حجتالاسلام محمدتقی غضنفری امام جمعه بن امروز(9دی)با بیان این مطلب به خبرنگار شبستان از استان چهارمحال و بختیاری گفت: نگاه داشتن دائمی اصل مال برای بهره برداری از منافع آن در راستای خیرات و کمک به همنوعان را معنای وقف در دین مبین اسلام بیان کرد.
وی افزود:متاسفانه مسئله وقف در کشور کم رنگ و مورد بی توجهی قرار گرفته است که می طلبد با فرهنگ سازی صحیح، این فرهنگ اصیل اسلامی را زنده و پویا کنیم.
امام جمعه بن به جایگاه و عظمت وقف در قرآن کریم اشاره به بیان آیاتی در این باب پرداخت و خاطرنشان کرد: در آیه 96 سوره مبارکه نحل که می فرماید:«مَا عِندَکُمْ یَنفَدُ وَمَا عِندَ اللّهِ بَاقٍ وَلَنَجْزِیَنَّ الَّذِینَ صَبَرُواْ أَجْرَهُم بِأَحْسَنِ مَا کَانُواْ یَعْمَلُونَ آنچه پیش شماست تمام مىشود و آنچه پیش خداست پایدار است و قطعا کسانى را که شکیبایى کردند به بهتر از آنچه عمل مىکردند پاداش خواهیم داد» بر لزوم توجه بر انفاق مال و وقف آن در راه خدا تاکید شده است.
حجتالاسلام غضنفری وقف را یکی از مشخصات حقوقی نظام دانست و بر ترویج و گسترش این سنت حسنه در راستای تقویت بنیه فکری، اعتقادی و اجتماعی جامعه تاکید کرد.
وی از حضرت علی(ع) به عنوان یک نمونه کامل در وقف اموال یاد کرد و گفت: حضرت علی(ع) چاه ها و نخلستان های فراوانی را آباد و زنده می کردند و آن را برای مسلمانان و استفاده فقرا وقف می کردند.
امام جمعه بن به جایگاه وقف در سیره و زندگی ائمه اطهار اشاره و خاطرنشان کرد:وقف در سنت و سیره پیامبران و ائمه اطهار از ارزش و جایگاه بسیار بالایی برخوردار بوده است تا جایی که پیامبر و حضرت علی(ع) چاه ها و زمین هایی را با زحمت و تلاش ایجاد می کردند و آن را در راه خدا وقف می کردند.
حجت الاسلام غضنفری با تاکید بر اینکه مال و پول و ثروت از بین خواهد رفت، تنها راه ماندگاری و بقا اموال و دارایی ها را در وقف آنها در راه خدا بیان کرد.
وی با بیان اینکه آنچه که در راه خدا خرج شود ماندگار و ثابت است، تصریح کرد: افرادی که اموال خود را در راه خدا و کمک به همنوعان وقف می کنند بعد از مرگشان نیز از این باقیات صالحات بهره مند خواهد شد و تا زمانی که این وقف وجود داشته باشد ثواب آن نیز برای آن واقف باقی خواهند ماند.
حجت الاسلام غضننفری یکی از عوامل رونق و گسترش مجالس اهل بیت(ع) را در وقف ها دانست و گفت: وقف اموال و دارایی ها در راه اهل بیت(ع) در راستای برگزاری مجالس عزاداری به ویژه در محرم و صفر راز ماندگار و پویایی این مراسم ها در کشور شده است.
وی افزود: علت گسترش و ماندگاری مراسم اهل بیت(ع) در نظام اسلامی گسترش و توجه به مسئله وقف و اهدا دارایی ها در این راه بوده است.
حجت الاسلام غضنفری با انتقاد از کم رنگ شدن موقوفات در کشور خاطرنشان کرد: متاسفانه مسئله وقف در کشور کم رنگ و مورد بی توجهی قرار گرفته است که می طلبد با فرهنگ سازی صحیح این فرهنگ اصیل اسلامی را زنده و پویا کنیم.
وی با تاکید بر ضرورت وقف در امور قرآنی تصریح کرد: مسئله وقف در امور دینی تنها در برگزاری مجالس روضه خوانی ها و مجالس عزاداری خلاصه نمی شود بلکه می توان با توجه به مسئله قرآن نسبت به گسترش و ترویج آن اهتمام ویژه شود.
پایان پیام/
نظر شما