اهمیت عدالت سیاسی و اجتماعی در اسلام

رهبران کشورهای عربی با نادیده گرفتن دو منبع الهام‌بخش یعنی قرآن و شیوه حکومت‌داری پیامبر اکرم (ص) و پیروی از شیوه غربی حکومت‌داری بحرانی را به وجود آورند که قابل التیام نیست.

به گزارش خبرگزاری شبستان، در حال حاضر تعداد زیادی از کشورهای عربی و شمال آفریقا دچار هرج و مرج و آشفتگی شده که دلیل اصلی آن فقدان عدالت سیاسی و اجتماعی است و رهبران ناعادل مسبب آن هستند.

 

در اینجا بی‌تضاد بزرگی وجود دارد و آن اینکه چطور بسیاری از رهبران عربی که ادعای مسلمان بودن را دارند عدالت را در مردم خود اجرا نمی‌کنند در حالی که می‌دانند سنگ بنای یک دولت اسلام باید عدالت باشد.

 

شاید پاسخ این سؤال در این باشد که این رهبران با پیروی از مدل‌های غربی اصول اساسی اسلام را نادیده گرفته و با نقض عدالت سیاسی و اجتماعی به مرم خود ظلم می‌کنند.

 

این در حالی است که قرآن کریم عدالت را به عنوان بالاترین ارزش در اسلام تلقی می‌کند تا جایی که اهمیت آن را پس از ایمان به خدای یکتا (توحید) و حقانیت پیامبر اکرم (ص) به عنوان آخرین فرستاده خدا در جایگاه سوم قرار داده است.

 

دو صفت از صفات خداوند متعال یعنی عادل و مقسط به طور مستقیم با مفهوم عدالت ارتباط دارند و نشان‌دهنده اهمیت برقراری عدالت بر روی زمین از سوی جانشینان خدا هستند.

 

پیامبر اکرم (ص) اهمیت عدالت‌پیشگی رهبران جوامع را در یکی از مشهورترین احادیث خود این‌گونه بیان کرده است: هفت دسته از مردم هستند که خداوند در روز قیامت که هیچ پناهی جز او نیست در پناه خود قرار نمی‌دهد و یکی از این هفت دسته رهبران عادل هستند.

 

قرآن کریم به کسانی که ایمان به خدا دارند هشدار می‌‌دهد تا از احساسات شخصی که منجر به انحراف آنها از مسیر عدالت و اسلام می‌شود، دوری کنند.

 

کتاب آسمانی قرآن همچنین این اجازه را به انسان‌ها داده است تا در برابر مفاسد اجتماعی از جمله تبعیض و غیره در برابر رهبران عادل خود و برای برقرار کردن عدالت اجتماعی به پا خیزند.

 

جامعه‌ای بی‌نظم که بی‌عدالتی، خطر و مشکلات و گرفتاری‌ها آن را احاطه کرده نمی‌تواند برای مردم خود امنیت را به ارمغان بیاورد و اجازه رشد معنوی را از آنها می‌گیرد.

 

شخصی که نگران امنیت خانواده و یا بی‌عدالتی در جامعه‌اش باشد و بخواهد به طور دایم برای غلبه بر این مشکلات دچار رنج و عصبانیت شود کم‌کم از یادها غافل می‌شود.

 

در حقیقت بی‌عدالتی موجب از بین رفتن برادری که اصل اساسی یک جامعه اسلامی است، می‌شود.

 

خداوند که خود عادل است به وجود عدالت هم در جامعه و هم در روابط انسانی توصیه کرده است.

 

بنا بر گزارش عرب‌نیوز، بهترین منبع الهام‌بخش برای رهبران جوامع مختلف قرآن و شیوه حکومت‌داری پیامبر اکرم (ص) است اما متأسفانه رهبران کشورهای عربی با نادیده گرفتن این حقیقت دولتمردان عربی را الگوی خود برای شیوه حکومت‌داری قرار داده و موجب به وجود آمدن اوضاع کنونی در کشورهای خود شده‌اند.

 

بر اساس حدیثی از پیامبر اکرم (ص) خداوند می‌فرمایند: ای بندگان من، بی‌عدالتی را برای خود و شما ممنوع کرده‌ام، پس از بی‌عدالتی در حق یکدیگر پرهیز کنید.

 

پایان پیام/

 

کد خبر 32870

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha