صحن حضرت زینب نخستین فاز از طرح جامع توسعه حرم امام حسین(علیه السلام)

خبرگزاری شبستان: رئیس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور از ساخت صحن حضرت زینب به وسعت 90هزار متر در حرم مطهر امام حسین خبر داد و گفت: احداث این صحن اولین فاز از طرح جامع توسعه‌ حرم مطهر امام حسین(علیه السلام) است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور در حاشیه سفر به استان در جمع خبرنگاران از ساخت صحن حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) به وسعت 90 هزار متر در حرم مطهر امام حسین (علیه‌السلام) خبر داد و گفت: احداث این صحن اولین فاز از طرح جامع توسعه‌ حرم مطهر امام حسین (علیه‌السلام) در 45 هزار متر مربع زمین در دو طبقه است.

 

واگذاری احداث صحن حضرت زینب به صورت مشارکتی بین چند استان

حسن پلارک ادامه داد: برخی از استان‌های کشور از جمله ستاد عتبات عالیات استان کرمان متقاضی احداث صحن حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) هستند؛ اما چون ساخت این صحن نیاز به بیش از 400 میلیارد تومان اعتبار دارد؛ به صورت مشترک به چند استان واگذار خواهد شد.


پلارک با بیان اینکه سه پروژه‌ اساسی در عتبات عالیات در دست اجراست که به عنوان پروژه‌های توسعه‌ای محسوب می‌شوند؛ گفت: یکی از این پروژه‌ها که از کل پروژه 50 درصد پیشرفت فیزیکی دارد؛ ساخت صحن حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) در نجف اشرف است.

 

ساخت صحن حضرت زهرا(سلام الله علیها)نیازمند یاری مردم

وی افزود: ساخت صحن حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) در حرم مطهر امیرالمومنین (علیه‌السلام) در 220 هزار متر مربع در حال انجام است که در این خصوص همچنان نیازمند یاری مردم عزیز هستیم.


پلارک از ترفیع گنبد و لاغرسازی ستون‌های حرم مطهر امام حسین (علیه‌السلام) به عنوان یکی دیگر از پروژه‌های توسعه‌ای یاد و خاطر نشان کرد: اعتبار ترفیع گنبد 30 میلیارد تومان و لاغرسازی ستون‌ها 20 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.

 

ترفیع گنبد حرم مطهر امام حسین (علیه‌السلام) به عنوان گل سرسبد همه‌ پروژه‌ها

وی از ترفیع گنبد حرم مطهر امام حسین (علیه‌السلام) به عنوان گل سرسبد همه‌ پروژه‌ها نام برد و گفت: طی سال‌های اخیر جمعیت زایرینی که در عتبات عالیات حضور پیدا می‌کنند از چند صد هزار نفر به چند میلیون نفر افزایش یافته است و به همین دلیل انجام طرح‌های توسعه‌ای در عتبات عالیات ضرورت دارد.


پلارک افزود: باتوجه به طرح توسعهی جامع و بزرگی که در حرم امام حسین (علیه‌السلام) در حال انجام است؛ دید گنبد و منظرش در ساخت و سازهای جدید محو می‌شود؛ بنابراین لازم است تا گنبد مرتفع شود که در طراحی‌های انجام شده گنبد حرم مطهر امام حسین (علیه‌السلام) 7.5 متر مرتفع می‌شود.


وی در خصوص نحوه‌ واگذاری احداث صحن حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) در کربلا نیز اظهار داشت: یکی از مواردی که تاکنون اجازه ندادیم تا خبری و منعکس شود؛ نحوه‌ واگذاری صحن حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) در کربلاست.

 

علت رسانه ای نشدن احداث صحن حضرت زینب(سلام الله علیها)/آنچه عارف لبنانی در خواب دید

پلارک افزود: موضوع احداث این صحن حدود یک سال بین مسولین عراق و تولیت آستان امام حسین (علیه‌السلام) و ستاد عتبات عالیات کشور ایران مورد بحث و بررسی بود و عراقی‌ها اعتقاد داشتند که ساخت این صحن باید توسط عراقی‌ها و تولیت حرم مطهر انجام شود.


وی ادامه داد: اما این موضوع با خواب دیدن یکی از عرفای بزرگ لبنان حل شد و جای هیچ شک و شبهه‌ای برای واگذاری ساخت صحن حضرت زینب (سلام‌الله‌علیها) به مردم ایران باقی نگذاشت و پس از نقل خواب توسط عارف لبنانی برای تولیت حرم مطهر امام حسین (علیه‌السلام) به سرعت از ما برای عقد قرارداد دعوت شد.


پلارک در خصوص خوابی که عارف لبنانی دیده است؛ اظهار داشت: عارف لبنانی در خواب می‌بیند که حضرت سیدالشهدا (علیه‌السلام) در حالی که دختر بچه‌ای را در آغوش دارند در کنار بانوی بزرگواری که حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) بوده در مقابل باب‌القبله (نقطه‌ آغاز پروژه‌ی صحن عقیله‌ی بنی‌هاشم) ایستاده‌اند و در مقابل این بزرگواران گروهی ایرانی که جلوی آن‌ها آیت‌الله العظمی بهجت (رحمت‌الله‌علیه) قرار داشتند؛ ایستاده‌اند.


وی افزود: امام حسین (علیه‌السلام) در خواب طفل را به جمع ایرانی حاضر از جمله آیت‌الله‌ بهجت (رحمت‌الله‌علیه) می‌دهند و می‌فرمایند: این طفل را تحویل بگیرید و بزرگ کنید.
 

پلارک ادامه داد: پس از نقل خواب شک و شبهه‌ای برای تولیت حرم مطهر امام حسین (علیه‌السلام) باقی نمی‌ماند و بدون دغدغه کار احداث صحن را به ایران واگذار می‌کند؛ چراکه در واقع خود حضرت حسین (علیه‌السلام) کار را به ایرانی‌ها سپرده است؛ ضمن این‌که حضور حضرت زهرا (سلام‌الله‌علیها) نیز به خاطر رضایت این بانوی بزرگوار از پیشرفت عملیات فیزیکی صحن آن حضرت در نجف اشرف بوده است.


وی با بیان اینکه از ابتدای تشکیل ستاد و آغاز کار بازسازی در عتبات عالیات موارد بسیاری از این دست را شاهد بوده‌ایم؛ اظهار امیدواری کرد: توفیق بازسازی حرمین شریف و خدمت به اهل بیت (علیهم‌السلام) برای ملت و شیعیان آن بزرگواران در ایران همچنان استمرار داشته باشد.
 
تا اربعین سال آینده سه موکب بزرگ در مسیر نجف تا کربلا احداث می‌شود

رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات کشور در بخش دیگری از سخنانش گفت: در صورت موافقت شورای سیاست‌گذاری ستاد بازسازی عتبات عالیات، تا اربعین سال آینده سه موکب بزرگ برای اسکان و پذیرایی زایرین ایرانی احداث خواهد شد.


وی با بیان اینکه امسال موکب‌های عراقی گنجایش حجم زیاد زایرین را نداشتند و برخی از زایرین ایرانی به خاطر سرمای شدید و نبود مکان مناسبی برای خواب با مشکل مواجه شدند؛ اظهار داشت: پس از اربعین حسینی و مشکلاتی که برای زایرین ایرانی به وجود آمد؛ مردم و مسوولین خواستار ایجاد فضاهای مناسبی برای پذیرایی و اسکان زایرین شدند و همین موضوع باعث شد تا به فکر طراحی سه موکب بزرگ در مسیر نجف تا کربلا بیافتیم.


پلارک با افزودن اینکه با موافقت شورای سیاست‌گذاری عملیات اجرایی این سه موکب آغاز خواهد شد تا سال آینده زایرین ایرانی در آن‌ها اسکان پیدا کنند؛ ادامه داد: هر موکب تا 15 هزار نفر ظرفیت خواهد داشت؛ ضمن اینکه قصد داریم تا موکب‌ها را به شکل مجتمع‌هایی با سازه‌های محکم و دایمی که همه‌ی موارد خدماتی را دارا باشند؛ احداث کنیم.

 

ایجاد حسینیه در نجف اشرف و کربلای معلی توسط ایرانی ها و برای نخستین بار
وی در خصوص اقداماتی که تاکنون از سوی ستاد بازسازی عتبات عالیات در مسیر پیاده‌روی زایرین ارایه شده است نیز گفت: امسال برای اولین بار در 2 نقطه در نجف اشرف و 6 نقطه در کربلای معلی حسینیه‌هایی ایجاد شد و پذیرای بخشی از زایرین بودیم؛ ضمن اینکه در مسیر هم با چند موکب برای اسکان زایرین ایرانی هماهنگ کردیم.


این مسئول با اشاره به اینکه از سال گذشته نیز آبرسانی از 6 محور ورودی به کربلا به زایرین پیاده انجام شده است؛ گفت: در 6 نقطه در مسیر زایرین پیاده دستگاه‌های آب شیرین‌کن با ظرفیت بالا که هر کدام حدود 500 هزار لیتر آب در روز را تصفیه می‌کند نصب و آب تصفیه‌شده در لیوان‌ها و پاکت‌ها بسته‌بندی و بین زوار امام حسین (علیه‌السلام) توزیع شد.
 

پایان پیام/

کد خبر 329115

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha