به گزارش خبرنگار سیاسی دفاعی خبرگزاری شبستان، سردار محمدحسن کاظمی، جانشین فرماندهی حفاظت هوایی سپاه در نشست خبری به مناسبت 5 دیماه سالروز تاسیس امنیت هوایی سپاه گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دشمن توطئه های فراوانی را برای براندازی نظام نوپای اسلامی انجام داد که مهمترین این موارد بحث ترور شخصیت ها،انفجار و بمب گذاری و جنگ تحمیلی بود که تا سال 62 ادامه یافت.
جانشین فرماندهی حفاظت سپاه با اشاره به سالروز تاسیس امنیت هوایی سپاه با فرمان امام خمینی (ره) افزود: تا سال 63، 4 بار هواپیمای جمهوری اسلامی ربوده شد و به کشور کویت، فرانسه، ترکیه، منتقل شد و این موضوع موجب می شد تا دشمن از این طریق اقتدار خود را نشان دهد و سیاست های نظام را شکست خورده نشان دهد.
سردار کاظمی ادامه داد: در سال 63 فرمانده سپاه به محضر امام خمینی (ره) فرا خوانده شد و دستور شفاهی حفاظت از ناوگان هوایی جمهوری اسلامی ایران به ناوگان هوایی سپاه سپرده شد. به محض صدور فرمان شفاهی امام بسیاری از همکاران ما در مجموعه سپاه امنیت پروازهای هوایی خطوط جمهوری اسلامی را برقرار کردند و از آن تاریخ به بعد هواپیماربایی موفقی نداشتیم.
وی ادامه داد: از سال تاسیس حفاظت هوایی سپاه تا سال 89، 26 مورد اقدام به هواپیماربایی شده است که تمام این موارد ناموفق بوده و نتیجه نداشته است.
سردار کاظمی تصریح کرد: بعد از ارتحال امام خمینی (ره) در سال 68 بحث ماموریت سپاه و ادامه حفاظت هوایی جمهوری اسلامی توسط سپاه مطرح شد و به همین منظور نامهای به رهبر معظم انقلاب ارسال شد در سال 68 با فرمان مجدد رهبری ماموریت حفاظت هوایی سپاه ادامه یافت و اکنون بعد از گذشت سی سال همچنان حفاظت هوایی سپاه در این ماموریت در سطوح داخلی و بین المللی موفقیت خود را به اثبات رسانده است.
جانشین فرماندهی حفاظت سپاه اظهار کرد: خطوط هوایی ایران جزء یکی از موفقترین خطوط هوایی دنیاست البته شاید مشکلاتی از قبیل خرابی یا تاخیر در پروازها وجود داشته باشد اما مردم ما دغدغه امنیت در خطوط هوایی را ندارند.
وی در مورد رتبه خطوط هوایی ایران در میان سایر کشورها اظهار کرد: در عرصه بین المللی سازمان هواپیمایی ایکاو و یاسا وجود دارد که وجود دارد که نظارت بر هوانوردی کشورها را در عرصه بین المللی و داخلی انجام می دهد.
وی افزود: ایران جزء این سازمان است و از لحاظ امنیت هوایی مورد ارزیابی این سازمان قرار گرفته است و در اولین بازدید این سازمان (ایکاو) از خطوط هواپیمایی ایران در سال 86 ایران توانست انکس 18 را در خطوط هواپیمایی در میان سایر کشورها کشف کند و به عنوان رتبه برتر در دنیا شناخته شدیم.
وی گفت: به دلیل تهدیداتی که برای نظام جمهوری اسلامی وجود داشت بیشترین هواپیماربایی برای کشور ما تدوین شده بود که در طول 30 سال با حضور سپاه یک هواپیماربایی موفق نداشتیم در حقیقت موفقیت حفاظت هوایی سپاه صددرصد بوده است و ایکاو در بازدید دوباره خود در سال 91 مهر تایید به شیوه های امنیتی هوایی ایران را زد.
وی اظهار کرد: اگر ایران به جهت امنیت هوایی نمی توانست امنیت خطوط هوایی خود را تامین کند بسیاری از سربازها از خارج از کشور انجام نمی شد و به همین صورت ما در بسیاری از معاهدات و قراردادهای هوایی از سوی سایر کشورها مورداعتماد قرار نمی گرفتیم و لغو قرارداد انجام می شد.
سردار کاظمی با اشاره به آموزشهای تخصصی و عالی حفاظت هوایی سپاه اظهار کرد: ایران توانسته است در حفاظت هوایی رتبه بسیار خوبی را در میان سایر کشورها کسب کند و به همین جهت درخواستهای زیادی از کشورهای دوست و همسایه برای انتقال دانش ایران در این موضوع رسیده است که در صورت شرایط لازم متخصصین ما آمادگی انتقال این دانش را به سایر کشورها دارند.
وی با بیان اینکه در ابتدای تاسیس حفاظت هوایی سپاه بخشی از تجهیزات از خارج از کشور تامین می شد ادامه داد: برخی از دستگاههای حفاظتی در سال تاسیس از خارج از کشور تامین می شد اما اکنون بسیاری از دستگاههای حفاظتی که از خارج از کشور وارد می شود در داخل کشور تقویت شده و یا بسیاری از آنها در داخل کشور ساخته می شود ایران به زودی به مرز خودکفایی در این عرصه نیز خواهد رسید.
سردار کاظمی آخرین اقدام به هواپیماربایی در سال 89 اعلام کرد و افزود: بسیاری از اقدامات هواپیماربایی در نطفه خفه شده است و براساس آمار 130 مورد هواپیماربایی از سال تاسیس این سازمان تاکنون در نطفه خفه شده است.
وی گفت: یکی از هنرهای حفاظت سپاه این است که در حین انجام ماموریت یک مسافر اسیب ندیده است و این نشان دهنده دقت و آموزش خوب سپاه است که نقش عمده ای در موفقیت حفاظت هوایی سپاه دارد.
سردار کاظمی با بیان اینکه امنیت هوایی سپاه در خطوط جمهوری اسلامی ساری و جاری است افزود: ایران غیر از قوانین ایران تابع قوانین بین المللی است بر همین اساس خطوط هوایی ایران از امنیت بالایی برخوردار است.
وی ادامه داد: حفاظت هوایی سپاه علاوه بر امنیت هوایی خطوط مسئولیت حفاظت از سران قوا و شخصیت ها را نیز بر عهده دارد و این موضوع بعد از ترور شهید رجایی به دستور امام به سپاه واگذار شد.
وی گفت: منافقین قریب به 16 هزار شهید از ما گرفته اند که در میان این شهدا برخی از مسئولین نیز حضور دارند آخرین ترور منافقین ترور صیاد شیرازی و شهید لاجوردی بود که این دو مورد نیز به دلیل برخوردار نبودن از حفاظت به نتیجه رسید در حقیقت هر جا که حفاظت حضور دارد هیچ تروری انجام نمی شود. البته بعد از ترور نخبگان و دانشمندان هسته ای این ماموریت نیز به سپاه واگذار شد.
وی ادامه داد: منافقین هدف ترورها را تغییر داده اند و به مواردی انتقال داده اند که حفاظت سپاه در آن حضور نداشته باشد.
وی در مورد شهدای حفاظت هوایی سپاه اظهار کرد: قریب به 360 شهید در حفاظت هوایی سپاه ثبت شده است که بخشی از این شهداء در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیده اند و حدود 60 شهید از این آمار در حفاظت هوایی به شهادت رسیده اند.
وی گفت: در آخرین بازدید فرمانده کل سپاه از حفاظت هوایی این نیرو فرمانده سپاه از گزارش این مرکز خشنود شدند و ضمن بازدید از نمایشگاه تجهیزات هوایی سپاه نیروهای این مرکز را مورد تقدیر قرار دادند.
وی در مورد شکایت از این حفاظت که از طریق مردم به ثبت رسیده باشد گفت: تاکنون شکایتی از حفاظت هوایی سپاه انجام نشده و تنها سی مورد گلایه در طول چند سال خدمت حفاظت هوایی سپاه ثبت شده است.
پایان پیام/
نظر شما