مسجدی که بلال حبشی تربیت می‌کند

خبرگزاری شبستان: بانگ شیوای اذان مساجد همواره گرمابخش این مکان معنوی است و تربیت موذنان برجسته روحی شاداب به شهر و دیارما بخشیده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، هر ملتى در هر عصر و زمانى براى برانگیختن عواطف و احساسات افراد خود و دعوت آنها به وظایف فردى و اجتماعى شعارى داشته است و این موضوع در دنیاى امروز به صورت گسترده ترى دیده مى شود.


مسیحیان در گذشته و امروز با نواختن صداى ناموزون ناقوس پیروان خود را به کلیسا دعوت مى کنند، ولى در اسلام براى این دعوت از شعار اذان استفاده مى‌شود، که به مراتب رساتر و مؤثرتر است، جذابیت و کشش این شعار اسلامى به قدرى است که به قول نویسنده تفسیر المنار، بعضى از مسیحیان متعصب هنگامى که اذان اسلامى را مى‌شنوند، به عمق و عظمت تاثیر آن در روحیه شنوندگان اعتراف مى‌کنند.


حال با توجه به تاثیر گسترده این نوای الهی، تربیت موذنان نقش مهمی در گسترش فضای اسلامی در جامعه دارد. تاثیری که بدون تعارف می‌تواند موجب ترغیب همه اقشار برای به پاخواستن نماز در محضر الهی شود.


بانگ شیوای اذان مساجد همواره گرمابخش این مکان معنوی است و تربیت موذنان برجسته روحی شاداب به شهر و دیارما بخشیده است.


باید به این نکته توجه داشت که مساجد به عنوان بزرگترین و برترین فضا برای توسعه و ترویج فرهنگ اسلامی می‌تواند در پرورش موذنانی مانند بلال حبشی یا موذن زاده اردبیلی نقش مهمی داشته باشد.

 

بانگ ملکوتی اذان دعوت به معارف بلند الهی است
ساعد اصلانی، مؤذن و قاری ممتاز کشوری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: بانگ ملکوتی اذان مساجد دعوت برای فراخوانی عموم مسلمین به معارف الهی است که باید مورد توجه قرار گیرد.


وی با اشاره به اینکه از دوران کودکی به قرائت قرآن و اقامه اذان علاقه‌مند شدم، بیان کرد: قرآن کریم، کلام الهی و الهام‌بخش محبت، دوستی، کمال، خردورزی و تربیت انسان کامل است.


این موذن و قاری ممتاز کشوری با اشاره به شیوه‌های اقامه اذان و قرائت قرآن، تصریح کرد: باید تلاش کنیم که محافل سنتی اقامه اذعان، قرآن خوانی، قرآن آموزی و حفظ قرآن که مقام معظم رهبری بر آن تاکید دارند در محله‌ها و مناطق شهری و روستایی گسترش یابد.


اصلانی با بیان اینکه سالانه صدها میلیارد تومان اعتبار عمرانی در گیلان هزینه می‌شود، خاطرنشان کرد: در حالی که هدف از خلقت بشریت انسان کامل است توجه به برنامه‌های فرهنگی قرآن‌محور در برنامه‌های مسئولین در ردیف نخست نیست.


وی با تاکید بر اینکه مسجدسازی از پسندیده‌ترین کارهاست، اظهار کرد: در کنار گسترش مساجد باید با برنامه‌ریزی درست، جوانان مسجدی را نیز افزایش دهیم.


این مؤذن ممتاز کشوری از دولت تدبیر و امید و مسئولان قرآنی وزارت ارشاد خواست تا با تدوین سند جامع گسترش جلسات سنتی قرآن‌آموزی در راستای این مطالبه بر حق مقام معظم رهبری گام بردارند.


برگزاری مسابقات اذان و ابتهال در کشور تقویت شود
حجت‌الاسلام ولی عادلی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان، اظهار کرد: جشنواره‌های اذان و ابتهال همه ساله به صورت استانی در گیلان برگزار می‌شود.
 

وی با اشاره به استقبال گسترده جوانان در مساباقت اذان استانی، خاطرنشان کرد: در آخرین دوره این رقابت‌ها، بیش از 120 موذن شرکت کردند.

 

مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان رشته اذان، اقامه و ابتهال را یکی از معنوی‌ترین دوره مسابقات عنوان کرد و گفت: نهادهای مربوطه باید اعتبارات ویژه‌ای برای توسعه مسابقات و تشویق موذنان به عنوان منادیان بانگ ملکوتی تقرب به سوی خدا در نظر بگیرند.

 

حجت‌الاسلام عادلی اذعان کرد: توجه جوانان به بخش نواهای اسلامی به ویژه بانگ اذان در مساجد نشان‌دهنده جذب عمومی به این بخش است که برای تقویت آن نیازمند برنامه بلند مدت هستیم.


پایان پیام/
 

کد خبر 325614

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha