رسانه، بولتن تبلیغاتی نیست/تحصیلات غیرمرتبط بیش از70درصدروزنامه نگاران

خبرگزاری شبستان: رئیس انجمن روابط عمومی کشور با برشمردن مشکلات روابط عمومی ها و رسانه ها، گفت: بیش از 70درصد شاغلین این حرفه(روزنامه نگاران) تحصیلات مرتبط با رونامه نگاری ندارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، رئیس انجمن روابط عمومی کشور در همایش "وقف و رسانه" با تحسین برگزاری این جشنواره توسط اوقاف، گفت: این همایش به دنبال فرهنگسازی برای وقف نوین است و لذا نگاه رسانه ها به وقف باید متفاوت تر از نگاه به سایر نهادها باشد زیرا وقف یک بحث عام است و نیاز به فرهنگسازی برای نهادینه کردن روحیه کمک به همنوع دارد.


سیدشهاب سید محسنی در آغاز سخن به فلسفه شکل گیری روابط عمومی از 160 سال پیش و به دنبال نیاز مراجعه کنندگان به ادارات برای دریافت اطلاعات اشاره و تصریح کرد: در ابتدا از روابط عمومی به عنوان "دفتر مطبوعات" نام می بردند اما بعدها به روابط عمومی تغییر مسیر داد زیرا کار آن، تنها با رسانه نیست.


وی نقش اساسی روابط عمومی ها را برقراری ارتباط و تعامل مؤثر با رسانه ها دانست و گفت: روابط عمومی و رسانه در عصر امروز به عنوان دو واحد ارتباطی که نیازمند همکاری با یکدیگر هستند و در یک نظام اطلاع رسانی فصل مشترک های زیادی با هم دارند تعریف می شود.


وی سپس کمبود نیروی متخصص در روابط عمومی ها، نداشتن بانک اطلاعاتی برای پاسخگویی به رسانه ها، نگاه تبلیغاتی روابط عمومی به رسانه ها و اینکه انتظار دارند رسانه ها بولتن تبلیغاتی آنها باشند را از جمله مشکلات روابط عمومی ها نام برد و افزود: مورد اخیر باعث زیر سئوال رفتن رسالت کار رسانه ای است.


سیدمحسنی همچنین نگاه بدبینانه و عدم اعتماد به خبرنگار که او را به عنوان فردی که به دنبال برجسته کردن نقاط ضعف آن سازمان است، جلوه می دهد از دیگر مشکلات روابط عمومی ها دانست.


وی در ادامه به مشکلات حوزه رسانه پرداخت و در این زمینه کمبود نیروی انسانی متخصص و روزنامه نگاران متبحر را یادآور شد و اعلام کرد: بیش از 70درصد شاغلین این حرفه تحصیلات مرتبط با رونامه نگاری ندارند.


رئیس انجمن روابط عمومی کشور، فقدان توسعه نشریات محلی که به صورت کثیرالانتشار در کشور توزیع شود، کمبود خبرنگاران باثبات و تخصصی، سخت نویسی در خبر، سیاست زدگی، توجه به ارزش "شهرت گرایی" به جای توجه به "فراگیری" خبر را از دیگر مشکلات رسانه ها ذکر کرد.


وی با اشاره به اینکه مشکلات اعتباری رسانه ها به کمبود خبرنگاران باثبات و اینکه یک خبرنگار در  چند حوزه مختلف فعالیت دارد دامن می زند؛ علت اقبال کم به روزنامه را چنین بیان کرد: روزنامه ها بیشتر خبری اند تا تحلیلی! در حالیکه در دنیای امروز باید نزدیک کردن خبر به زبان محاوره ای مردم و نرم گویی در رسانه توسعه یابد تا تأثیر بیشتری روی مخاطب بگذارد.


سید محسنی با بیان اینکه رسانه باید سعی کند از سیاست زدگی پرهیز کند؛ اظهار داشت: نگاه خیلی سیاسی بعضی از رسانه ها که یا فقط سیاه نمائی می کنند و یا بولتن بعضی نهادها هستند باعث افراط و تفریط شده و این رسانه ها نمی توانند مخاطب پیدا کنند در حالیکه باید در مسیر اعتدال بوده و شرافت قلم را به نحو مطلوب اجرا کنند.

 

 

پایان پیام/

کد خبر 327964

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha