کتاب «خواب در خم قلاب» رونمایی شد

خبرگزاری شبستان: سومین محفل قول و غزل عصر دیروز با رونمایی از کتاب «خواب در خم قلاب» اثر زنده یاد صفاء الحق همدانی برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، این مراسم با حضور چهره های شناخته شده ای در حوزه شعر همچون محمدعلی بهمنی، حسین آهی، یاور همدانی، فاضل نظری، علیرضا قزوه، محمدرضا عبدالملکیان، محمد جواد محقق، امیر شهاب رضویان کارگردان سینما، پیروز ارجمند مدیر مرکز موسیقی حوزه هنری و جمعی زیادی از علاقمندان و شاعران برگزار شد.


در این مراسم که با اجرای سعید بیابانکی همراه بود، از کتاب «خواب در خم قلاب» صفاء الحق همدانی رونمایی گردید.


وی در این محفل با اعلام خبر انتشار نخستین مجله شعر گفت: این مجله دارای اشعار جدید شاعران، گپ و گفت، نقد و دیگر مطالب خواندنی ست که هم اکنون در دسترس علاقه مندان قرار دارد.


جواد محقق از شاعران پیشکسوت،نویسنده و پژوهشگر، در سخنانی در مورد شخصیت صفاء الحق همدانی گفت: صفاء الحق در کمال سادگی و فروتنی زندگی کرد و جز تعدادی از بزرگان و اهالی دل کس دیگری او را نمی شناخت.


محقق ادامه : ایشان جهانگردی در روزگار خود محسوب می شد و سالها در شبه قاره هند زندگی کرده و به عنوان پزشک در بیمارستان های بمبئی مشغول بوده است.

 

وی همچنین به تفصیل از مراحل گردآوری و چاپ کتاب «خواب در خم قلاب» برای حاضرین صحبت کرد.


در این مراسمِ فرید فردوسی غزلی را با مطلع: لب های خشک و چشم های تر نمی خواهد/فهمیدنت چیزی به جز باور نمی خواهد/ ما عاشقان این روضه را از حفظ می خوانیم/ حرف دل است این حرف ها، دفتر نمی خواهد را برای حاضران خواند.


در ادامه محمد علی بهمنی، غزل سرای نام آشنای کشورمان شعری با شروع: تنها آینه اتاق تو پیر نشانم نمی دهد/ این جیوه را به اکسیر آغشته کن/ تا شیر شعر از تو بنوشم / هربار جوانترم می کنی،/ را برای حاضران خواند.


وی همچنین غزلی با شروع: حال من خوب است حال روزگارم خوب نیست/ حال خوبم را خودم باور ندارم خوب نیست/ خاک و باد و آب و آتش شرمسارم می کنند/ اینکه از باران خوبم شرمسارم خوب نیست


مهدی مظفری ساوجی دیگر شاعری بود که شعرش را با مطلع : زندگی رفته است ما در ایستگاه جا مانده ایم/ گذشته بر صندلی چرخدار نشسته است و حال پیرزنی است بزک کرده/ خواند.


مظفری ساوجی شعر دوم خود را این گونه آغاز کرد: وقتی سایه ها تنها خطوط تیره اندوه را پر رنگ کردند و نور به شکل بی ملاحظه ای پرده را کنار می زند ....


در ادامه غلامرضا طریقی دیگر شاعر حاضر در این محفل ادبی دو غزل خواند که یکی از آنها را با مطلع: من آتش عشقم که جهان در اثرش سوخت/ خورشید شما پیش من آمد جگرش سوخت/ به محمد علی بهمنی تقدیم کرد.


در ادامه برنامه حبیبی کسبی دبیر انجمن شعر آیینی حوزه هنری با دعوت بیابانکی پشت جایگاه حاضر شد و غزل عاشقانه ای را برای حاضران قرائت کرد.


در ادامه این مراسم ابراهیم اسماعیلی غزلی با مطلع: امروز دوم دی ماه است روز تولد من شاید/ روز شروع من و دنیا در تار و پود کفن شاید / و عباس محمدی شعری را با این مطلع برای حاضرین خواند: ماهی های کوچیک تنگ بلور آرزوشون رسیدن به حوض خونه ست/ ماهی های قرمز میون تنگ آرزوشون رسیدن به رودخونه


همچنین در پایان شعر خوانی این مراسم مختار شکری پور شعری از شاعر کرد کشورمان «شیرکو بی کس» را که توسط خودش به فارسی ترجمه شده بود قرائت کرد.


در این مراسم شاعرانی چون بابک نبی، حسین خیری از گرگان، محمد حسن جمشیدی، خانم هاشمی، رضا احسان پور شعرخوانی کردند.

 

لازم به ذکر است در سومین محفل ادبی قول و غزل پیروز ارجمند به تفصیل درباره "تلفیق شعر و موسیقی" صحبت کرد.


در این مراسم استاد یاور همدانی از دوستان زنده یاد صفاء الحق همدانی خاطره ای از این شاعر کشورمان نقل کرد و شعری از او خواند.

 

همچنین امیر شهاب رضویان نوه صفاء الحق همدانی در سخنان کوتاهی بخشی از زندگی نامه ایشان را برای حاضرین بازگو کرد.


اجرای موسیقی زنده توسط اهورا ایمان خواننده با همراهی بامداد بیات فرزند زنده یاد بابک بیات به عنوان پیانیست بخش دیگری از این محفل ادبی بود که با استقبال حاضران روبرو شد.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 327550

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha