به گزارش خبرگزاری شبستان از بجنورد، سید ابوالفضل پرپنجی، مدیرکل تحقیقات، پذیرش و خدمات مددکاری کمیته امداد کشور امروز در نشست تخصصی آموزشی کارشناسان پذیرش مددکاری خراسان شمالی با بیان اینکه شناخت ابعاد زیستی و روانی خانواده ها باید در اولویت خدمات رسانی مددکاران قرار گیرد، گفت: استفاده از خانواده و جامعه می تواند در حل مشکلات موجود آنها بسیار تاثیرگذار باشد.
وی افزود: برای موفقیت در امر خدمات رسانی مطلوب به خانواده ها و رفع مشکلات موجود در بطن هر خانواده، نیاز است از خود افراد کمک گرفته شود.
پرپنجی دانش ومعلومات و مهارت و شناخت ارزش ها وخرده فرهنگ ها را از اساسی ترین ویژگی های یک مددکار دانست و تصریح کرد: برای رسیدن به شرایط ایده آل، باید تمامی مدکاران این سه مقوله اساسی را در خود تقویت کنند.
وی همچنین شناخت جامع از خانواده های تحت حمایت را یکی ازکلیدی ترین فعالیت های یک مددکار در رفع مشکلات موجود خانواده ها اعلام کرد و بر رعایت اصل مددکاری اسلامی ودرست در انجام امور تاکید کرد.
مدیرکل تحقیقات، پذیرش و خدمات مددکاری کمیته امداد با بیان اینکه رعایت چهار چوب های مددکاری باعث رشد وسلامت خانواده ها وتقویت زمینه توانمندی در آنها می شود، خاطرنشان کرد: گاهی کمک های معنوی یک مددکار بیش از کمک های مادی می تواند راهگشای توانمندی خانواده ها وحل مشکلات پیش روی آنها باشد.
وی به بهره مندی از ظرفیت های امداد در راستای خود کفایی و توانمندی سرپرستان خانوار نیز تاکید کرد و گفت: باید با بهره مندی از این ظرفیت ها، شرایط خودکفایی این افراد و خارج شدن از چرخه حمایتی امداد فراهم شود.
پرپنجی یادآور شد: باتوجه به اینکه استان خراسان شمالی جز استان های محروم کشور است لذا رفع محرومیت از چهره این استان نیازمند دقت نظر بیشتری است.
وی رفع محرومیت در این استان را نیازمند توجه وهمکاری بیشتر مسئولین دانست و تصریح کرد: برای ایجاد برنامه کمک رسانی هدفمند، ابتدا باید نیاز های خانواده ها شناسایی واحصا شود ودر گام بعدی خدمات متناسبی ارائه شود.
وی سه محورآموزش ،درمان و توانمند سازی را سه گام اساسی در رفع محرومیت بر شمرد و افزود: با ارایه خدمات متناسب در این چهار چوب،می توان بسیاری از مشکلات پیش رو را مرتفع کرد.
امان الله حسین پور، مدیرکل کمیته خراسان شمالی نیز در این نشست، آموزش معاونین وکارشناسان مددکاری وارائه راهکارها ونظرات سازنده در خصوص ارتقاء سطح خانواده های تحت حمایت، تقویت روحیه اعتمادبه نفس دربین این خانواده ها را از جمله اهداف برگزاری این نشست اعلام کرد.
وی همچنین توانمندسازی خانواده ها در زمینه های فکری، دینی ومذهبی و ایجاد اشتغال پایدار ونهادینه کردن فرهنگ کسب وکار در بین این خانواده ه را از دیگر اهداف برشمرد.
پایان پیام/
نظر شما