به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، محمد منبتی، معاون عملیات مجتمع گاز پارس جنوبی صبح امروز (11دی) در نشست تخصصی با مسئولان پارک علم و فناوری خراسان رضوی که اظهار کرد: تولید 44 درصد گاز کشور در این مجتمع نشاندهنده اهمیت و جایگاه این مجموعه پالایشگاهی است.
وی افزود: میدان گازی پارس جنوبی یکی از بزرگترین منابع گازی جهان است که از اصلیترین منابع انرژی کشور به شمار میرود.
معاون عملیات مجتمع گاز پارس جنوبی با تاکید بر ضرورت بهبود کیفیت و برند سازی محصولات بومی، تصریح کرد: همانطور که برندهای معتبر جهانی بدون نیاز به آزمایشهای کیفیتی وارد بازار می شوند، محصولات ایرانی نیز باید با ارتقاء کیفی خود، به سمت اعتمادسازی صنایع داخلی گام بردارند.
منبتی خاطرنشان کرد: اقتصاد ایران باید از حالت تک محصولی و نفت محوری خارج شود، چرا که پس از تجربیات حاصله از یک قرن بهره مندی از نفت و گاز، باید صنایع و فناوری های مرتبط با این دو نعمت الهی را که ارزش مصرف داخلی و صادرات دارند را سرلوحه خود قرار دهیم که این امر یکی از محورهای اصلی منویات مقام معظم رهبری بوده است.
وی با بیان اینکه میان چرخه تولید و دو مقوله دانش و پژوهش، فاصله های بسیاری وجود دارد، اظهار داشت: مراکز پارک علم و فناوری و بالاخص واحد خراسان رضوی به دلیل بهره مندی از ظرفیت های بالا، باید در جهت تجمیع این فرایند بیش از پیش توجه داشته باشند.
معاون عملیات مجتمع گاز پارس جنوبی ادامه داد: تجمیع این فرایند، ارتباط گیری مستمر و در نهایت بهبود کیفی محصولات داخلی را به همراه خواهد داشت که پارک علم و فناوری خراسان می تواند نقش تعیین کننده ای در این زمینه ایفا کند.
منبتی با اشاره به عدم پشتیبانی علمی، تحقیقانی و مهندسی مناسب از صنایع نفت و گاز کشور، یادآور شد: این پشتیبانی یکی دیگر از کارکردهای محوری پارک علم و فناوری است که می تواند مورد بررسی بیشتر قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاظر بیش از 800 هزار قلم جنس در عرصه صنعت نفت و گاز کشور مورد نیاز است و از سوی دیگر 10 پالایشگاه جدید نیز در مرحله احداث است که این توسعه کمی، حمایت و پشتیبانی فنی و تحقیقاتی نخبگان کشوری را می طلبد، چرا که در صورت عدم تامین این نیاز در داخل کشور، مجبور به تامین این محصولات از کشورهای خارجی خواهیم بود.
معاون عملیات مجتمع گاز پارس جنوبی در پایان سخنان خود یکی دیگر از مشکلات موجود در عرصه تحقیقاتی را عدم شناخت کافی مدیران صنایع کشور از ظرفیت های بالای مراکز پارک علم و فناوری عنوان کرد و گفت: بازدیدهای مدیران مراکز پارک علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان از مجتمع های گازی و نفتی می تواند راهکاری مساعد در جهت توسعه و پیشرفت این عرصه محوری باشد.
بنا بر گزارش شبستان درادامه سید حسن علم الهدایی، رئیس پارک علم و فناوری خراسان در این نشست تخصصی اظهار کرد: شرکت های فناور و دانش بنیان می توانند با همکاری و تجمیع فعالیت های خود نیازهای فنی و تحقیقاتی صنعت نفت و گاز و دیگرهای حوزه های مورد نیاز کشور را تامین کنند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان افزود: برای بهبود این روند شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری میتوانند هولدینگی را تشکیل داده و با بررسی نیازهای صنعت نفت و گاز کشور، چرخه مناسبی را در این عرصه ایجاد کنند.
علم الهدایی با اشاره به نیازهای برخی از صنایع جهت آزمایش و استانداردسازی محصولات خود، خاطرنشان کرد: در حال حاضر پارک علم و فناوری خراسان با همکاری سازمان استاندارد و شرکت گاز مشهد 2 آزمایشگاه تخصصی را احداث کرده است که می تواند نقطه عطفی در صنعت نفت و گاز کشور باشد.
وی تصریح کرد:خدمات ارائه شده از سوی شرکت های پارک علم و فناوری باید در قالب بسته های نرم افزاری و سخت افزاری در فرایند چرخه تولید محصول مورد تجمیع قرار گیرد.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان اظهار داشت: در تجمیع شرکت های مرتبط با صنعت نفت و گاز باید برندهایی ایجاد شود تا مجتمع های نفتی و گازی با خیالی آسوده از این محصولات استفاده کنند.
پایان پیام/
نظر شما