آیا پیش از این مسئولان ارشد نظام بر مذاکرات هسته ای نظارت نداشتند؟

خبرگزاری شبستان: چند روز گذشته برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از احتمال تشکیل تیم ناظر بر مذاکرات هسته ای خبر دادند.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، در هفته گذشته تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی که عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نهم نیز هستند از احتمال تشکیل تیم ناظر بر مذاکرات هسته ای خبردادند.

بنابراین گزارش، ابراهیم آقامحمدی، عضو کمیسیون امنیت ملی به «فارس» گفته «تیم یادشده ارتباطی با مجلس و کمیسیون امنیت ملی «خانه ملت» ندارد. اعضای این تیم، چهار یا پنج نفر هستند.» پیش‌تر؛ محمداسماعیل کوثری دیگر عضو کمیسیون امنیت ملی از تشکیل تیم ناظر بر مذاکره‌کنندگان هسته‌ای با حضور مسوولان ارشد کشور خبر داده بود.

به گفته او، «با توجه به نتایج قبلی که در مرحله اول توافق ژنو داشتیم، مقرر شد که تیم مسوولان (ناظر بر مذاکره‌کنندگان هسته‌ای) با اضافه‌شدن دو نفر دیگر جزبه‌جز مسایل را برای تیم مذاکره‌کننده تعیین کنند.» یک منبع آگاه در وزارت خارجه با بیان اینکه «این کمیته از قبل نیز وجود داشته» به «شرق» می‌گوید: «مسوولان ارشد نظام به چند نفر از اعضای شورای امنیت ملی دستور داده‌اند تا تمرکز بیشتری روی موضوع هسته‌ای داشته باشند.»

او همچنین تاکید دارد: «پیش از این نیز کمیته هسته‌ای در زمان آقایان روحانی، لاریجانی و جلیلی بوده که این کمیته هم در امتداد همان است. این مساله توسط مقام‌های ارشد نظام تبیین شده و ارتباطی با مجلس و کمیسیون امنیت ملی ندارد.»
این اظهارات در حالی است که پیش از این که مذاکرات بر سر پرونده هسته ای کشورمان در دولت روحانی به وزارت امور خارجه محول شود، دبیر شورای عالی امنیت ملی (شورایی متشکل از رئوس نظام) عهده دار این مذاکرات بود و هر مرحله از این گفتگوها در جلسات شورای عالی امنیت ملی مورد نقد و بررسی قرار می گرفت.

اما با استقرار دولت تدبیر و امید، تلاش رئیس جمهور برای خارج کردن پرونده هسته ای کشورمان از حالت امنیتی به جایی رسید که مسئولیت مذاکرات بر سر این پرونده به وزارت امور خارجه داده شد. این در حالی است که وزیر امور خارجه کشورمان که رئیس هیات مذاکره کننده ایران در مذاکرات هسته ای بود پس از هر دور گفتگو، جزئیات این مذاکرات را در اختیار نمایندگان مجلس شورای اسلامی به خصوص کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی می داد.

علاوه بر این محمد جواد ظریف در اظهاراتی که در خصوص مذاکرات هسته ای در جمع دانشجویان دانشگاه تهران داشته از آگاه بودن مقام معظم رهبری از جزئیات این مذاکرات خبر داده بود و گفته بود که هرگونه تمایل ایشان بر روند گفتگوها تاثیر خواهد داشت.

این اظهارات وزیر امور خارجه کشورمان و اقدامات او پس از هر دور مذاکرات نشان از نظارت مقامات ارشد نظام بر روند گفتگوهای هسته ای تیم مذاکره کننده با غرب در تمام این دور گفتگوها دارد و علت اظهارات این گونه برخی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی هنوز به صورت واضح، روشن نشده است.

در هر صورت بر اساس این اخبار رسانه های مختلف در خصوص اعضای احتمالی تیم ناظر بر مذاکرات هسته ای گمانه زنی هایی داشته اند و گفته می شود که این تیم از سالیان گذشته فعال است اما احتمالا شمخانی، ولایتی و علی لاریجانی به جمع ناظران، افزوده خواهند شد.

پایان پیام/

کد خبر 329253

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha