مردم جهان می‌پندارند که مسلمانان زورگو هستند

خبرگزاری شبستان:هنرمندان در جشنواره جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص) باید با پرداختن به ویژگی‌های پیامبر مانند: فروتنی، گذشت و احترامی که پیامبر برای همه قایل بود منش و شخصیت پیامبر را برای جهانیان نمایان سازند.

به گزارشخبرگزاری شبستان ،جهانگیر الماسی پیشکسوت سینما و تلویزیون با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین تخصص‌هایی که بایستی اهالی فرهنگ به‌خصوص رسانه‌های تصویری و صوتی و حتی مکتوب باید داشته باشند اشراف به موقعیت زمانی و مکانی است که در آن زندگی می‌کنند و شرایطی که خواسته و ناخواسته بر آن‌ها تحمیل می‌شود؛ افزود: البته منظور این نیست که مدام باید در حال تغییر باشیم یا خدای نکرده از گفتن راستی و درستی چشم بپوشیم و با دروغ بخواهیم که خودمان را حفظ کنیم. منظور این است که همیشه باید جهات مبارزه، جهات تبین حضورمان را عطف به شرایطی که وجود دارد، تنظیم کنیم. همان کاری که پیامبر اکرم(ص) انجام می‌دادند، یعنی هم از طریق پشتوانه و سواد الهی و هم از طریق تجربه‌ای که داشتند.با این امر مبادرت می‌ورزیدند.

 

وی ادامه داد: ما در دنیایی زندگی می‌کنیم که توسط معاندین و دشمنان اسلام ضربه‌های متعددی را تحمل کرده‌ایم. ضربه‌هایی که تمامی بر ادله‌های دروغ و ناثواب و تحلیل‌های اشتباه و آموزه‌هایی‌ست که برخی معتقدین به روش‌های دیگر یا کافران تنظیم شده که عملکرد گروهی را تعیین می‌کند و سامان می‌دهد که آن گروه چه به صورت فردی چه به صورت جمعی چه در رفتار اجتماعی چه از طریق تولیدات بصری، فیلم کوتاه و بلند مدام در حال یورش به این حریم مهر، این حریم عزت و نور هستند و گاهی هم بی‌ادبانه گستاخی‌های می‌کنند که قابل تحمل نیست اما حسب صلاح‌دید، علما تشخیص می‌دهند که گونه‌ای باید رفتار کنیم که در پیش‌گاه عام مردم جهان هم این مظلومیت و محرومیت یک‌بار دیگر آشکار شود و هم این‌که اینان با اعمال خودشان ما را شبیه خودشان نکنند. یعنی همان کاری را که آن‌ها می‌کنند ما بکنیم.


بازیگر آشیانه مهر و پایان کودکی در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: مسلمان همیشه باید با توجه به اعتقادات الهی‌اش و آموزه‌های دینی‌اش و سیره رسول‌الله(ص) طوری رفتار کند که خاص مسلمان است، به‌خصوص شیعیان رفتارهایی را به‌عنوان الگو برای همیشه تاریخ به مردم یاد داده‌اند که هم سلامت دنیوی و عزت اخروی نتیجه آن است. در دنیا هم آثاری می‌گذارد که امروز شما می‌بینید که آن‌چه میراث حضرت رسول است اسباب افتخار ماست. عزت و شرف ماست. این‌گونه باید به این موضوع تکیه کنیم. در حوزه فیلم‌سازی، جوان‌های‌مان یا کسانی‌که فیلم‌سازی را حرفه‌ای دنبال می‌کنند اول باید بدانند تصویری که از اسلام توسط گروه‌های بدوی شبه مسلمان ساخته شده تصویری نادرست است. مردم جهان می‌پندارند که مسلمانان زورگو هستند و با شمشیر و اسلحه در پی فتح سرزمین‌های دیگر هستند و بهره‌های دنیوی را می‌خواهند به نام دین و اسلام تسخیر کنند. در صورتی‌که می‌دانیم واقعیت این نیست.


الماسی با بیان اینکه هیچ‌گاه اسلحه اسلام در هیچ‌کجای جهان پیروز نشده است آنچه افتخار جهان اسلام را در طول تاریخ رقم زده است را تفکر اسلام برشمرد و به جوانان توصیه کرد: تفکر و فرهنگ اسلام است که در تمام دنیا پیروز شده است. جوان‌های ما باید شرایط روز جهان را درک کنند، باید بدانند که چه تصویری از اسلام در دنیا در اذهان مردم ساخته شده است. می‌طلبد فیلم‌سازان جوان و حرفه‌ای با پرداخت به جنبه‌ای از این فرهنگ و تفکر اسلامی او جایگاه دنیایی اسلام را تبیین کنند. ما همیشه اول می‌رویم سراغ عزت‌های آسمانی. رفتار و منش حضرت رسول در دنیای واقعی با توجه به پشتوانه الهی‌اش نکات بارز و مهمی دارد که باید به درستی و با زیباشناسی خاص پیامبر به تصویر کشیده شود.


این پیشکسوت سینما در پایان تاکید کرد: با پرداختن به ویژگی‌های پیامبر مانند: فروتنی، گذشت و احترامی که پیامبر برای همه قایل بود راحتی می‌توان منش و شخصیت پیامبر(ص) را برای جهانیان نمایان ساخت. ما تاریخ مقدس داریم که مربوط به معراج پیامبر می‌شود. اما در تاریخ واقعی که پیامبر در کنار مردمان زندگی کرده است ویژگی‌هایی زیبایی وجود دارد که به نظر می‌رسد تا کنون مغفول مانده است. اخلاق و ادب و شرافت خود فیلم‌سازان‌مان هم می‌تواند معین به این ویژگی‌ها باشد. گاهی نیت‌مان پاک و زیباست، اما الفاظ خارج از اخلاق و ادب می‌تواند نیت ما را ناپاک جلوه دهد. متاسفانه هیچ‌کدام از دستاوردهایی که اسلام تاکنون داشته است از طریق هیچ‌کدام از هنرها به سمع و نظر مردم دنیا نرسیده است. این واقعاً جای تاسف دارد. مثل میراث دینی ما یا متفکران اسلامی نسبت به طبیعت. یا در حوزه علمی مسلمانان چه کارهای باارزشی انجام داده‌اند. باید تمامی میراث دینی ما توسط هنرهای مختلف به مردم دنیا عرضه شود.


 بنا برگزارش روابط عمومی جشنواره «جایزه بزرگ جشنواره پیامبر اعظم(ص)، نخستین دوره جشنواره فرهنگی ـ هنری اهل بیت(ع) با عنوان «جایزه بزرگ پیامبر اعظم(ص)» به همت مجمع جهانی اهل‌بیت(ع) و همکاری نهادهای فرهنگی و هنری برگزار می شود. این جشنواره در سه رشته فیلم کوتاه (در سه شاخه انیمیشن، داستانی و مستند)، فیلمنامه و تألیف و ترجمه کتاب به زبان انگلیسی (در دو شاخه سیره پیامبر و پاسخ به شبهات) برگزار خواهد گردید و جوایز ارزنده و بی نظیری به نفرات برتر تعلق خواهد گرفت.


علاقه‌مندان جهت اطلاع بیشتر از شرایط شرکت در این جشنواره می‌توانند به ؛ آدرس اینترنتی سایت جشنواره مراجعه http://islamicartz.comو یا با تلفن:2131250- 0253 تماس بگیرند.
 

کد خبر 327784

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha