نظام تعلیم و تعلم مراکز تخصصی حوزه های علمیه با اختلال مواجه است

مدیر مرکز تخصصی امامت، گفت:بسیاری از مراکز تخصصی حوزه های علمیه در زمینه اساتید و متون علمی در معرض آسیب هستند و نظام تعلیم و تعلم آنان با اختلال مواجه است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم،حجت الاسلام والمسلمین محمد تقی سبحانی، امروز(1اردیبهشت) در همایش هم اندیشی توسعه و ارتقای رشته های تخصصی حوزه که در سالن اجتماعات جامعه مدرسین حوزه علمیه برگزار شد، با بیان اینکه حوزه علمیه در تخصصی سازی علوم گام های بلندی برداشت است، ابراز داشت: این مساله نشان از پیشرفت و توفیق در مجموعه حوزه های علمیه است و این را بایدبه فال نیک گرفت.

وی با تاکید بر اینکه نیازمند بازاندیشی در برخی روش ها هستیم، گفت: پاره ای از مشکلات و موانع را باید برطرف ساخت اما کندی در اصلاح شرایط موجود ممکن است آسیب های بسیاری به ظرفیت های حوزه وارد کند.

مدیر مرکز تخصصی امامت، در ادامه با اشاره به محورهای تخصصی سازی رشته ها تصریح کرد: حوزه مشروعت سازی و مشروعیت بخشی مراکز تخصصی، نوسازی مراکز و کارآمدسازی مراکز تخصصی از محورهای سه گانه است.

حجت الاسلام والمسلمین سبحانی، افزود: در حوزه مشروعیت بخشی به مراکز تخصصی حوزه های علمیه انصاف این است که از بزرگان حوزه تا طلبگی نیازمند تبیین و فرهنگ سازی هستیم و اگر می بینیم در بین بدنه فضلا اقبالی نیست باید ریشه یابی و نیازها بیان شود.

وی نقش مدیریت حوزه در فرهنگ سازی را مهم ارزیابی کرد و اظهار داشت: اگر مدیریت حوزه در فرهنگ سازی تلاش کند، طلاب و فضلای حوزه نیز به دنبال آن خواهند آمد.

مدیر مرکز تخصصی امامت، همچنین با اشاره به اینکه برخی مراحل تصویب رشته های تخصصی ضرورت ندارد، گفت: عدم تسهیل در تصویب رشته های تخصصی حوزه، بحرانی برای مدیران مراکز است که انرژی فراوانی را از آنان می گیرد و مسیر ادامه تحصیل نخبگان رشته های تخصصی را کور می کند.

حجت الاسلام والمسلمین سبحانی، نقش اساتید و متون علمی در رشته های تخصصی را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: اساتید و متون علمی در متن رشته های تخصصی هستند و بسیاری از رشته های تخصصی از این دیدگاه در معرض آسیب هستند و نظام تعلیم و تعلم با اختلال مواجه است.

وی با بیان اینکه برای توسعه دانش و تولید علم دو عنصر اصلی منابع و استاد، نیاز است، گفت: بحران مراکز تخصصی در این است که رشته جدیدی ایجاد شده و استادی با تلاش خود زحمت کشیده و به این درجه رسیده است اما استاد ممهز در رشته تخصصی نداریم و باید تلاش کنیم اساتید نخبه را در همان حوزه تخصصی و در قالب عضو هیات علمی به کار بگیریم.

مدیر مرکز تخصصی امامت، در ادامه با اشاره به انتظارات مراکز تخصصی حوزه های علمیه از مدیریت حوزه گفت: امکان واگذاری برخی فرایندهای حوزه علمیه وجود دارد اما نظام برنامه ریزی، کنترل و بازرسی های دقیق از جمله انتظارات مراکز تخصصی از مدیریت حوزه علمیه است.

حجت الاسلام والمسلمین سبحانی، در پایان نسبت به تضعیف حوزه رقابت پذیری مراکز تخصصی هشدار داد و ابراز داشت: نباید بگذاریم رقابت و پویایی مراکز تخصصی از بین برود.

پایان پیام/
 

کد خبر 32766

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha