آیا مهدویت در تفسیر شیعی نسبتی با سبک زندگی دارد؟

باید دید اگر کسی شیعه باشد یا سنی چه تفاوتی در متن زندگی این دو وجود دارد؟ رسانه ها باید از تریبون خود استفاده کرده و با طرح چالش پرسش اصلی خود را مطرح کنند؛ آیا مهدویت در تفسیر شیعی نسبتی با سبک زندگی دارد؟

خبرگزاری شبستان: ازجمله کاربردهای عبارت سبک زندگی در فضای فرهنگی و مذهبی، در نسبت آن با آموزه مهدویت پدید آمده است. کاربرد عبارت "سبک زندگی مهدوی" علاوه بر ابهامات کلی پیشین درباره استفاده از عنوان سبک زندگی، از مشکل دیگری نیز رنج می‌برد؛ اینکه قید مهدوی ـ صرف‌نظر از ماهیت انتساب آن به شخص موعود اسلام و یا پیروان و علاقمندان او که تفاوت این دو کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد ـ متضمن چه معنای مشخصی است و چه تفاوت‌های معناداری با انواع دیگر سبک زندگی در فضای اسلامی و شیعی ـ و به طور خاص با نمونه‌هایی چون سبک زندگی علوی یا فاطمی ـ دارد.
در واقع، اگر از مرز بازی با کلمات عبور کنیم و به کاربردهای غیرعالمانه و در برخی موارد همان‌گویانه (توتولوژیک) این عناوین در برخی منشورات و اعلانات بی‌توجه باشیم، این پرسش اساسی مطرح می‌شود که آیا پیروی، دلدادگی و یا انتظار ظهور موعود اسلام، پدیدآورنده سبکی خاص از زندگی است که با سایر شیوه‌ها و مسلک‌ها متفاوت بوده و چنین سبکی نسبت به سایر اولیای دین و یا دیگر اعصار تاریخی هویتی متباین دارد یا خیر؟
در این گفتار حجت الاسلام محمدرضایی، پژوهشگر مهدوی با حضور در "خبرگزاری شبستان" درخصوص مشکلات سبک زندگی مهدوی مسائلی را مطرح می کند که به آن می پردازیم:
"باید توجه داشت که سر و ته سبک زندگی مشخص نیست و پازل معینی ندارد و این مساله معضلی شده که یا تکرار می شود یا به ورطه واگویه کردن افتاده است که نه به درد کارشناس می خورد و نه به درد مخاطب عام.
یکی دو سال از طرح نظریه مقام معظم رهبری در مورد سبک زندگی گذشته ولی نظریه پردازی یا متن کاربردی جهت مخاطب خاص، مخاطب عام و مخاطب واسطه ای از سوی مراکز پژوهشی و دیگر ارگان ها تا کنون تولید نشده است.
وقتی وارد بحث مهدویت می شویم هنوز متنی که بتوان به آن سبک زندگی مهدوی گفت منتشر نشده است البته مشکل دیگری است مثلا مطالبی در مورد سبک زندگی دینی منتشر شده و مسائل حجاب، نماز یا عبادت و مسائلی که مبتلا به زندگی دینی است تکرار می شود.
در اینترنت در فضای سکولار و غربی سبک زندگی آرایش و پوشش و غذا تفریح و سلامت است آنها ابعاد فیزیکال زندگی مادی را در نظر گرفتند ولی در کشورهای اسلامی اخلاق و سیرت اسلامی را گرفتند البته نه اینکه این نباشد یا آن نباشد، اگر مسائل مورد نظر غربی ها بود چرا شما یک عنوان جعلی را گرفتید یا استفاده کردید؟ چرا رهبری به اقتضای زمانه چنین کلمه ای را به کار برد؟
به این بحث از جهت نظری کمتر پرداخته شده است، حال باید دید که آیا سبک زندگی با مهدویت ارتباطی دارد اگر ندارد چرا اجبار دارید که رابطه ای برقرار کنید و اگر نسبتی با هم دارند چرا یک سال گذشته و اتفاق خاص نیفتاده است؟
در خصوص این بحث باید کار رسانه ای شود و در مورد سبک زندگی دینی یا شیعی پژوهشی صورت گیرد وقتی وارد حوزه عمل می شویم اسلام یا یک تعریف و تفسیر شیعی دارد یا یک تعریف و تفسیر سنی.
باید دید اگر کسی شیعه باشد یا سنی چه تفاوتی در متن زندگی روزمره و روابط اجتماعی این دو فرقه وجود دارد و اثرگذاری سبک زندگی در کجا دیده می شود.
رسانه های باید از تریبون خود استفاده کرده و جریانی ایجاد کنند و با طرح چالش در نهایت پرسش اصلی خود را مطرح کنند مبنی بر اینکه آیا مهدویت در  تفسیر شیعی نسبتی با سبک زندگی دارد یا نه؟


پایان پیام/

کد خبر 326268

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha