خبرگزاری شبستان:در اتاقی مرتب در ساختمانی در قلب پایتخت اوکراین،شخصی با هیکلی قوی به پنجره خیره شده است.
او «ویتالی کلیتچکو»،قهرمان سنگین وزن بوکس است که بعدها سیاستمدار شد . او رهبر حزب اپوزیسیون«ائتلاف دموکراتیک متحد برای اصلاحات»، و اتاقی که در آن ایستاده در میدان استقلال کی یف و بخشی از مرکزی است کلیتچکو از آن برای مبارزه سیاسی به دولت استفاده می کند.
در حالی که از پنجره به بیرون نگاه می کند و به صحنه اعتراضات ضد دولتی که حالا وارد پنجمین هفته شده است اشاره داد،می گوید:از وقتی این حرکت آغاز شده من تلاش های مستمری را برای به ثمر رسیدن آن انجام داده ام.
نارضایتی مردمی از آنجا آغاز شد که «ویکتور یانوکوویچ»،رییس جمهوری اوکراین،به خاطر تحکیم روابط به روسیه از اروپا روی برگرداند.
در ماه نوامبر،یانوکوویچ اعلام کرد که توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا را امضا نخواهد کرد.
از ان به بعد،میدان استقلال مرکز فعالیت های اعتراضی علیه یانوکوویچ شد که حامیان اتحادیه اروپا آغاز گر آن بودند.
به گفته اپوزیسیون اوکراین از جمله کلیتچکو ،این اعتراض ها آغاز یک انقلاب صلح آمیز است که در نهایت منجر به سقوط دولت یانوکوویچ می شود.
کلیتچکو که هیچ گاه در مسابقات حرفه ای بوکس از پای در نیامده می گوید که در عرصه سیاسی هم شکست نخواهد خورد.
او اخیرا یانوکوویچ را «حریف شخصی» خود دانست و آقای رییس جمهور را بریا ملاقات در میدان نبرد یعنی انتخابات زودهنگام،به چالش طلبید. اما این روایت تنها از نگاه بوکسوری قدیمی است که انتظار « آپرکات » از یک جودو کار حرفه ای با نام ولادیمیر پوتین را نداشت. اکنون خیابان های کیف روی آرامش را به خود می بینند و به نظر می رسد بوکسور اوکراینی از جودو کار روس شکست خورده است.
فارین پالیسی:چرا این اعتراض ها برای اوکراین دارای اهمیت است؟
کلیتچکو:حالا مردم در این میدان فهمیده اند که در دست هایشان قدرت دارند و فرصتی برای تغییر شرایط در کشورشان را به دست آورده اند.کشور ما بسیار جوان است و این گامی بسیار مهم است که هر شهروندی آگاه است از اینکه آینده اش بستگی به خودش دارد.
فارین پالیسی:نقش اروپا در این حرکت اعتراضی چیست؟
کلیتچکو: اوکرارین به لحاظ جغرافیایی و تاریخی،اروپا است اما ما از نظر استانداردهای زندگی بسیار دور از اروپایی ها هستیم در حالی که اورپا می تواند نمونه خوبی برای کشور ما در زمینه های دموکراسی،حقوق بشر و اقتصاد باشد.اکنون ما با این تصمیم گیری مواجه شده ایم که تغییر کنیم و یا نابود شویم.
فارین پالیسی:آیا اتحادیه اروپا،گزینه های کافی را به منظور ترغیب یانوکوویچ برای دور شدن از روسیه روی میز قرار داده است؟
کلیتچکو: البته که آنچه اتحادیه اروپا روی میز قرار داد،کافی بود اما دولت و آقای رییس جمهور،انگیزه ای برای امضای توافقنامه به منظور ایجاد تغییر پیدا نکرده اند.اوکراین به فاسدترین کشور در اروپا شهرت دارد و امضای این توافقنامه تجاری می تواند چنین شرایطی را تغییر بدهد.مسلما افرادی که قدرت را در دست دارند از این شرایط بهره می برند.آنها نمی خواهند توافقنامه تجاری را امضا کنند و این کار را نخواهند کرد.
فارین پالیسی:اعتراض های اروپایی اکنون واید پنجمین هفته شده اما تعداد معترضان در حال کاهش است.در این شرایط استراتژی بلند مدت اپوزیسیون چیست؟
کلیتچکو:ما به این نتیجه رسیده ایم که برای تحقق اصلاحات واقعی باید کل سیستم را ساقط کنیم. اماچگونه باید این کار را انجام دهیم؟این تنها از طریق برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری امکان پذیر است.دولت، مسئول ایجاد اختلال در انسجام اروپایی است.آنها مسئول بحران عمیق اقتصادی و سیاسی در اوکراین هستند بنابراین باید از قدرت ساقط شوند.
فارین پالیسی:اما ظاهرا ،احتمال استعفای دولت وجود ندارد.حرکت بعدی اپوزیسیون چیست؟
کلیتچکو: ما اینجا در میدان خواهیم ایستاد.ما بر خواست خود تاکید خواهیم کرد.90 درصد مردم اوکراین معتقدند که کشورشان در مسیر اشتباهی گام برمی دارد و کاملا مشخص است که آنها دیگر اعتقادی به این دولت ندارند.
فارین پالیسی:در تظاهرات روزهای گذشته اعلام شد که حرکت مدنی مردم ،آغاز شده «بود» .این می تواند نشان دهد که مردم میدان استقلال را ترک خواهند کرد؟
کلیتچکو:مردم در این میدان جشن گرفته اند. اگرچه بسیاری از آنها خسته اند و می خواهند برای فصل جشن در کنار خانواده هایشان باشند اما روح این اعتراض ها را در قلب و ذهن خود خواهند داشت.بسیاری از مردم هم در طول کریسمس و سال جدید اینجا خواهند ماند. من هم به خوانواده ام در اینجا خواهم بودواین اعتراض ادامه پیدا خواهد کرد.
فارین پالیسی:آیا اپوزیسیون فرصت ساقط کردن دولت را در آغاز این اعتراض ها که شور مردم بیشتر بود،از دست داد؟
کلیتچکو: نظر دادن در این باره بسیار سخت است.تظاهرات ما مسالمت آمیز است. برخی می گویند که باید به دولت حمله کنیم.ما می توانیم این کار را انجام دهیم اما در این صورت حرکت ما خشونت آمیز و خونبار خواهد شد.ما قصد داریم تا از طریق قانون اساسی و از راه درست به هدف برسیم.نمی توانیم بگوییم که لحظه قبلی را از دست داده ایم زیرا در هر لحظه میلیون ها نفر ممکن است به خیابان ها بیایند.
فارین پالیسی:آیا نداشتن رهبری واحد،اپوزیسیون را دچار مشکل می کند؟
کلیتچکو: دولت اوکراین منابه عظیمی مانند رسانه ها،مراکز دولتی و پلیس را در اختیار دارد تا بتواند در این نبرد پیروز شود بنابراین ما باید در پشت یک نماینده واحد با هم متحد شویم.
فارین پالیسی:و این شخص شما هستید؟
کلیتچکو: جواب من مهم نیست.این مردم اوکراین هستند که باید تصمیم بگیرند.ما آنچه را که رای ها بگویند خواهیم پذیرفت.
فارین پالیسی:چه مهارت هایی از رشته بوکس را با خود به این نبرد آورده اید؟
کلیتچکو: انضباط. شما باید هدف را ببینید و تا بی نهایت برای رسیدن به آن تلاش کنید و هرگز هدف خود را رها نکنید.
فارین پالیسی:کدامیک،مبارزه کثیف تری است؟ بوکس یا سیاست اوکراینی؟
کلیتچکو: پاسخ،واضح است.در بوکس شما قوانینی دارید و اگر آنها را زیر پا بگذارید دیگر فاقد صلاحیت خواهید بود.اما در مورد سیاست چنین چیزی وجود ندارد. در اینجا هم شما باید مبارزه کنید اما قانونی برای این بازی وجود ندارد. هدف ما اکنون این است که این قوانین را وارد سیاست و اقتصا کنیم تا مبارزه ای عادلانه داشته باشیم.
خبرگزاری شبستان:کلیتچکو بر این باور است که مردم اوکراین اعتقادی به دولت حال حاضر این کشور ندارند اما وضعیت خیابان های کیف که این روزها آرام است چیز دیگری را نشان می دهد.
کد خبر 327739
نظر شما