اجرای طرح جمع آوری متکدیان در شهر قزوین

خبرگزاری شبستان: معاون خدمات شهری شهرداری قزوین گفت: در راستای اجرای طرح جمع‌ آوری متکدیان از سطح شهر قزوین، تکدی ‌گرانی که به صورت حرفه‌ ای در این زمینه فعالیت می‌ کنند به مراجع مربوطه معرفی می ‌شوند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، حسین بهزادپور بیان کرد: در راستای اجرای طرح جمع‌ آوری تکدی ‌گران از سطح شهر قزوین، تکدی ‌گرانی که به صورت حرفه‌ ای در این زمینه فعالیت می‌ کنند به مراجع مربوطه معرفی می ‌شوند و در این خصوص دادگاه‌ ها وظیفه دارند آنها را مورد بازخواست قرار دهند.
 

وی ادامه داد: به طور قطع تدوین و اجرای طرح ‌های منظم، هدفمند و آینده ‌دار برای برخورد با متکدیان از عهده فقط یک ارگان ساخته نیست و حضور فعال همه نهادها و در کنار آن حمایت‌ های مردمی می ‌تواند موجب شود تا این معضل کهنه از چهره شهر زدوده شود.
 

معاون خدمات شهری شهرداری قزوین اضافه کرد: مسئولیت برنامه ‌ریزی برای مدیریت متکدیان در شهر بر عهده فرمانداری است و در جلسه ‌ای که در فرمانداری قزوین با حضور دستگاه‌ های مسئول نظیر شهرداری، بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره) و نیروی انتظامی برگزار شد، بر اساس تکالیف قانونی شهرداری قزوین به همراه نیروی انتظامی، مسئولیت حل این معضل را بر عهده گرفت.
 

وی عنوان کرد: شهرداری با هدف اجرای این طرح مکانی را به عنوان محل جمع آوری این افراد مشخص کرده است؛ مأموران نیروی انتظامی به همراه مأموران شهرداری موظف هستند تا این افراد را از معابر سطح شهر جمع آوری کرده و به مکان مشخص شده انتقال دهند تا دستگاه ‌های مسئول درباره آنها تصمیم ‌گیری کنند.
 

بهزادپور توضیح داد: نیازمندان و محتاجان واقعی برای کمک رسانی، به کمیته امداد امام خمینی (ره) معرفی می ‌شوند تا در مورد مشکلات معیشتی آنها تدابیری اندیشیده شود و همچنین متکدیانی که قزوینی نیستند و فقط قزوین را محل مناسبی برای تکدی گری یافته‌ اند از سوی کمیته امدام امام خمینی (ره) به محل زندگی خود ارجاع داده می‌ شوند.
 

وی در رابطه با معلولان جسمی و حرکتی قزوین گفت: این معلولان، کودکان بی ‌سرپرست و کودکانی که در قالب کار به تکدی‌ گری می پردازند نیز برای مراقبت و کنترل به بهزیستی سپرده می ‌شوند.
 

معاون خدمات شهری شهرداری قزوین تأکید کرد: مسئولیت برخورد با تکدی ‌گران خارجی با اداره کل اتباع خارجه است، این افراد نیز در صورت تکدی‌ گری در استان به عنوان مجرم شناخته می ‌شوند و بر اساس ساز و کارهای اداره اتباع خارجه از کشور اخراج می‌ شوند.

 

وی یادآور شد: تکدی ‌گرانی که شناسایی می ‌شوند به نهاد مربوطه تحویل داده می‌ شوند و بر همین اساس نیز نهاد مربوطه موظف است این افراد را ساماندهی کرده و از ورود مجدد آنها به این شغل به درون جامعه جلوگیری کند.
 

بهزادپور با تأکید بر نقش مهم مردم و رسانه‌ ها در بهبود این وضعیت، اظهار کرد: رسانه ‌ها باید در این باره به صورت جدی فرهنگسازی کنند، مردم نیز باید از پرداخت وجه نقد و نذورات خود به این افراد خودداری کنند و به کمیته امدام امام خمینی (ره) و مؤسسات خیریه اعتماد کنند.
 

وی ادامه داد: تکدی گری ضمن آنکه چهره شهر را زشت می‌کند عملی است که از دیدگاه دینی و اجتماعی نیز منفور است اما متأسفانه حمایت های مردم از این قشر موجب رونق گرفتن این عمل ناشایست در جامعه شده است.
 

معاون خدمات شهری شهرداری قزوین افزود: علت اصلی کاهش و یا ریشه کنی تکدی گری در برخی شهرها نظیر تبریز و اهواز، همکاری مردم است، ضمن آن که رسانه‌ ها و متولیان فرهنگ می‌ توانند با تبلیغ و تبیین آثار نامطلوب تکدی ‌گری در جامعه مانع از شیوع آن شوند، جامعه نیز باید برای تحقق این مسئله تلاش کند چراکه قزوین از این حیث در وضعیت نامطلوبی قرار دارد.
 

به گزارش روابط عمومی شهرداری قزوین، وی گفت: در مسیر حرکت به سمت توسعه شهری، گرچه تصور بر این است که اقدامات عمرانی و سازندگی مهم ترین نقش را دارد، اما با توجه به الگوهای رفتاری، نمای شهری نیز باید به صورت ویژه مدنظر قرار بگیرد.
 

بهزادپور خاطرنشان کرد: تکدی ‌گری، به عنوان یکی از ناهنجاری‌ های پیچیده و شایع مرکز استان، ضمن آنکه که چهره شهر را مخدوش می ‌کند، زمینه را برای بروز بسیاری از مشکلات فرهنگی و اجتماعی فراهم می‌ کند، با این وجود و به رغم همه طرح‌ هایی که برای جمع آوری این افراد از عرصه جامعه به انجام رسیده است، کماکان شهر میزبان اجباری افرادی است که چشم بر جیب عابران دوخته ‌اند.
 

پایان پیام/

کد خبر 327590

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha