زبان های خارجی در رشته های تخصصی حوزه های علمیه گسترش یابد

معاون روابط عمومی و امور بین الملل حوزه های علمیه سراسر کشور، بر ضرورت گسترش زبان های خارجی در رشته های تخصصی حوزه ها تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،حجت الاسلام والملسمین محمد حسن زمانی،امروز (1اردیبهشت) در همایش هم اندیشی توسعه و ارتقای رشته های تخصصی حوزه که در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه برگزار شد، با اشاره به فلسفه تشکیل معاونت بین المللی حوزه های علمیه تصریح کرد: راهکاری برای حضور بخشیدن به حوزویان در عرصه های بین المللی پیدا کند اما با کمال تاسف بیشترین توانمندی های صرف مخاطبان کشورمان شد در حالی که جهان نیاز مبرمی به این توانمندی ها داشت.

وی افزود: همه فرق ها و دین ها بیش از ما در عرصه جهانی فعالیت می کنند اما علیرغم اینکه ما مدعی مکتب تشیع در جهان هستیم اما کمترین کار را در عرصه بین الملل انجام می دهیم و این باید جبران شود.

معاون روابط عمومی و امور بین الملل حوزه های علمیه سراسر کشور، در ادامه بر ضرورت رویکرد نگاه بین المللی اساتید و طلاب رشته های تخصصی حوزه های علمیه تاکید کرد و گفت: باید نیازسنجی قاره ها درباره رشته های تخصصی حوزه ها انجام شود تا افرادی در این رشته ها تقویت شوند تا در کشورهای خود فعالیت کنند.

حجت الاسلام والمسلمین زمانی، خواستار تطبیقی شدن مواد درسی رشته ها شد و اظهار داشت: همه رشته ها قابلیت تطبیق مواد درسی با دیگر ادیان و مذاهب را داردتا خلاءهای دیگر ادیان را شناسایی کنند.

وی با تاکید بر تلاش در جهت نهضت علوم نرم افزاری خاطرنشان کرد: رشته های تخصصی موجود کفایت نمی کند و باید افزایش پیدا کند و این قابلیت در علوم انسانی و اسلامی وجود دارد.

معاون روابط عمومی و امور بین الملل حوزه های علمیه سراسر کشور، به کارگیری رشته ها و مواد درسی دیگر دانشگاه های دنیا را مطلوب ارزیابی کرد و گفت: لازم نیست مقلد باشیم بلکه باید با ضوابط خودمان بررسی و رشته های دیگر علوم اسلامی را در کشور پیاده کنیم و بسیاری از رشته هایی که در د انشگاه های دنیا تدریس می شود قابلیت بومی شدن را دارند.

حجت الاسلام والمسلمین زمانی، با مهم ارزیابی کردن گسترش زبان در حوزه های علمیه اظهار داشت: چون زبان نمی دانیم در دنیا گنگ هستیم و تدریس و آموزش زبان های مختلف باید از رشته های تخصصی آغاز شود.

وی تاکید کرد: سطح 4 باید در تمامی رشته های حوزه علمیه راه بیفتد رشته ها هنوز در تحصیل سطح سه، گیر هستند و باید ارتقا پیدا کند و لزومی هم ندارد که تصویب شود باید آغاز شود تا به مرور زمان تمدید و بعد تصویب قانونی شود.

معاون روابط عمومی و امور بین الملل حوزه های علمیه سراسر کشور، همچینین گفت: هر پایان نامه باید نقشی در تولید آن علم داشته باشد علاوه بر آن باید در انتشار پایان نامه ها، طلاب را حمایت کرد و پایان نامه های ارزنده شناسایی و منشتر شود.

حجت الاسلام والمسلمین زمانی، افزود: تعدادی از پایان نامه قابلیت ترجمه به دیگر زبان ها را دارد و باید تلاش شود این ثروت علمی در دنیا عرضه شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود از فراهم شدن زمینه اعزام اساتید رشته های تخصصی به خارج خبر داد و تصریح کرد: زمینه اعزام اساتید و طلاب به کشورهای دیگر فراهم شده تا از نزدیک واقعیت های علمی را ببینند و فرصت های مطالعاتی و بورسیه نیز بررسی شد تا از امکانات وزارت علوم برای حوزویان استفاده شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 32767

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha