فرهنگ وقف در جامعه احیا شود

خبرگزاری شبستان: مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان گفت: فرهنگ وقف باید در جامعه احیا شود زیرا ماندگاری دین اسلام و آثار آن، به دلیل سنت حسنه وقف است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت‌الاسلام رضا صادقی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان پیش از ظهر امروز در جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با بیان اینکه وقف بهترین ماندگاری است و یک سنت و روش نیکی است که مردم باید به آن عمل کنند، اظهار داشت: همه می‌دانند که از دیرباز فرهنگ وقف در جامعه وجود داشته و در دین مسیح برای معبدهای خود وقف می‌کردند و حضرت ابراهیم نیز یک واقف به شمار می‌رفت.


وی با بیان اینکه پیامبر اکرم(ص) و حضرت خدیجه نیز واقف بودند، افزود: این دو نفر  ثروت خود را برای دین اسلام هزینه کردند و پس از آنها نیز حضرت علی(ع)، وقف‌های بسیاری انجام دادند و موقوفات این امام همام هنوز در شهر نجف به یادگار باقی مانده است.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با بیان اینکه دین اسلام به دلیل سنت حسنه وقف به ما رسیده، بیان داشت: مردم ایران نیز در طول تاریخ به فرهنگ وقف اهمیت نشان می‌دادند اما رضا شاه از ترس حمایت موقوفات از علما، این سنت را از بین برد.


وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) فرهنگ وقف را احیا کرد، گفت: امام خمینی بر این مسئله توجه بسیاری داشتند و در این زمینه به توصیه‌های قرآن پیرامون انفاق توجه کرده و اعلام کردند که این سنت حسنه باید احیا شود.


حجت‌الاسلام صادقی به اهمیت وقف در مدیریت شهری اصفهان اشاره کرد و ادامه داد: همه باید کاری کنیم که این مسئله مورد توجه قرار گیرد و مدیریت شهری باید موقوفاتی که در مسیر پروژه های عمرانی قرار دارند را خریداری کرده و هزینه آنها را پرداخت کند.


وی با اشاره به اهمیت توجه به تعامل بین شهرداری و اداره‌کل اوقاف و امور خیریه گفت: ماندگاری مساجد اصفهان و کل کشور از برکات موقوفات بوده و ما باید برای احیای سنت وقف، تلاش می کنیم.


مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اصفهان با اشاره به تعداد موقوفات اصفهان گفت:‌147 بقعه در شهرستان اصفهان وجود دارد و از این تعداد، فقط 30 مورد درآمد دارند که باید برای آنها برنامه‌ریزی کرد.


پایان پیام/
 

کد خبر 327406

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha