحله اجرای این طرح تعداد 75 عنوان کتاب و 495 هزار نسخه در موضوعات مختلف و متناسب با سنین مختلف وارد ایستگاه های مطالعه خوزستان شد که 10 هزار جلد کتاب از این کتاب ها به دو ایستگاه قبلی شهرستان دزفول اختصاص یافت.
وی اذعان داشت: از این تعداد کتاب ها تعداد پنج هزار و 500 جلد کتاب توسط مردم در ایستگاه مطالعه شهرستان دزفول مورد استفاده قرار گرفت و یک هزار و500 کتاب به ایستگاه های مطالعه در دزفول بازگردانده شد که این آمار نشان می دهد در دزفول کتابخوانی فرهنگ سازی شده است.
وی با بیان اینکه مردم می توانند از کتاب های ارائه شده در ایستگاه های مطالعه استفاده و پس از مطالعه به ایستگاه های مطالعه یا نزدیکترین کتابخانه تحویل دهند، عنوان کرد: افرادی که علاقه مند به کتاب های ارائه شده هستند نیز می توانند کتاب های مورد نظر را که قیمت هر کدام از آنها 20 هزار ریال است، به شماره حسابی که پشت کتاب نوشته شده واریز کنند.
معاون مدیر کل اداره کتابخانه های خوزستان، با اشاره به اینکه از مردم انتظار می رود پس از مطالعه، کتاب های ایستگاه های مطالعه را تحویل دهند تا بقیه افراد نیز بتوانند از این کتاب ها استفاده کنند، ادامه داد: تا پایان سال جاری تعداد ایستگاه های مطالعه در شهرستان دزفول به پنج ایستگاه خواهد رسید.
وی برگزاری مسابقات آنلاین و مکتوب کتابخوانی در سایت کتابخوانان حرفه ای کشور را از دیگر فعالیت های اداره کل کتابخانه های خوزستان دانست و ابراز کرد: در حال حاضر تعداد در خوزستان 200 کتابخانه عمومی با مساحت 93 هزار و 230 متر مربع فعال است و به ازای هر نفر خوزستانی دو متر و 54 میلی متر مربع فضای سرانه کتابخوانی وجود دارد.
دکتر علیرضا عترت خواه، مدیر درمانگاه امام علی(ع) دزفول، نیز در این آیین با بیان اینکه باید عادت های سلامتی را در بین کودکان افزایش داد تا عادت های صحیح زندگی در کودکی پایه گذاری شوند و شاهد جامعه نوینی باشیم، پیشنهاد کرد: کتاب هایی که در این ایستگاه های مطالعه ارائه می شوند مرتبط با محل مورد نظر باشند و به عنوان مثال افرادی که در درمانگاه در انتظار نوبت پزشک هستند از وقت خود در خصوص مطالعه کتاب های پزشکی استفاده کنند.
پایان پیام/
نظر شما