به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان و فریبرز اولیایی معاون فرماندار دیواندره، بخشدار کرفتو و شهردار زرینه اوباتو، امروز همراه با مسئولان اداره میراث فرهنگی دیواندره از غار کرفتو بازدید کردند.
علیرضا آذرشب، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان در این بازدید گفت: متاسفانه امسال به دلیل کمبود اعتبارات نتوانسته ایم در این حوزه کار خاصی انجام دهیم و ثبت جهانی غارکرفتو هم هزینه بر وزمان بر می باشد.
وی افزود: برای ثبت آن در خوشبینانه ترین زمان حداقل 4 تا 5 سال و در صورت تامین اعتبارات لازم برای آماده سازی پرونده و مهیا نمودن ضوابط خاصی امکان پذیر می باشد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان افزود: واگذاری غار به بخش خصوصی نیز با توجه به تاریخی بودن محوطه امکان پذیر نمی باشد و این بدان معنا نیست که بخش خصوصی نتواند در این امر مارایاری نماید این از بخش می تواند در خارج از حریم محوطه با احداث تاسیسات و زیر ساخت های گردشگری اقدامات مفیدی در جذب گردشگر به این منطقه انجام دهد.
آذرشب، در مورد آسیب های وارده به غار کرفتو نیز گفت: در خصوص این اسیب ها مطالعاتی را انجام دادیم که امیدواریم بتوانیم با توجه به شناخت آسیب ها از تخریب مناطق آسیب دیده جلوگیری نماییم و لذا تلاش برای ثبت جهانی این اثر تاریخی طبیعی و پیگیری تأمین اعتبارات ثبت آن از اولویته ای این اداره کل می باشد.
فریبرز اولیایی، معاون فرماندار دیواندره نیز در ادامه این بازدید با اشاره به عدم توجه مسئولان به غار کرفتو گفت: با وجودیکه این غار در منطقه شهرستان دیواندره از شهرستانهای استان کردستان واقع شده و جزء منحصر به فردترین اثار طبیعی- تاریخی منطقه محسوب می شود اما متاسفانه مورد بی مهری مسئولان امر قرار گرفته است و اگر در مورد آن اقدامی می شد حداقل امسال در سازمان یونسکو ثبت جهانی می شد.
وی خاطر نشان کرد: آیا کار فرهنگی جز این است که ما در حفظ میراث گذشتگان که هویت و شناسنامه ماست کوشش کنیم وآن را حفظ نماییم؟ رهبری فرموده اند که حفظ هویت فرهنگی یعنی مبارزه با تهاجم فرهنگی و ما این سنتها و میراث هایمان را فراموش کرده ایم که دچار تهاجم فرهنگی شده ایم.
پایان پیام/
نظر شما