از زیبایی شناسی هنری تا بررسی شاهکارهای نقاشی دنیا

خبرگزاری شبستان:میان دیدن یک نقاشی و نگاه کردن به آن تفاوت وجود دارد و در این میان، بیننده و نحوه تعامل وی با اثر هنری نقش اساسی را ایفا کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان، «زیبایی و هنر»، «هنر مشروح» عنوان دو اثر پژوهشی در مقوله هنر از سعید خاوری نژاد است که بزودی توسط سوره مهر منتشر شده می‌شوند.

 

کتاب «زیبایی و هنر» ترجمه ای از اثر الیزابت پرتجان است که در سال 2005 میلادی توسط انتشارات دانشگاه آکسفورد منتشر گردید. سیر تاریخی تحول معنایی مفاهیم زیبا و زیبایی در هنر اروپا به ویژه در حوزه نقاشی در یک محدوده زمانی دویست ساله دارد که از آلمان در قرن هجدهم میلادی آغاز شده و با گذر از فرانسه در قرن نوزدهم و همچنین انگلستان در دوران ویکتوریایی به مدرنیسم در قرن بیستم میلادی ختم گشته است.

 

در فصل اول به آلمان در قرن هجدهم میلادی و افرادی چون وینکلمن و کانت اشاره می شود.. فصل دوم بر فرانسه در قرن نوزدهم میلادی تمرکز می کند و ضمن اعلام نفوذ زیبایی شناسی آلمانی بر افکار فرانسوی، آراء مختلف افرادی چون استائل، کوزن، کوترمر، انگر، دولاکروا و گوتیه بررسی شده است..

 

در فصل سوم توجه به انگلستان در دوران ویکتوریایی است که افراد شاخص آن در حوزه زیبایی شناسی شامل راسکین، روزتی، سوینبرن و پیتر می باشد. فصل چهارم نیز در ابتدا به مفهوم ترک زیبایی در دوران مدرن در قرن بیستم میلادی و سپس آراء فرمالیستی متفکران مدرنی چون راجر فرای و گرینبرگ و هنر انتزاعی وی می پردازد.

 

در کتاب «هنر مشروح» نیز که ویرایش دوم اثر رابرت کامینگ است و در سال 2007 میلادی توسط انتشارات آمریکایی دی. کی. منتشر گردید به جای دنبال کردن سیر تاریخی هنر به تمرکز بر روی تعدادی از شاهکارهای شناخته شده هنر نقاشی و آثار اساتید بزرگ پرداخته می شود.

 

 نویسنده نیز در ابتدای کتاب به این نکته اشاره کرده میان دیدن یک نقاشی و نگاه کردن به آن تفاوت وجود دارد و در این میان، بیننده و نحوه تعامل وی با اثر هنری نقش اساسی را ایفا کرده است. مسأله ای که در کتاب هنر مشروح مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد گرفت نیز در ارتباط با همین موضوع می باشد.

 

آثار معرفی شده در این مجموعه بر اساس معیارهایی چون موضوع، تکنیک، نمادگرایی، فضا و نور، سبک تاریخی و همچنین موارد دیگری چون دیدگاه شخصی نویسنده مورد ارزیابی قرار گرفته است.

 

سعید خاوری نژاد سالهاست که به طور خاص به تاریخ هنر و به مطالعه معماری سنتی ایرانی و همچنین معماری جهان پرداخته است.

 

پایان پیام/

 


 

کد خبر 327538

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha