به گزارش خبرگزاری شبستان از هرمزگان، بندرلنگه با بهره گیری از موقعیت استراتژیک خود، ایجاد زیر ساخت ها و رو ساخت های لازم و به خدمت گرفتن توان فنی 35 شرکت کارگزار ترانزیتی در این بندر، بستری را فراهم نموده تا به عنوان کانونی برای ترانزیت خودرو به کشورهای آسیای میانه قلمداد شود.
بندرلنگه با بهره گیری از موقعیت استراتژیک خود، ایجاد زیر ساخت ها و رو ساخت های لازم و به خدمت گرفتن توان فنی 35 شرکت کارگزار ترانزیتی در این بندر، بستری را فراهم کرده تا به عنوان کانونی برای ترانزیت خودرو به کشور های آسیای میانه قلمداد شود.
لنگه با پشتبانی از تجارت های کم حجم، محصولات پر ارزشی در بخش ارتباطات، الکترونیک، لوازم و کالاهای لوکس و در سال های اخیر در بخش ترانزیت خودرو، روند صعودی را در مسیر پیشرفت خود در پیش گرفته و رونق چشمگیری از خود نشان داده است، به گونه ای که از دیدگاه مشتریان یک کانون بندری جذاب برای سرمایه گذاری و فعالیت به شمار می آید.
افزایش شرکت های بین المللی حمل و نقل که بندر لنگه را محیط کار مناسبی در مقایسه با بنادر بزرگی چون بندر شهید رجایی و بوشهر ارزیابی می کنند، سبب رشد 27 درصدی بندر لنگه در ترانزیت کالا(خودرو) طی فصل پاییز شد و این روند صعودی، موکد فراهم بودن شرایط فعالیت برای 35 شرکت کارگزار ترانزیت خودرو در این بندر است.
"اسماعیل مکی زاده" مدیر بنادر و دریانوردی بندر لنگه با بیان اینکه بستر مناسبی برای رونق تجارت منطقه ای در این بندر فراهم شده است، گفت: شرکت های فعال حمل و نقلی به خوبی می دانند که فعالیت تجاری به ویژه در بخش ترانزیت خودرو در بندر لنگه برای آنان یک فرصت ارزشمند محسوب می شود.
علیرغم آنچه در سطور بالا ذکر شد اما همچنان این سوال اساسی جای موشکافی بیشتر دارد که چرا بندر لنگه تا این حد برای شرکت های ترانزیتی مهم است به گونه ای که برخی از آنها صدها کیلومتر دورتر از مناطق فعالیت بومی خود، در این بندر در حال فعالیت هستند؟
مکی زاده در پاسخ به این سوال می گوید: ضرورت تعریف و تبیین راهبردهای ترانزیتی با قابلیت تاثیرپذیری از شرایط بومی برای نیل به اهداف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی انکار ناپذیر است. بر همین اساس، سیاست بندر لنگه در امر ترانزیت متناسب با تقاضای موجود، نیازمندی ها و فرهنگ کاری مشتریان تنظیم می شود.
وی همچنین معتقد است که کسب موفقیت در هر یک از اهداف مذکور بستگی به میزان صحیح به کارگیری نیروی انسانی، ابزار، زیر ساخت ها و تجهیزات، قوانین و مقررات، توجه به نیازها و خواسته های مشتریان و ذینفعان بندری دارد و مدیریت کارا و موثر این منابع در هر بندری، آن مجموعه اقتصادی را به یکی از قدرت های ترانزیتی تبدیل می کند.
در پیش گرفتن چنین سیاستی در بندر لنگه طی سال 91 بسیار ثمر بخش بود؛ به گونه ای که این بندر رتبه نخست توسعه ترانزیت بنادر کشور و لوح زرین اولین همایش توسعه ترانزیت غیر نفتی کالا را به خود اختصاص داد. دلایل کسب این موفقیت را می توان از لابلای سخنان مدیر بندر لنگه و با نگاهی به برخی از ویژگی های خاص و پتانسیل های موجود منطقه ای و جغرافیایی این بندر بیشتر متوجه شد.
از سویی موقعیت جغرافیایی و ترابری دریایی بندر لنگه آن را به عنوان بهترین پایانه لجستیکی برای جزایر ایرانی حوزه خلیج فارس (سیری، لاوان،کیش، هندرابی، تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی) و همچنین داشتن حداقل فاصله دریایی با بنادر امارات متحده عربی از جمله دبی و شارجه، این بندر را از بعد کاهش هزینه حمل و کاهش استهلاک شناورها از بنادر مشابه دیگر متمایز کرده است.
از سوی دیگر، بهره گیری این بندر از کارشناسان و نیروهای جوان، متخصص و کارآمد که با استفاده حداکثری از امکانات، تجهیزات، تاسیسات، اراضی و امکانات بندری، انبارها و کلیه زیر بناها و زیر ساخت ها و رو ساخت های موجود را به منظور برآورده کردن تقاضای مشتریان و ذینفعان بندری بکار می گیرند، مسبب آن شده که بندر لنگه به عنوان چهار راه ترانزیت خودرو به کشور های آسیای میانه قلمداد شود.
"ایوب خادمی بندری" معاون واحد عملیات دریایی و بندری بندر لنگه می گوید: اقدامات برجسته ای برای رسیدن به این جایگاه مهم صورت گرفته است.
وی تشکیل جلسات متعدد با شرکت های حمل و نقل کالا به منظور شناسایی موانع پیش روی ترانزیت در بندر لنگه و همچنین برگزاری نشست های تخصصی با ارگانهای ذیربط برای حل این موانع و همچنین ایجاد تسهیلات گوناگون در زمینه های اسنادی، اداری و عملیاتی به شناور ها و متقاضیان فعالیت در زمینه ترانزیت را از جمله این اقدامات دانست.
خادمی کاهش هزینه و زمان معطلی مشتریان در این بندر با استقرار ارگانهای مرتبط نظارت بر فرآیندهای گمرکی و بندری از طریق راه اندازی سیستم پنجره واحد تجاری را از دیگر عوامل تاثیرگذار در ارتقای جایگاه بندرلنگه دانست.
در همین رابطه، "سید احمد حسینی" کارشناس ارشد امور بندری اداره بنادر و دریانوردی بندر لنگه نیز معتقد است که اختصاص یک پست اسکله ثابت به منظور تخلیه محمولات ترانزیتی، خرید اراضی جدید و احیای اراضی غیر مستعمل بندر و بهره برداری از 80 هزار متر مربع از اراضی جدید صرفاً به منظور انجام فعالیت های ترانزیتی، ساخت و نصب سکوی بارگیری از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی و ترمینال اپراتور به منظور حل مشکل بارگیری وسایل نقلیه سنگین، بازاریابی و جذب شرکت های حمل و نقل بین المللی کالا و کشتیرانی های جدید و توجه ویژه به موضوع مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) از طریق افزایش ساعات ارائه خدمات و پیش بینی نیازهای آتی مشتریان، از دیگر اقدامات و عواملی است که موجب شده تا این بندر در کانون توجه فعالان صنعت حمل و نقل دریایی قرار گیرد.
بنابراین گزارش، با توجه به اجرای طرح های توسعه دریایی و بندری و گام نهادن در مسیر تبدیل شدن به بندر کانونی جهت شناور های غیر کنوانسیونی، بندرلنگه از وضعیت یک بندر سنتی و محلی در گذشته به یک بندر ترانزیتی با شرایط مطلوب و بهینه و کارآمد از دیدگاه مشتریان در وضعیت موجود تبدیل شود.
پایان پیام/
نظر شما