برگزاری نشست صمیمی هسته های پژوهش کانون های مساجد مازندران

خبرگزاری شبستان: نشست صمیمی هسته های پژوهش کانون های مساجد مازندران عصر روزگذشته4دی ماه باحضور معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجدکشور در ساری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مازندران، محمدرضا جعفری، معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجد کشور در نشست صمیمی هسته های پژوهش کانون های مساجد مازندران که در ساری برگزار شد، یکی از اصلی ترین بندهای پویایی مساجد را نماز جماعت دانست و گفت: دین اسلام به انجام این مهم تاکید فراوان دارد.


وی با اشاره به روایات متعدد پیرامون اینکه همسایه مسجد نماز فرادایش در خانه پذیرفته نیست و باید در جماعت مسجد حضوریابد، افزود: در قرآن نیز به برپایی نماز جمعه صراحتا تاکید شده است.


جعفری یکی از راه های ارزیابی برنامه های کانون های فرهنگی و هنری مساجد را خروجی کانون در برگزاری نمازهای جماعت در سه وعده نماز دانست و گفت: اگر در کانونی جوانان و نوجوانان در تمام فعالیت های کانون شرکت نمایند اما در صفوف نماز جماعت حاضر نشوند مطمئنا فعالیت ها در آن کانون به درستی انجام نشده است.


وی ضمن تشریح فعالیت‌های دفتر پژوهش در ستاد عالی کانون های مساجد کشور اظهار داشت: یکی از برنامه های جامع و کلان دفتر پژوهش از طریق تربیت پژوهشگر تراز اسلامی و نخبه‌پروری است که هسته های پژوهش در کانون های مساجد باید آنرا مورد توجه قرار دهند.


جعفری با اشاره به اینکه هسته‌های پژوهش کانون‌های مساجد باعث حرکت هدف‌دار اعضا و به تبع سایر کانون‌ها می‌شود،ادامه داد: از زمانی که یک کانون علاقه خود را برای تشکیل هسته پژوهش اعلام و فعالیت خود را آغاز می‌ کند، به وضوح می‌توان تحرک ویژه آن کانون نسبت به قبل را احساس کرد.

 

وی با اشاره به این نکته که پژوهش لازمه هر فعالیت است و ضرورت آن بیش از پیش در فعالیت‌های فرهنگی مورد احتیاج است، عنوان کرد: اگر کانونی بخواهد افق خود را تعریف و برای آن برنامه‌ریزی کند توجه به پژوهش در پیشرفت فرهنگی آن منطقه و یا محله تاثیر شگرفی ایجاد می کند.


جعفری توجه به پژوهش در سطح کانون های فرهنگی هنری مساجد را لازم دانست و افزود: زمانی که پژوهش مبنای برنامه ریزی باشد تاثیرگذاری بهتری خواهند داشت.


وی ادامه داد: توجه به زیرساخت های فکری از الویت برخوردار است و این یکی از مهم ترین مسائل است و اعضا کانون ها لازم است به این نکته توجه داشته باشند.

 

جعفری با بیان اینکه هسته‌های پژوهش می‌توانند فعالیت‌های خود را ملی و حتی در اختیار کانون های دیگر بگذارند، خاطرنشان شد: کانون‌های مساجد می‌توانند حاصل پژوهش خود را در اختیار دبیرخانه کانون مساجد در استان خود و بعد از پذیرفته شدن به ستاد عالی ارسال نمایند و بعد از فرآیند بررسی کارشناسان ضمن تقدیر از گروه و یا پژوهشگر، در اختیار تمام اعضای کانون ها قرار می دهند تا از این تحقیق بهره ببرند.

 

 وی با تاکید اینکه جوانان مسجدی باید برای خود برنامه داشت باشند نه دیگران به مانند شبکه های ماهواره ای و اینترنتی برایشان برنامه ساز باشند، گفت:انسانی که به دنبال طرح سوال نباشد اساسا فکر ندارد.


جعفری ادامه داد: سوال زمانی ایجاد می شود که انسان فکر می کند و پاسخ با تفکر ایجاد می شود.


وی افزود مبنای هر تفکری علم و مطالعه است و تازمانیکه کسی سواد و علم نداشته باشد تفکر صورت نمی گیرد.


جعفری با بیان اینکه پژوهش گر یعنی انسان کنجکاو و اگر این کنجکاوی از درون مسجد باشد به شیوه صحیح اداره می شود و بالعکس از بیرون باشد گاها آسیب زا می شود، گفت: اگر کار با مسجد گره بخورد تضمین آن کار در دست خداوند خواهد بود.


وی با بیان اینکه مسجد یک مولفه غیر قابل حذف است ، بیان کرد: چگونگی رابه با مسجد باید معنا دار باشد یعنی هم تاثیر پذر و هم تاثیرگذار باشد و خروجی خوبی داشته باشد.


جعفری با تاکید اینکه مسجد باید برنامه داشته باشد، خاطرنشان شد: اگر برنامه با محتوا نباشد تداوم حضور در مساجد از سر عادت می شود .
 

وی اذعان داشت: تمام تلاش، ستاد عالی کانون های مساجد کشور برای هدفمندکردن هسته‌های پژوهش سراسر کشور بر اساس منویات مقام معظم رهبری است .


در ادامه این نشست علیرضا مومنی کارشناس آموزش و پژوهش در دبیرخانه کانون های مساجد مازندران ضمن ارائه گزارش از زمان آغاز بکار هسته های پژوهشی در این استان از وجود 60هسته پژوهشی در مازندران خبر داد و گفت: در حال حاضر36هسته فعالیت می کنند.


وی کارکردهای مسجد، حضور زن در مسجد، نقش مساجد در خانواده، دین و جوانان، آسیب پذیری جوانان و آسیب شناسی رایانه ای را از نمونه های مورد پژوهش توسط هسته های پژوهشی مازندران اعلام کرد.


مومنی با اشاره به اینکه پژوهش در کانون های مساجد مازندران سیر نزولی داشته است خاطرنشان شد: عدم اعتبار کافی در زمینه پژوهش از اهرم های کاهش پژوهش در این استان است.


شایان ذکر است، در نشست صمیمی هسته های پژوهش کانون های مساجد مازندران باحضور معاون آموزش و پژوهش ستاد عالی کانون های مساجدکشور در ساری هسته های پژوهش با معرفی خود و کانون محل فعالیت به ارائه گزارش از فعالیت های پژوهشی در کانون پرداختند.


پایان پیام/
 

 

 

 

 

کد خبر 326826

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha