به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، شبکه تلویزیونی العربیه روز گذشته در خبری فوری اعلام کرد که «ماجد الماجد» سرکرده گردانهای عبدالله عزام در لبنان مُرده است. شبکه خبری ال بی سی لبنان نیز به نقل از خبرگزاری ملی لبنان مرگ ماجد الماجد را تائید کرد.شبکه خبری المیادین نیز خبر مرگ این تروریست سعودی را تائید کرد. ارتش لبنان نیز لحظاتی پس از انتشار این خبر، به صورت رسمی مرگ ماجد الماجد را تائید کرد.فرماندهی ارتش لبنان اعلام کرده است که ماجد الماجد صبح روز گذشته در بیمارستان نظامی مرکزی در حین معالجه و وخامت حالش فوت کرده است. قاضی «صقر صقر» نماینده دولت در دادگاه نظامی در یک کنفرانس خبری گفته است که یک نماینده از پزشکی قانونی را مامور کرده است تا هویت جسد ماجد الماجد را تائید کند و دلایل مرگ وی را اعلام نماید.
ماجد الماجد که بود و چرا در زندان لبنان در گذشت؟
ماجد الماجد مسئولیت رهبری گروه عبد الله عزام را از ژوئن 2012، بر عهده داشته است. وی در سال 1973 در ریاض عربستان به دنیا آمد. ماجد تجربهای ده ساله از کار مستقیم در القاعده را در اختیار دارد.
وی این تجربه را از عربستان به سمت عراق، سوریه و لبنان به دست آورده و دیدارهایی نیز از افغانستان و پاکستان داشته است.
ماجد الماجد در این سفرها تعداد زیادی از افرادی که به القاعده پیوسته بودند را شناخته است و این شخص در جمع آوری اعضای از هم پاشیده القاعده بعد از حمله آمریکا به افغانستان، نقش محوری داشته است.
این شخص احتمالا اطلاعات زیادی از اعضای القاعده، مکانیزمهای کاری، هستههای نرم و اهداف آن و اصلاحاتی که در شیوه انجام عملیاتها بعد از حمله آمریکا به عراق و بحران سوریه روی داده است، در اختیار داشته است.
ماجد همچنین آگاهی عمیقی از مکانیزم رسیدن پولها به سران القاعده و افراد آن و همچنین کانالهای که این اموال از طریق آنها استفاده میشده است، داشته است.
گفتنی است ماجد همچنین در مورد عناوین سیاسی، امنیتی، نظامی و اقتصادی که به سازمان القاعده کمک کرده است تا در سرزمینهای مختلف به ویژه لبنان تردد کند، اطلاعات زیادی داشت.
بسیاری از ناظران سیاسی، مرگ این تروریست که متهم به بمب گذاری در نزدیکی سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت است، مشکوک ارزیابی میکنند.
بر اثر انفجاری که در نزدیکی سفارت ایران روی داد و گروهک تروریستی عبدالله عزام مسئولیت آن را بر عهده گرفت، 26 نفر شهید و 146تن دیگر زخمی شدند که رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران نیز در این انفجار به شهادت رسید. یک رسانه لبنانی پیش از این در گزارشی از احتمال سر به نیست کردن ماجد الماجد خبر داده بود. ارتش لبنان در سال 2009 برای دستگیری ماجد الماجد که در این اردوگاه «نهر البارد» در قالب گروه تندروی فتح الاسلام فعالیت میکرد، وارد عمل شد که ماجد الماجد توانست از چنگ ارتش فرار کند. به دنبال این قضیه دستگاه قضایی لبنان ماجد را به حبس ابد محکوم کرد.وی همچنین برای فراری دادن زندانیان القاعده در یمن و عراق دست داشته است. این تروریست سعودی قبل از حرکت به سمت لبنان به یمن رفته بود.
واکنش ایران به دستگیری و مرگ ماجد الماجد
روز جمعه همزمان با انتشار خبر دستگیری ماجد الماجد، وزیر امور خارجه کشورمان درتماس با همتای لبنانی، ضمن تبریک دستگیری عامل حمله تروریستی علیه سفارت ایران در بیروت اظهار داشت: با توجه به نقش این فرد در نا امنی های منطقه و همچنین به شهادت رساندن دو تن از کارکنان سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت و جمعی از اتباع لبنان، جمهوری اسلامی ایران در نظر دارد هیاتی را به منظور تشریک مساعی در روند بازجویی از این فرد تروریست به بیروت اعزام نماید.
در ادامه غضنفر رکنآبادی سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان با عدنان منصور وزیر خارجه لبنان ملاقات کرد و نامه مصطفی پورمحمدی وزیر دادگستری کشورمان به عنوان شکیب قرطباوی وزیر دادگستری لبنان را تسلیم وزیر خارجه لبنان کرد.به گزارش خبرگزاری مهر، وزیر دادگستری کشورمان در این نامه ضمن ابراز تشکر از جدیت مقامات لبنانی در پیگیری و دستگیری عاملان عملیات تروریستی مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت، بر تمایل جمهوری اسلامی ایران جهت اعزام هیأتی از کشورمان به بیروت به منظور مشارکت در روند پیگرد قضایی این اقدام تروریستی تأکید ورزید.
مصطفی پورمحمدی در نامه خود با تأکید بر سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر کمک به امنیت منطقه و حمایت از ثبات و آرامش و وحدت و یکپارچگی لبنان، اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران خود را در کنار دولت و ملت لبنان میداند و آمادگی خود را برای مقابله با این قبیل عملیاتهای تروریستی که آخرین نمونه آن ترور محمد شطح وزیر اسبق دارایی و همچنین انفجار دو روز گذشته در حومه جنوبی بیروت بود. اعلام میدارد.
اما پس از انتشار خبر درگذشت ماجد الماجد، «مرضیه افخم» سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: چنانچه این اخبار صحت داشته باشد هیچگونه خلل و نقصانی در عزم جمهوری اسلامی ایران برای پیگیری حقوقی و بینالمللی حمله تروریستی مقابل سفارت جمهوری اسلامی ایران در بیروت موضوع مهم ایجاد نمیکند.
افخم گفت: جمهوری اسلامی ایران بعنوان خسارت دیده اصلی همچنان خواستار شناسایی و مجازات طراحان و عاملان اقدام تروریستی مقابل سفارت کشورمان در بیروت که به شهادت یک دیپلمات و همسر یک دیپلمات دیگر کشورمان منجر شده، است و تا مجازات همه عاملان این حق را برای خود محفوظ میدارد.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین خواستار تداوم تلاش و همکاری مجدانه مقامات مسئول لبنان برای شناسایی و مجازات همه عاملان این حادثه تروریستی شد و اضافه کرد: جامعه بینالمللی باید در مبارزه با تروریسم مسئولیت خود با قاطعیت و صداقت عمل نماید و سازوکارهای قانونی در شناسایی و تنبیه عاملان و منابع مالی و پشتیبانهای اطلاعاتی و امنیتی اینگونه حوادث تروریستی را فراهم کرده و مسئولیت دولتها برای همکاری در ریشه کنی پدیده شوم تروریسم را بطور جدی مورد توجه قرار دهد.
پایان پیام/
نظر شما