به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری شبستان، شب گذشته اخضر ابراهیمی نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در ژنو حضور یافت و در نشستی با حضور خبرنگاران اسامی کشورهای دعوت شده به اجلاس ژنو 2 را اعلام کرد که در این بین نامی از ایران نبود.
بنابراین گزارش، اخضر ابراهیمی نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای حل بحران سوریه روز گذشته اظهار داشت: دولت سوریه به سازمان ملل متحد ابلاغ کرده است که هیئتی را برای مشارکت در نشست ژنو 2 تشکیل داده است، اما مخالفان سوری همچنان اسامی اعضای هیئت اعزامی خود را مشخص نکرده است.
ابراهیمی در ادامه گفت که علاوه بر وی و نمایندگان 5 کشور عضو دائم شورای امنیت و نیز 25 کشور اسلامی و اروپایی تاکنون به نشست ژنو 2 دعوت شده اند.
وی پس از پایان نشست خود با نمایندگان آمریکایی و روس خاطر نشان کرد: در مورد حضور ایران در نشست ژنو 2 هنوز به توافق نرسیده ایم چرا که آمریکا با این مسئله مخالف است.
اخضر ابراهیمی از طرف های درگیر در سوریه خواست که پیش از مذاکرات نشست ژنو 2 اقداماتی را از جمله آزادی افراد ربوده شده اتخاذ کنند که نشان دهنده حسن نیت آنها نسبت به موفقیت آمیز بودن این نشست باشد.
همچنین شب گذشته اخضر ابراهیمی پس از اعلام اسامس کشورهای دعوت شده به این اجلاس با محمد جواد ظریف تماس تلفنی حاصل کرد. نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه طی تماس تلفنی با ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، وی را در جریان آخرین تحولات مربوط به برگزاری نشست ژنو 2 در خصوص سوریه قرار داد.
ظریف نیز در این گفتگوی تلفنی بر ضرورت توجه به راهکار سیاسی و تمرکز بر گفتگوهای سوری – سوری تاکید کرد.
براساس این گزارش، پیش از این نیز اخضر ابراهیمی با سفری که به تهران داشت گویی حامل پیام آمریکا و معارضین سوریه بود که مخالف حضور ایران در اجلاس ژنو 2 بودند و پیش شرط هایی را نیز در این خصوص اعلام کردند. وی در تهران پس از دیدار با محمد جواد ظریف گفت: هنوز هیچ کشوری به اجلاس ژنو 2 دعوت نشده است.
جمهوری اسلامی ایران نیز بارها بر مواضع خود در خصوص سوریه و لزوم اتخاذ راهکار سیاسی در حل بحران این کشور و توجه به انتخاب مردم تاکید کرده است و در مورد اجلاس ژنو 2 نیز بارها مسئولین کشورمان از جمله محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و مرضیه افخم سخنگوی وی تصریح کرده اند که ایران برای حضور در هیچ اجلاس بین المللی هیچ گونه پیش شرطی را نخواهد پذیرفت.
به نظر می رسد این عوامل دست به دست یک دیگر داده و باعث شده که تاکنون ایران دعوت نامه ای برای حضور در این اجلاس دریافت نکند.
گفتنی است اجلاس سوریه موسوم به ژنو یک ، 25 ماه نوامبر گذشته برگزار شد که در آن آمریکا و نمایندگان دیگر کشورهای عضو دایم شورای امنیت و کشورهای همسایه سوریه (لبنان، ترکیه، اردن و عراق) وهمچنین نمایندگان اتحادیه عرب و اتحادیه اروپا حضور داشتند و در پایان نیز بیانیه ای با این عنوان صادر کردند که باید سال دیگر در سوریه انتخابات برگزار شود و بشار اسد حق حضور در این انتخابات را ندارد. ایران نیز در واکنش به اجلاس ژنو یک، بیانیه پایانی آن را نپذیرفت.
پایان پیام/
نظر شما